Dit recept is ook al een oudje net zoals het recept van de tomaten soep van hiervoor maar in een nieuw (beter) jasje nu. Deze quiche heb ik ergens in 2014 geplaatst toen we in Argentinie woonde en samen met mijn ouders gingen picknicken die toen op bezoek waren en samen met mijn moeder had ik dit gemaakt. Oude Fotos en iets wat andere verhouding toen vergeleken met nu.
En, ik zeg het bijna van al mijn recepten i know;)) deze quiche is vrij weinig werk om op tafel te zetten en heeft niet lastige onvindbare ingrediënten, het heeft zelfs heel weinig ingrediënten!
Iets wat we denk ik in deze gekke tijd allemaal wel kunnen gebruiken. Gewoon iets lekkers wat niet moeilijk te maken is, waar we niet de hele supermarkt leeg voor hoeven te halen ( want dat doen anderen al wel voor ons;)). En waar we wel even op kunnen teren indien we het huis niet mogen verlaten.
Ingredienten
- 4 eieren
- 250 ml room
- 300 gram spek / bacon/ pancetta ( wat jij lekker vind)
- 2 uien
- 400 gram kaas
- bladerdeeg voor quiche
Verwarm je oven voor op 220 graden boven en onder warmte
Snijd de spek in stukjes en snijd de ui in dunne plakjes. Bak de spek in een pan met een klein beetje olie, doe na een tijdje de ui erbij en bak alles tot de ui mooi gekarameliseerd is en je spek mooi bruin ( of krokant) is. Laat vervolgens afkoelen.
Meng in een kom de 4 eieren met de room en wat peper. Rasp de kaas en doe dit vervolgens ook door het ei room mengsel heen. Zodra je spek en ui goed is afgekoeld kan je dit ook bij het ei room mengsel doen en goed samen mengen.
Bekleed je taartvorm met het bladerdeeg. Giet je vulling uit de kom op het bladerdeeg en bak de quiche in ongeveer 25 a 30 minuten af tot die mooi goudbruin is.
Laat de quiche goed afkoelen!! Te warm maakt dat hij zacht zal zijn en uit elkaar gaat vallen!.
Serveer de quiche met een salade of eet hem gewoon zo als lunch. Je kan de quiche trouwens prima bewaren in de koelkast, iets wat ik altijd doe. S’avonds voor diner en de volgende dag koud uit de koelkast voor lunch, Heerlijk!