Dit waren DE schoolkoekjes van vroeger

ik weet zeker te weten dat een van deze koekjes in jouw rugzak naar school hebben gezeten en zo niet dan zaten ze wel in de koek trommel thuis.

 

bron: psbydila.nl
bron: psbydila.nl

Euro munten of de gewone chocolade munten, het belangrijkste aan deze koekjes waren dat je het gevoel had van meerdere koekjes ipv maar eentje

bron: actifood.nl
bron: actifood.nl

De Wasa crackers met een hartige creme ertussen. Deze crackers kreeg ik toen ik eind groep 8 zat en richting de middelbare school ging dus is dit koekje van een wel wat latere periode. Volgens mij dacht mijn moeder dat deze mer verantwoord waren, en om eerlijk te zijn ik vond ze nog best lekker!

 

bron: viva forum
bron: viva forum

Bisc&, oh wat vond ik die lekker! bij de m&m’s hapte ik de zijkantjes er eerst af en vervolgens de m&m’s eruit en toen pas de chocolade. Het koekje was lekker romig maar bros en de chocolade, sja wie maak je daar nou niet blij mee.

bron: coshi.nl
bron: coshi.nl

Bn Bn…. tutuduuududu Bn Bn tududu…  Het meest bekende koekjes reclame ever voor mij en ja ik heb deze koekjes ook vaak genoeg in mijn schooltas gehad

bron: proud2bme.nl
bron: proud2bme.nl

Yes koekjes heb ik om heel eerlijk te zijn maar weinig in mijn rugzak gehad. Ze verkochten ze volgens mij bij de Lidl of Aldi? en ik vond de smaak niet echt jummie. Iets teveel marsepein achtige smaak. Maar ik ken er genoeg die ze altijd standaard mee hadden!

 

bron: smoeltjes.nl
bron: smoeltjes.nl

Smoeltjes vind ik nu nog steeds heel erg lekker en net zoals met de Euro munten had je het gevoel van meerdere koekjes te hebben ipv maar eentje. Er zijn zelfs nog speciale versies geweest zoals spookjes(met glazuur) en ufo’s ( met chocolade en smarties)

 

bron: peijnenburg.nl
bron: peijnenburg.nl

Kapitein koek! nog zo’n verantwoord koekje en dan met leuke ?snoep? sterretjes aan de zijkant van de ontbijt koek die je er als eerste af at.

 

bron: itsapieceofcake.nl
bron: itsapieceofcake.nl

Space koekjes waren zo ontzettend lekker! Chocolade en caramel. Een vriendin van mij had ze altijd en als ik dan tussen de middag bij haar thuis at kregen we of nouja namen we zo’n koekje mee naar school.

 

bron: liga.nl
bron: liga.nl

Liga milkbreak. In chocolade, aardbei of gewoon vanille had je ze ( en heb je ze nog steeds) Het was in ieder geval debedoeling dat je eerst de zijkanten erom heen opat en pas het lekkerste voor het laatste dus de vulling. Sommige konden niet wachten en schraapte eerst met hun tanden de vulling eruit om vervolgens een ‘leeg’ koekje over te houden

 

bron: partyflock.nl
bron: partyflock.nl

Knoppers oh yum! volgens mij was dit zo lekker omdat het naar kinder bueno smaakte. Ik weet nog goed hoe alle koekjes aan elkaar waren geplakt door de verpakking en je ze eraf moest scheuren als ware.

 

Zat een van deze koekjes standaard in jouw schooltas, of heb je nog andere gehad die er niet tussen staan?

2 gedachten over “Dit waren DE schoolkoekjes van vroeger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: