Lang lang geleden, toen ik net deze blog startte heb ik dit recept op de blog geplaatst. Vanuit Colombia even snel fotootje maken en hupsakee online gooien maar inmiddels zijn we wat jaren verder, recepten komen vaker niet dan wel online op mijn blog maar…. Dit recept gebruik ik zelf nog regelmatig omdat het super easy en snel is. Ik vond het tijd voor een upgrade van dit recept op mijn blog dus
– the old one is out, the new one is in!-
Ingredienten
*Deze soep is zo makkelijk omdat het gewoon een ik gooi alles bij elkaar wat ik nog heb in huis op een ovenplaat en zie wel wat er gebeurt, desalniettemin zal ik je wel wat op weg helpen ;)
- stuk of 7 tomaten
- 2 grote wortels
- 6 teentjes knoflook
- 2 uien
- stuk of 2 stengels bleekselderij
- olijfolie
- zout en peper
*eventueel soepballetjes, soep groentes en/of vermicelli toevoegen.
Verwarm de oven voor op 180 a 200 graden boven en onder warmte.
Snijd al je groentes in grove stukken. Denk hierbij aan tomaten in vieren, wortels in dikkere plakken, ui en bleekselderij grof gesneden. Knoflook kan je heel makkelijk even pletten in de schil met een mes en dan kan je daarna zo het velletje eraf halen en dan de knoflook gewoon in zijn geheel erbij doen.
Leg alles, of nog beter gezegd – donder alles, gooi alles- op een oven plaat en besprenkel met flink wat olijfolie en zout en peper, meng even goed door elkaar.
Zet het in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot de tomaten zacht ogen / de groentes kleur beginnen te krijgen.
Doe vervolgens alle groente inclusief het kookvocht van de ovenplaat in een soep pan , doe hier gekookt water bij maar let op! Ik hou van wat dikker soep dus ik gooi er vrij weinig water bij aangezien de tomaten ook vocht bevatten. Wil je wat dunnere soep dan is het logisch, gooi je veel meer water bij;) Pureer alles bij met een staafmixer tot een gladde soep en breng het aan de kook.
Breng eventueel nog op smaak met nog wat zout en peper. Indien je de soepballetjes hebt kook die dan de laatste 5 minuten mee inclusief de soepgroentes en/of vermicelli.
Voila je Tray bake super mega easy tomaten soep is klaar! Eet het lekker met een stuk focaccia of dip met een afbak kaas ui broodje, zo’n fijne euroknaller, want hé van simpel en goedkoop houden we;)
*Gevoel! Volg je gevoel, wil je meer wortels, minder tomaat, meer bleekselderij, meer knoflook of juist minder in de soep? doe dat dan! Volg je gevoel en vooral je eigen smaak! Bij deze soep kan je echt alles op de ovenplaat gooien en mixen. *Maak er een creme soep van door er slagroom aan toe te voegen, dus wat minder water en een flinke scheut room! *Geef het een Italiaanse twist door kruiden zoals tijm, rozemarijn, basilicum aan toe te voegen. Gedroogde oregano gaat ook goed samen met tomatensoep! *Gebruik restjes! echt mijn #1 tip! Ik kijk altijd wat ik in mijn koelkast nog over heb en gooi dat ook gewoon in de soep. De ene keer zit er zoete aardappel bij, de andere keer een hele paprika. Alles kan bij zo'n tray bake soep! * Invriezen kan heel goed met deze soep! En een super slimme ruimte besparende tip, zodra het afgekoeld is doe het in een ziplock bag ( wees er zeker van dat je zak geen gaatjes heeft;)) Zo kan je het liggend invriezen en bespaar je veel meer ruimte dan wanneer je het in een bak invriest.