Take away in my days

Afgelopen week was een week waarin ik te kampen had met heimwee. Eens in de zoveel tijd komt het als een wervelwind in huis en is het enige wat ik kan denken -hoelang duurt het nog voordat ik naar Nederland ga-.

Ik ben dan ook zo’n iemand dat zodra ik het even moeilijk heb dat ik in mezelf keer, ik praat weinig, hang veel want in dingen doen heb ik geen zin en al helemaal niet in opruimen van het huis ( wat ik sowieso vrij weinig heb ;)). Wat is heimwee toch ook stom en nog stommer als het je overkomt en je kan het niet zo uit je gedachten zetten. Ik was bijna vanavond naar bed gegaan zonder de Take away te uploaden maar ik dacht -he Annelot is het niet veel leuker wakker worden als men morgen weer je foto’s heeft gezien en er weer op reageert?-. Ja dat is dus veel leuker en dat gaat dus ook gebeuren. Kijk je mee?

 

Van maandag heb ik totaal geen foto’s of ik heb ze niet omdat ik ze vorige week? al erin had zitten?. Ja mensen ik word wat vergeetachtig blijkt wel weer

Dinsdag

IMG_7865

Een hele dag vol met Rocco. Mijn kleine baby die niet meer zo klein is

IMG_7881

En die kleine baby had ik getweet naar Cesar Milan en hij retweette de foto van Rocco, hoe cool! Ook al zou het zijn PR team zijn die de tweet schreef, het is toch maar even op Cesar Milan zijn officiële twitter!.

IMG_7882

Zet je nou echt je billen op je blog Annelot? JA! Het bleek dat ik al vrolijk 2 dagen in deze broek had gelopen zonder enig benul dat de achterkant gewoon giga stuk was. Nu vraag je je af hoe kan je nou zoiets niet opmerken? Nou als je continue een lange jas erover heen draagt (thank god) voel je de kou niet op je billen ;).

 

Woensdag

IMG_7915

Ik kreeg deze foto doorgestuurd op de app, en ja ik ben de linker met dat donkere haar. Ik bedacht ooit eens dat mahonie bruin wel een toffe kleur was en uiteindelijk werd het bijna zo zwart als wat. Ik kan mij ook niet eens meer herinneren hoelang ik deze kleur heb gehad.

IMG_7922

Matias kookte het avond eten en maakte zalm met simpel citroen en rozemarijn. Daarom heen deed ik iets wat gekookte krieltjes voor in de oven met lekker olijfolie zodat ze knapperig worden in de oven. Simpel maar zo lekker!

 

Donderdag

IMG_7932

Donderdag ging mijn moeder met deze twee naar de dierenarts. Vond het zo lief eruit zien zo samen liggend te wachten. De dierenarts vroeg aan mijn moeder of Rocco had gevochten ivm de littekens op zijn zij maar helaas zijn dat de littekens van zijn allergie? reactie van de operatie in Colombia. Rocco en vechten zou ik never nooit niet kunnen voorstellen haha.

IMG_7950

Ik had nog wat paasschuimpjes in de trommel liggen van mijn tante die ze had opgestuurd naar ons, dus ik was even de laatste ( al wel hard geworden) schuimpjes aan het opsmullen in de middag.

IMG_7960

Matias en ik moesten ’s avonds nog naar de supermarkt maar dat is hier nooit een goed idee want dan is het aardig druk bij de kassa. Helaas moest het echt en moesten we ‘verplicht’  27 minuten wachten bij de kassa! Ja echt mensen op een gewone doordeweekse dag moesten wij 27 minuten wachten bij de kassa.

IMG_7968

 

We sloten de avond af met Hollandse pannenkoeken, en waar Matias dit niet echt avond eten vind maakte ik voor hem er een champignon vulling bij en geitenkaas met vijgenjam. Alleen met extra vulling is het goedgekeurd als avond eten voor Matias ;)

Vrijdag

IMG_7984

Het was koud vandaag en dan gaat natuurlijk de kachel aan, en het liefst zit ik er ook pal naast. Lekker al die warmte bij je voeten of rug. Ik hou ervan

IMG_7997

Ik kwam the hobbit tegen op tv en ik had hem eigenlijk nog nooit gezien maar met een vader ( en broer) die van fantasy houden en waarmee we elk deel van LOTR in de bioscoop hebben gezien moest ik deze natuurlijk ook zien. Dit was deel 2 en ondanks dat ik hem niet vanaf het begin had gezien heb ik hem wel afgekeken. Om 03:15 was die afgelopen,gaap.

Zaterdag

IMG_8011

Ik was ondanks dat ik laat sliep al voor 10:30 uit bed ( wonder voor mij). Toch heb ik pas vaak in de middag trek en omdat Matias warm eet in de middag eet ik vaak mee. We aten de Colombiaanse ajiaco soep.

IMG_8021

En ik zat zo lekker voor de kachel dat ik geen zin had om mijn haar te drogen met de föhn. Ik bleef met deze bos onhandelbaar haar gewoon zitten, het is toch weekend dacht ik.

IMG_8044

Chili con carne stond op het menu en ja het is een flinke pot maar daar eten wij nog lunch van de volgende dag en als er dan nog over is vries ik het in voor een volgende keer. Best lekker en vooral makkelijk chili con carne! Met wat eten jullie het als jullie dit koken?

In de avond kreeg ik ontzettende hoofdpijn, zo erg zelfs dat ik om 22:00 naar bed ging en zo vroeg naar bed gaan is voor mij heel bijzonder. Dan moet ik of heel moe zijn of mij echt niet lekker voelen.

Zondag

Ondanks dat ik tegen 22:30 al lag te slapen werd ik vanochtend om 11:30 waker, wow! had ik dan de slaap zo nodig?! ik werd gelukkig hoofdpijn vrij wakker en ready to start de zondag!

IMG_8047

Yes deze grote boef mocht ( eventjes? ) op schoot bij zijn ‘oma’ ;). Een groot knuffelbeest van wel 32.5 kg is het!

IMG_8060

De restjes chili con carne voor lunch met een grote kop thee erbij. Wat een combinatie ook maar agh het was lekker!

IMG_8065

De trek was nog niet weg en ik had ineens zin in popcorn, gewoon in de pan want een magnetron hebben wij niet en dat koop je ook niet als je maar ‘even’ ergens bent. Maar popcorn uit de pan is net zo lekker en dan vooral met veel zout erover heen mmm.

IMG_8082

En de zondag bestond alleen uit food foto’s. wij aten soep als avond eten. De soep was eigenlijk getrokken bouillon van vlees die ik voor kroketten wou gebruiken maar op een of andere manier was het vlees helemaal gekrompen en hard geworden terwijl ik echt het goede vlees had gehaald. De kroketten gingen niet door maar de soep met vermicelli wel en dat was net zo lekker. Als toetje nam ik heel simpel maar oh zo lekker en nee niet gezond : gebakken peren met suiker, citroen zest en wat room, je bakt het gewoon allemaal samen in een koekenpan tot het mooi warm is en smullen maar! Geloof mij, dit is echt een heel erg lekker toetje.

 

Dit was mijn week weer waar niet veel bijzonders is gebeurd, of nouja ik heb niet veel bijzonders vast gelegd. Volgende week nieuwe dagen, nieuwe kansen! Till next time

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: