Dit zijn de 20 nieuwe chocolade repen van Albert Heijn

Al een tijdje zit ik met tal ideeën om weer over te gaan bloggen. Er staan tig concepten op mijn computer maar toch kwam ik telkens niet tot het ‘eind product’, tot vandaag! Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar hotspots, hou ik van (nieuwe) dingen proberen en ben ik gek op alles uitpluizen voor de nieuwste musthaves of must try op gebied van lifestyle, fashion en vooral eten ;) En gisteren kwam er iets heel leuks op mijn timeline op Instagram van meerdere mensen waarvan ik direct dacht Yes! Hier moet ik over schrijven.

Vandaag gaat het over een must try, ik ben gek op het proberen van chocolade repen met originele smaakjes. We weten allemaal dat Tony Chocolony daar erg goed mee is en elk jaar komen ze met 3 limited editions en zo hebben ook meerdere fabrikanten een voorbeeld genomen van Tony Chocolony. Kijk naar Verkade bijvoorbeeld die ook een hele reeks chocolade repen uitbracht met verschillende smaken en zo heb je ook Stach uit Amsterdam die leuke en originele smaakjes chocolade repen hebben. Maar toch bleef ( naar mijn mening) Tony Chocolony de baas in het uitbrengen van goede en originele chocolade repen maarrrr!! Dit jaar is Albert Heijn ze een stapje voor.

Gisteren kwam Albert Heijn met wel een hele uitgebreide reeks chocolade repen van hun lijn Delicata. Ze hebben welgeteld 20! nieuwe repen met wel hele bijzondere smaken en dat nog wel 1 dag voordat Tony Chocolony hun 3 limited editions uitbrengen, ruik ik hier nou een stukje ‘smerige’ ( voor zover je chocolade smerig kan noemen) chocolade concurrentie strijd??.

Ik kende delicata van Albert Heijn al van hun witte crisp chocolade reep of de hazelnoten rozijn reep maar weg met die saaie iets wat degelijke smaken! Ze hebben goed gebrainstormd en hebben wel hele bijzondere smaakjes, smaakjes waarvan ik zeg ja geniaal! dat moet geweldig smaken. Maar ook smaakjes waarvan ik denk ehh… dit weet ik niet maar het is zo bijzonder dat ik het moet proberen. Beetje jammer dat ik nu niet in de buurt woon anders had ik een leuke proef video opgenomen haha, maar hé ik laat de eer aan jullie en jullie mogen het gaan proberen mocht je het willen ;). Goed genoeg geklets, op naar de smaken!

In de categorie dit kan niet mis gaan hebben wij

 

Dit zijn smaken waarvan ik denk dat het goed bedacht is en niet helemaal gek out of the box thinking. Je hebt ook nog cheesecake framboos en walnoot vijg maar hier is geen afbeelding van. Het enige risico met deze repen is dat het bekende ingrediënten  zijn en mensen heel goed weten hoe die ingrediënten apart van de chocolade smaken. Wij weten allemaal hoe een stroopwafel smaakt en dit kan ervoor zorgen dat we sneller teleurgesteld zijn als die smaak bijv. niet goed aanwezig is.

Ik denk dat mijn favoriet cheesecake framboos, wit yoghurt aardbei en melk karamel zoete popcorn zal zijn. Ik hou toch van de zoete chocolade en nu ik een moeder ben van een kind met noten allergie is mijn smaak ook een soort van verdwenen voor chocolade met noten alhoewel ik wel denk dat de wit pistache hazelnoot cranberry een hele goede combi kan zijn!

In de categorie anders maar goed:

Aparte smaken die we nog niet echt eerder hebben gezien met chocolade.  De puur gember limoen zal het meeste lijken op de puur gember citroen van Tony chocolony wat een limited edition was maar ik moet zeggen dat ik meer van limoen houd dan citroen.

De rest van de smaken hebben we misschien nog niet eerder gezien in chocolade maar de combinatie van de ingrediënten  is helemaal niet zo gek. Aardbei en balsamico gaan onwijs goed samen, het zoete en het zure. De pompoen en bloedsinaasappel vind ik ook wel een goede combinatie want je hebt het zoete van de pompoen ( en de witte chocolade!) en dan het bittere van bloedsinaasappel.

Wit meloen matcha thee vind ik ook wel aantrekkelijk klinken, matcha heeft wel iets zoets vind ik en dat met fruitig meloen en witte chocolade, ja goed bedacht!

Ik ben het meest nieuwsgierig naar puur bosbes viooltjes, ook met name omdat ik het leuk vind klinken, viooltjes in mijn chocolade haha. Ik denk dat de bosbes een goede zoete bite is met de pure chocolade en wat de viooltjes dan gaan doen? Ja dat maakt mij nieuwsgierig.

 

In de categorie tricky:

Ehhh…. dit zijn smaken waar ik mij totaal niks kan voorstellen hoe dit überhaupt smaakt in combinatie met chocolade. Ik ken natuurlijk wel de combinatie van chocolade en chili. Chocolade doet het heel goed met snufje pikant, maar ik weet mijn god niet hoe dan mais en jalapeno erbij zou smaken, of puur wasabi soja boon want wasabi is juist weer scherp pikant en niet heet pikant.

En als ik melk rode curry kokos lees denk ik toch eerder aan een lekker Indiaans gerecht in plaats van chocolade, ik ben dan ook heel eerlijk dat ik eerst even dubbel checkte of dit niet kook chocolade was.

En Yuzu zeewier?? Yuzu is dus een citrusvrucht en zeewier is wat zouter maar hoe smaakt dat met chocolade??

Deze 5 smaken zijn een groot vraagteken voor mij betreft smaak en of dit een geslaagde combinatie zal zijn of niet. Maar juist dat zorgt ervoor dat ik heul errug nieuwsgierig ben naar hoe ze smaken. Zal dit een geniale ontdekking zijn van Albert Heijn deze combinaties en vergeet iedereen bij het eten van bijvoorbeeld geroosterde mais jalapeno peper melk chocolade de welbekende Tony Chocolony zeezout karamel bijvoorbeeld?

Ik ben heel erg benieuwd naar de nieuwe repen van Albert Heijn, helaas kan ik ze voorlopig niet proeven maar als jullie besluiten eentje te gaan proeven laat het mij dan vooral weten of het een NO GO of een HELL YES is!. Welke smaak wil jij graag proberen?

Eén opmerking over 'Dit zijn de 20 nieuwe chocolade repen van Albert Heijn'

  1. Melk, pecan, caramel en zeezout lijkt me super lekker! Ook die met stroopwafel lijkt me goed! De rest lijkt me niet zo, haha. Ik had ze nog helemaal niet gezien!
    Als je het leuk vindt, neem dan een kijkje op mijn blog en volg ook mij terug :)
    X, Laura

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: