Omgaan met blog teleurstelling

De titel klinkt misschien wat heftig, omgaan met blog teleurstelling. Maar eigenlijk heb je als blogger ook her en der teleurstellingen en kan dit geuit worden in minder inspiratie of juist nog harder te werken om nog leuker te bloggen.

Als ik het over blog teleurstelling heb doel ik op mijn eigen teleurstelling. Ik heb het druk gehad de afgelopen tijd en dat is geen geheim en heb ook zo mijn blog op een laag pitje gezet. Mijn blog is ontstaan uit de liefde voor lekkere dingen koken en mijn eigen interesses in bloggers online. Ik had/heb vrij weinig te doen en het is een goede maar vooral leuke bezigheid om over dingen te bloggen en dat met andere te delen.

Zodra je blogt begin je klein maar wil je steeds groter worden, je wilt groeien. Meer kwaliteit, betere posts en meer bezoekers die enthousiast zijn over je blog. Je blogt niet omdat je alleen maar bekend wilt worden maar je blogt omdat je jouw posts waar je zo enthousiast over bent, tijd in hebt gestoken met zoveel mogelijk andere mensen wilt delen en admit it, er is niks leuker dan positieve reacties te krijgen van lezers toch? En je dat ook terug ziet in de bezoekers aantallen.

Mijn teleurstelling begon nadat ik na alle drukte terug kwam op de blog en er weer zin in had. Ik maakte mijn ( al zeg ik het zelf ) super lekkere American chocolate chip cookies tijdens de Amerikaanse thema week en zoals ik elke avond doe checkte ik de statistieken, hoeveel bezoekers er waren geweest en wanneer het het drukste was op de blog. Wat bleek? Ik had welgeteld voor mijn overheerlijke American chocolate chip cookies 16!! bezoekers gekregen over de hele dag. Maar! 16 bezoekers.confused blog

Dat doet zeer – mag ik dat zo zeggen?- . Ik steek veel tijd in natuurlijk het maken van recepten, het uitvoeren ervan en doe mijn uiterste best om de mooiste foto’s te maken want ik ben nou eenmaal perfectionistisch, en nee ik steek niet de tijd erin omdat ik alleen maar die bezoekers wil. Ik steek de tijd erin omdat ik het wil, maar het doet zeer als je ziet dat juist waar je je best voor doet zo weinig oplevert.

Als ik in Nederland woonde zou ik zeker over meer schrijven, reviews over make-up wat ook een grote liefde is van mij, shoplogs , accessoires , tips voor de beste (hot)spots in verschillende steden in Nederland, tips voor aanbiedingen. Maar het is zoveel lastiger en je word zoveel meer beperkt als je niet woont waar je meeste lezers wonen. Ik kan wel schrijven over een mooie lipstick die ik heb gescoord of een mooi cheap product maar wie zegt dat zoiets net zo in Nederland te krijgen is. Hoe overtuigend of ‘aantrekkelijk’ is dat om te lezen als je zoiets zelf niet kan kopen.

Dus hield of houd ik het bij persoonlijke posts en recepten want dat is iets ongeacht waar je bent dat iedereen kan maken. Maar ja dan waren er die maar 16 bezoekers, en bij andere recepten werd het ook maar niet dendert. Dan verlies je je zin in het uitgebreid koken en foto’s maken voor je blog, dan verlies je je in mijn geval behoorlijk wat inspiratie want het enige wat je kan denken is – vinden ze dit wel leuk, zou men zoiets willen zien, moet ik makkelijker doen- . Misschien moet ik niet zoveel er bij nadenken wat jullie zouden willen zien maar gewoon doen en dat overtuigend blijven doen en dan komt alles vanzelf wel (weer). Maar het is ook niet geheel onbelangrijk dat ik jullie openlijk laat weten dat de inspiratie soms moeilijk te vinden is.confused blog 2

Ik ga geen excuses blijven maken over de laksheid van de posts op de blog, misschien worden de posts wat minder in de week, misschien worden ze compleet anders met andere onderwerpen. Wat het ook is of word ik wil inspiratie blijven vinden en enthousiast blijven om zo voor jullie en most important voor mijzelf het ontzettend leuk te houden.

2 gedachten over “Omgaan met blog teleurstelling

  1. Annelot, ik heb je inderdaad de laatste paar weken ook niet elke keer gelezen, maar dat komt omdat ikzelf wat minder tijd had. Ik vind het juist heel leuk om je posts te lezen. Voor mij hoef je niks te veranderen, maar niet iedereen die jou regelmatig leest, heeft er elke keer dezelfde tijd voor. En men zal je hoogstwaarschijnlijk niet mailen: “Annelot, komende tijd lukt het me even niet je steeds te lezen, Sorry”
    Gewoon niks van aan trekken en lekker doorgaan met je eigen ding te doen. En zoals je zelf zegt: vanuit ginder is het soms wat minder makkelijk. Nou dan doe je het toch hewoon voor jezelf. En kunnen wij op een afstand meegenieten.
    Groetjes, AnneMarie Veld

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: