Gedroogde tomaatjes

IMG_8443-2

Een van mijn aller eerste recepten op de blog waren zelf gedroogde tomaatjes. Een recept wat ik nog zeker maandelijks al is het niet wekelijks maak. Ik maak zelf de gedroogde tomaatjes om door de salade te doen, in een pasta of een lekkere tapenade bijv. Deze tomaatjes zijn sowieso zoveel beter dan zodra je gedroogde tomaatjes in de supermarkt koopt ( want die zijn toch veel te droog en veel te duur…!) En het belangrijkste, het is helemaal niet moeilijk om dit zelf te maken! Alleen een vleugje geduld heb je nodig!

Dus, na al die jaren vond ik het wel tijd voor een update, het recept is niet veel veranderd maar de looks wel, als je naar onder scrolt zal je zien hoe het eruit zag in 2014!

Wat heb je nodig:

  • Cherry tomaten
  • Tijm
  • Olijfolie
  • Zout
  • Suiker

Verwarm je oven voor op 110 a 125 graden ( boven en onder warmte). Snijd je cherry tomaatjes door de helft en leg ze met de ‘open kant’ naar boven op een bakplaat.

Doe wat olijfolie over de cherry tomaatjes gevolgd door tijm ( ik probeer altijd elk tomaatje te bedekken met een beetje tijm) wat suiker en wat zout. Je begrijpt dat hoe zoeter je je tomaatjes wilt hoe meer suiker je erop moet strooien, maar ik gooi een ‘vleugje’ van alles over alle tomaatjes :) En thats it!

Doe ze in de oven voor ongeveer 2 uur. Let wel op, elke oven is anders! Mijn tomaatjes zijn na plus minus 2 uur op 125 graden al klaar. Maar het kan ook zijn dat het bij jou sneller of langer duurt, ga vooral op je gevoel af en hoe jij het lekker vind!🙌🏼 extra droog betekend natuurlijk langer in de oven, wil je ze nog wat sappig hebben is dus korter in de oven ;).Bewaar de tomaatjes in een schone pot met wat olijfolie voor een week in de koelkast

Makkelijk hé! Zelfs al ben je niet een keukenprins(es) dit kan iedereen maken !! En je zult  zodra je dit hebt gemaakt echt nooit meer ze zo droog als rubberen zolen in de supermarkt willen kopen;) Goed.. en dan nu de foto uit 2014… trommelgeroffel….

Screenshot 2020-08-25 at 18.44.19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: