Take away in my days

Soms heb je van die dagen, of een week achter de rug die niet bijzonder was en dat je erop terug kijkt en soms echt even goed moet nadenken wat je ook alweer allemaal had gedaan. Nou zo’n week heb ik dus achter de rug, met alsnog genoeg foto’s die voornamelijk van de whatsapp kwamen van de andere kant weg.  Zo o.a. de old amsterdam, om jaloers van te worden!  Kijk je mee?

IMG_7302

Maandag 

IMG_7124

Ik zocht een recept voor Nasi omdat mijn schoonmoeder ineens ergens een recept voor een soort nasi had gevonden in het Spaans. Sja sorry schoonma maar wij Nederlanders kunnen toch echt betere nasi maken ;) ik zocht wat rond maar belande uiteindelijk bij een goede vriend die mij het recept heel lief op de whatsapp uitlegde.

Dit was trouwens ook mijn enige foto van maandag, saai he ;)

Dinsdag

IMG_7130

Zoals wekelijks krijg ik een foto doorgeappt van mijn moeder die met mijn opa in Norg een hapje eet, ik doe dan altijd even een whatsapp zwaai en knuffel naar mijn opa.

IMG_7139

Matias en ik gingen ook even naar de shopping toe en namen een tosti en een verse jus omdat we trek hadden gekregen ( van het niet veel doen haha.) Een tosti is in Zuid-Amerika heel normaal om even wat bij te bestellen als je alleen wat drinken wilt nemen.

IMG_7159

En ’s avonds aten we dan de zelfgemaakte nasi. Ik moet dus bekennen dat ik normaal de nasi met een kruidenzakje doe maar die had ik hier niet dus moest het nu van scratch. Maar het was helemaal gelukt en heel erg lekker dus thanks Ricardo ! Wie weet plaats ik het recept binnenkort online.

Woensdag

IMG_7165

Woensdag liep mijn moeder met de honden en wou Daphne, het buurmeisje van mijn ouders ( eigenlijk het buurmeisje van de buren van mijn ouders) graag mee. Volgens mij heeft zij altijd Rocco en mijn moeder Puck, en ik vind het zo grappig maar vooral leuk omdat Rocco altijd een behoorlijke kracht heeft maar door de hoeveelheid lopen van mijn moeder hij nu dus prima vast gehouden kan worden door Daphne.

IMG_7166

En agh, je ziet het ook dat hij / hun beide daarna goed uitgerust zijn.

Donderdag

IMG_7190

Ik was wat recepten aan het zoeken voor in de slowjuicer. Een leuk verhaal Matias had in Nederland een volgens hem smoothie maker gekocht en dat bleek dus een slowjuicer te zijn, daar kwam hij achter nadat hij een banaan erin deed en het als puree eruit kwam. Sja schat die banaan kan ook niet ‘gejuiced’ worden. Hij had hem aan zijn moeder meegegeven en die gebruikt hem nooit dus ik wou hem hier wel een keer gebruiken en ik zie altijd bij misslipgloss een kleurige juich van bieten, worteltjes en appel voorbij komen. Gezond en hopelijk lekker

IMG_7170

Nou en als je hart hier niet van smelt, pffff. In het begin toen Rocco er was wou puck niks van hem weten als die in de buurt kwam en blafte ze alleen maar naar elkaar ( niet gemeen maar meer zoek je eigen kussen op). En nu kijk dit! Ik moet wel zeggen dat het Puck is die als eerste ligt en Rocco er vervolgens bij komt liggen zovan ‘oh hey, mag ik naast jou komen liggen lieve Puck?’ en Puck het dus nu pas sinds korte tijd ook accepteert.

Vrijdag

IMG_7204

Vrijdag gingen Matias en ik naar een grote supermarkt en kijk hoeveel verse pasta ze er hebben! Wauw! Ze hadden zelfs gevulde pasta in de vorm van sterretjes ( zeg maar gerust een ster) die helaas niet op de foto staan.

IMG_7205

We zagen ook deze koffie karamel snoepjes van Juan Valdez. De beste koffie uit Colombia natuurlijk en we dachten hé als er snoepjes zijn, is de koffie er misschien ook wel. Ja die was er wel maar 17,50 euro voor 250 gram gemalen bonen word hem toch echt niet. Helaas pindakaas Juan Valdez.

IMG_7238

We hadden ’s avonds de verjaardag van Matias nichtje die 7 jaar was geworden. Het is normaal dat op de verjaardagen gewoon van alles op de tafel word gezet en nog normaler is dat iedereen wat van thuis mee neemt. Zo had mijn schoonmoeder  de spinazie taart, chocolade cake ( ze noemen het hier brownie maar het is echt luchtige choco cake haha) gemaakt en weer iemand anders had de pizza gemaakt.

IMG_7240

Weet je nog dat ik afgelopen week over de verschillen in pizza schreef? Nou voilà het voorbeeld van de pizza met alleen tomatensaus ! Beter kan je het niet krijgen als voorbeeld haha.

IMG_7237

Ik had ook een voeten kleedje genaamd Drako. wat heel gek is, is dat de amerikaanse bull van mijn broer Drago heet en dat echt een monster is qua omvang. En dan heb je deze die hetzelfde heet en wel 50 keer zo kleiner is.

Zaterdag

IMG_7258

Zaterdag ging Matias sado eten met zijn vader bij vrienden van zijn vader. Ik sliep een diepe siësta overdag nadat ik minder goed in de nacht had geslapen.

IMG_7261

Ik speelde ook wat sims 4 met de nieuwe uitbreiding ‘aan het werk’. En kijk wie daar op bezoek kwam in mijn winkel! Mevrouw Josee Hut! Welkom vriendinnetje ;)

IMG_7289

In de avond gingen we op bezoek bij vrienden van Matias en zijn ouders en kregen we wat hapjes. Ik had nog trek toen we terug kwamen dus nam ik een goed gevuld broodje hotdog. Met zuurkool, augurk,, mosterd  en ketchup. I love it ( en vooral heel veel mosterd !)

Zondag

IMG_7304

Zondag gingen wij naar Matias zijn opa toe die een stukje rijden verderop woont. Omdat we in de ochtend al gingen nam ik in de Bodum beker ( die Matias voor sinterklaas 2013 van mijn ouders had gekregen)  lekkere thee mee.

IMG_7318

De opa van Matias heeft een geweldige tuin vol met kruiden, groente en fruit. Het is nu wat leger omdat het nu winter word maar wij mogen altijd wat meenemen van hem. Zo prachtig om te zien hoe iemand van 86? nog zo de gehele tuin onderhoud vol met lekkere maar vooral verse dingen.

IMG_7321

Wij namen dit keer sinaasappels en basilicum mee. Mijn schoonvader nam een zak citroenen mee. Ik weet in ieder geval dat ik morgen hele verse sinaasappelsap ga drinken!

IMG_7316

Zie hier nog een kleine sneak peak van de citroen boom die werkelijk altijd vol zit als we er zijn. Ik vroeg hoelang het ongeveer duurde voordat zo’n boom van zaadje tot boom is gegroeid en dat kan wel tegen de 5 jaar duren zei Matias zijn opa. Heel veel geduld en liefde dus!

Dit was mijn / onze week weer. Ik merkte toch dat sommige dagen echt bagger saai waren qua foto’s en ik bijna tot niks had gedaan. Volgende week weer nieuwe kans ;) Till next time.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: