Wat onmogelijk is met een dreumes

Dante komt in de welbekende ik ben twee en ik zeg nee fase. Daarbij komt ook kijken dat hij heel duidelijk weet wat hij wel en niet wilt. Het leven van een dreumes is nooit saai en zo ook niet het leven van een moeder. Er zijn dingen die ik niet meer kan doen nu Dante zo duidelijk is met zijn gedrag en ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Even alleen aan de tafel wat eten of een kop koffie drinken. Zodra ik zit is het alsof alle toeters en bellen afgaan bij Dante en staat hij binnen no time aan mijn voet te trekken en wilt hij met heel veel lawaai duidelijk maken dat hij ook wil wat ik heb. En ook al heeft hij geen eens trek, hij wil erbij zitten. Wat jij doet ik ook mama?

In de keuken staan, het maakt niet uit wat ik doe maar het is bijna alsof ik niet meer in de keuken mag staan van Dante. Hij weet het altijd precies zo te timen dat zijn -Ik heb het gehad uurtje-  precies is als ik de afwas sta te doen of te koken.

Rustig naar de wc gaan zit er niet bij in als ik alleen ben met Dante tenminste, want zodra ik alleen ben met Dante heb ik de deur op een kiertje en dan komt er gelijk een heel nieuwsgierig jongetje langs en die pakt dan zo o.a. de tandenborstels of mijn pincet of mijn haarborstel. En als ik eens besluit om de deur dicht te doen weet Dante wel hoe hij op de deur moet slaan en begint hij een heel verhaal tegen mij te brabbelen.

Vlakbij de schappen in de supermarkt stil blijven staan is gevaarlijk geworden. Voor ik het weet heb ik het halve schap waar ik bij sta in mijn winkelwagen liggen. Die grijpgrage handjes willen alles pakken wat hij pakken kan.

Iets wat Dante tegenwoordig niet meer wil is stil blijven liggen met het verschonen tenzij ik Peppa pig aan doe. Ik probeer wel een verstandige moeder te zijn en ik wil niet dat hij afhankelijk wordt van een bewegend beeld op de telefoon of tv dus probeer ik het altijd die hard maar ik moet zeggen dat ik vaker er niet in slaag en dan vervolgens een naakt jongetje met vieze billen heb rond rennen.

Zonder gegil de dag doorkomen. Lukt de duplo toren niet? omgooien en gillen maar, zit de voetbal vast onder de stoel? Gillen maar. Sta ik de afwas te doen en kan ik hem even niet optillen? Gillen maar. Mag hij niet met zijn eten spelen noch ermee gooien? Gillen maar. Mag hij niet aan de spullen op het aanrecht komen? Gillen dus.

IMG_0112

Zoals ik al zei komt Dante in de ik ben twee en ik zeg nee fase komt en wilt hij daarbij ook alles zelf doen nu. Hem eten geven is on-moge-lijk geworden, of ik een treintje of vliegtuigje na doen met de lepel het werkt gewoon niet. Hij wil elke rijstkorrel met zijn hand eten en elk drupje saus erbij.

Het huis geordend houden, het werkt gewoon niet meer nu Dante steeds ouder wordt. Alles wordt uit de speelmand gehaald en als dat overal door het huis ligt waagt hij zich aan alle kastlades, tijdschriften, schoenen you name it. oreos

Rustig op de arm nemen, forget it. Dante die blijft rustig zolang ik loop maar juist op de momenten dat hij even rustig moet blijven denkt hij alleen maar ‘let me goooo, let me gooooo, cant hold it anymoreee!’

Kleding zonder opgedroogd snot heb ik ook al heel lang niet meer gehad. Ik dacht eerst nog dat zwart de meest handige kleur was ivm vlekken maar dat blijkt een echte no-go te zijn betreft opgedroogd snot.

En over snot gesproken, gewoon Dante zijn neus afvegen zonder een krijsend kind of een paar in het wild slaande handen komt ook niet voor. Het schijnt een drama te zijn voor hem als ik even snel zijn kilometer lange snottebel wil wegvegen.

Ik kan nog wel even doorgaan maar laten we zeggen dat the life of a dreumes nooit saai is en het gaat nooit zonder slag en stoot en zo ook het leven van een moeder van een dreumes;) Is het herkenbaar voor jullie moeders?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: