Uruguayaanse puchero

Wat voor ons de groentesoep/ oma soep typisch is voor op een wat mindere dag, is de puchero zo’n typische soep voor de Uruguayanen. Maar puchero is niet zomaar een soep, nee je eet namelijk eerst de groentes ervan en pas de volgende dag eet je de soep.                                                Ik zelf ben verzot op de puchero omdat hij gewoon net wat anders smaakt dan de normale groente soepen. Ben je benieuwd hoe je dit zelf maakt? Lees dan gauw verder.

puchero

Wat heb je nodig ( 2 personen)
2 wortels
Halve pompoen
4 zoete aardappels
2 aardappels
Halve witte kool
300 gram soep vlees.
Soep vermicelli
Bouillon blokje ( groente of kip)
Azijn, olie, citroen sap

Neem een grote( ja echt een grote) diepe soeppan.
Schil al je groentes behalve de pompoen en in plaats van dat je de groentes klein snijd , snijd je de meeste gewoon door de helft. De pompoen kan je het beste in vieren snijden.

Doe alle groentes behalve de witte kool in de soeppan samen met het soepvlees en schenk daar water bij totdat je groentes onder staan. Voeg vervolgens een bouillonblokje toe en een snuf zout.

Zet het op medium tot laag vuur en laat dit zachtjes pruttelen. Ik kook in ongeveer een uurtje al mijn groentes gaar.

De laatste 20 minuten dat je soep kookt ( je kan dit  een beetje op gevoel doen door je pompoen te checken hoe zacht die is) doe je de witte kool erbij en de deksel op de pan.

Nu komt het echte typische Uruguayaanse gedeelte. Zodra je soep en je groentes klaar zijn haal je alleen de groentes en het vlees eruit!. We gaan namelijk voor het avond eten alleen de groentes en het vlees eten.  Wat men in Uruguay doet is alle groentes op het bord leggen en dan prak je de groentes die te prakken zijn, en daar doe je olijfolie, azijn, citroensap en zout over heen en dat eet je als avond eten samen met het vlees.  De soep word bewaard voor de volgende dag, Ik zei toch dat je alle nodige groentes dan binnen krijgt op 1 dag ;)

Eet de volgende dag de soep met ( lekker veel) vermicelli en enjoy! Deze soep smaakt net iets anders zoals wij onze soepen in Nederland hebben maar ik moet toch toegeven dat ik de puchero erg lekker vind en ik denk dat het met name komt door de pompoen en de zoete aardappel.

puchero 2

Eén opmerking over 'Uruguayaanse puchero'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: