Wrap met pulled brisket

Heb jij een goede oven, heb je geduld maar verlang je naar het ultieme comfort food? Dan heb ik voor jou het recept waar je alleen wat geduld voor moet hebben maar verder easy as we speak is. Ik heb er minstens 2 dagen van gegeten, voor avond eten en als lunch en weet je? De volgende dag smaakt het zelfs nog beter.

foto 3 (1 of 2

Eigenlijk is pulled pork ontzettend bekend in heel Amerikaans maar! in de film chef ( voor alle foodies onder ons) kun je zien dat ze een pulled brisket eten. Een brisket komt van de rib van een koe en omdat het lang moet ‘stoven’ noemt men het dus ook wel stoofvlees. In Amerika masseert ja werkelijk masseert men de brisket met ontzettend veel kruiden in en stooft het vlees in de oven voor minimaal 10 uur ( als je het echt goed doet). Het resultaat? Een heerlijk, geurend en lekker smakend stukje vlees wat het beste is op een gewoon simpel broodje of wrap met coleslaw.


 Wat heb je nodig
* pan die in de oven kan met deksel denk aan le creuset pan

1 kilo brisket oftewel runderborststuk/ klapstuk 
150 ml cola
6 eetlepels barbecue saus
2 uien
4 knoflookteentjes

Dry rub
1 eetlepel chili vlokken
1 theelepel komijn poeder
3 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel uienpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zeezout
1 theelepel mosterdpoeder

Wraps
1x recept coleslaw 

foto 2 (1 of 1)

Oke, dat is een behoorlijk lijstje hé, maar grotendeels daarvan zijn de kruiden die je gebruikt voor de dry rub voor het vlees dus no worries. Je zal verbaasd zijn over hoe snel je voorbereiding eigenlijk is!

Meng alle ingrediënten samen van de dry rub en wrijf of beter gezegd masseer je gehele runderborststuk daarmee in.
Braad vervolgens je borststuk aan in een pan zodat de buitenkant een mooi bruin kleurtje heeft, haal het uit de pan en doe het in de oven pan.

Meng de cola samen met de barbecue saus en snijd de knoflook en ui grof. Doe de ui en de knoflook bij je borststuk en giet de cola/barbecue saus over je borststuk heen.

Zet je oven op de aller laagste stand die je hebt, Oke het hoeft niet 50 graden te zijn als je oven dat kan maar ik raad aan om tussen de 80 en 100 graden te zitten.
Doe de deksel op de pan en zet dit voor 10 uur, ja het staat er echt 10 uur! in de oven. De bedoeling is dat het vlees zo zacht gaart dat je het straks zo uit elkaar kan trekken met een vork en alle smaken goed zijn ingetrokken in het vlees.

Als je een slowcooker hebt ( heel bekend in Amerika) kun je het ook hierin maken en volgens mij moet het dan op de laagste stand voor ongeveer 7 uur. Ik heb geen slowcooker dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen de temperaturen en de tijden.

Eet je pulled brisket op een wrap met wat van de ingedikte saus en zelf gemaakte coleslaw en geloof mij, je hebt het ultieme comfort food met dit gerecht waarvan het wachten het meer dan waard was.

foto 1 (1 of 1)

Eén opmerking over 'Wrap met pulled brisket'

Plaats een reactie