De leukste uitspraken van mijn peuter

 

Dante is steeds meer en meer een eigen persoon, logisch ook hij wordt al bijna 4 ( nouja nog 9 maanden te gaan;)) Je kan echt heuse gesprekken met hem voeren en hij heeft ook zo zijn eigen kijk op de dingen. Mijn moeder zegt altijd – wat hij in zijn kop heeft, zit niet in z’n gat-  oftewel iemand die heeeeel goed weet wat hij wilt, wat hij zegt en hoe de dingen moeten ( volgens hem). Ik deel de leukste uitspraken/gesprekken met je vandaag van Dante!

 

Ik heb mij gedoucht en kom beneden met nog natte haren. Dante die knuffelt mij en merkt dan pas op dat ik natte haren heb. Mama gedoucht? wordt er aan mij gevraagd. Ja ik heb gedoucht antwoord ik waarop Dante zegt Netjes zeg, Echt heel netjes mama, goed gedaan hoor!

Dante zit nu een beetje in die fase dat alles met poep en piemels interessant is om wat over te zeggen. Zo gebeurt het meerdere malen tijdens het lopen met Rocco en Rocco gaat plassen ik te horen krijg – Rocco echt grote piemel hé. Of als Dante met mij mee naar de wc wilt krijg ik de nodige instructies – Eerst poepie dan plassen mama. Nee schat ik moet alleen even plassen zeg ik dan. of –Mama jouw piemel weg?

En als we toch in de sferen blijven hangen van poep….. Wij waren een keer bij mijn opa op bezoek en die moest even naar de wc. Nadat hij weer terug kwam en Dante vlakbij de wc langs liep zei dante tegen mijn moeder –Ik denk ik ruik poepie oma!-  duidelijk Dante!.

En laatste in de serie van badkamer/wc uitspraken. Ik stond te douchen en Dante zat te spelen in de badkamer tot hij plots de wc opzet bril van hem pakt en op zijn hoofd zet en door de badkamer paradeert en ondertussen roept : ik ben de koning! ik heb een kroon!

 

Bij deze uitspraak was ik zelf niet maar hoe mijn moeder het vertelde kon ik mijn lachen niet meer inhouden. Mijn ouders zaten samen met Dante en mijn nichtje Sophie in de auto. Sophie haalde boot & brug door elkaar heen en zei bij het zien van een brug kijk een boot! Waarop dante uit zijn auto stoeltje leunde, schuin naar Sophie toe en zei : Sophie kijk mij eens aan,… Sophie dat is geen boot maar dat is een brug.! hoezo bijdehand;)

Dante is nu al met z’n ikea keukentje een beginnende chef. Hij stond gisteren voor mij een broodje te maken die hij niet een sandwich noemde maar een sandbitch.

En over versprekingen gesproken wat misschien niet echt als uitspraak telt, maar Dante krijgt op school altijd een rijstwafel omdat hij de soepstengels niet mag. Hij verteld dan ook altijd bij thuiskomst dat hij een rijsttafel heeft gegeten en of hij nog een rijsttafel mag. Het is vooral een grappig foutje want een rijsttafel is juist een van de dingen is die hij NIET mag eten door zijn allergie ;)

En dan een laatste opmerking van Dante die ik eigenlijk wel iets lief vind hebben, maar Dante zegt dus bijna bij elke oude mevrouw die of op een rollator zit of in een rolstoel – dat is mama coco-  ( van de film coco dus ;))

 

Welke leuk uitspraken heeft jouw kind?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: