Lemon Merengue cake

IMG_5285Ik ben dol op lemon merengue pie. Sowieso ben ik dol op taarten die de frisheid bevatten van citroen,limoen of bijvoorbeeld passievrucht. Het iets wat zuurdere fruit, dat is mijn favoriete combinaties met taarten en ook toetjes. Nu maak ik regelmatig de lemon merengue pie en heb ik het ook wel eens met passievrucht gemaakt ipv de citroen maar nu wou ik een keer met dezelfde soort ingrediënten als een lemon merengue pie een andere taart maken en zo hebben mijn moeder en ik een middag in de keuken gestaan en kwam de lemon merengue cake tevoorschijn!

 

Ingredienten cake:

  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 8 gram vanille suiker
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maizena

Ingredienten merengue:

  • limoen zest van ongeveer 1.5 limoen
  • 3 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 90 gram poedersuiker
  • snufje zout

Ingredienten lemon curd:

  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 200 gram suiker
  • 115 gram boter
  • limoen schil

 

Voor de merengue doe je de eiwitten in een kom met een snufje zout en klop je dit op, voeg geleidelijk de gewone suiker toe terwijl je het mixt tot het eiwit stijf is en de suiker als ware opgelost is. Spatel vervolgens de poedersuiker door het mengsel heen samen met de limoen zest. Maak 1 grote merengue die net zo groot als je taart vorm is en voor de rest kan je allemaal kleine schuimpjes maken. Bak het in een voorverwarmde oven van 100 graden langzaam zo’n 2 uur lang. Zet de oven hierna uit maar laat de merengue in de oven afkoelen ( doe het deurtje dus niet open)

Voor de cake mix je de eieren samen met de suiker en vanille suiker ongeveer 10 minuten tot het licht geel van kleur is geworden en het mooi luchtig is geworden. Zeef de bloem en maizena in een aparte kom en zeef dit vervolgens weer bij de eieren mix in. Roer het voorzichtig door met een spatel ( anders haal je alle lucht er weer uit).  Bak het in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 30/32 minuten gaar.

Voor de lemoncurd rasp je eerst de schil van de citroenen en pers je dezelfde citroenen uit. Verwarm vervolgens de suiker samen met de boter aubain marie.  Voeg vervolgens de citroensap en het citroen schil toe.  Klop de eieren apart in een kom en voeg dit langzaam toe aan het citroen mengsel en blijf voortdurend roeren.  Het moet zeker dik worden de lemoncurd dus blijf minstens 10 minuten roeren ( geduld geduld;)) en doe het vervolgens in een gesteriliseerde pot

Alle ingredienten die nodig zijn voor onze op lemonpie geïnspireerde cake zijn af en nu komt het leuke werkje en dat is je taart in elkaar zetten. Snijd je cake door midden en besmeer die eerst met een mooie dikke laag lemoncurd en leg dan je mooie grote merengue erop die je in dezelfde grote als je cake had gemaakt. Leg nu de bovenkant van de cake erboven op en smeer daarop weer een laag lemoncurd en leg dan ( of verkruimel zoals ik heb gedaan) de overige merengue erboven op.

Je cake geinspireerd op de lemon pie is nu af en heb je een echt kunstwerkje. Enne, pas een beetje op want voor je het weet is die taart zo op;)

* de recepten zijn met hulp van rutgerbakt , Laura’s bakery en uitpaulineskeuken . Samen met mijn moeder hebben wij one eigen draai aan de recepten afzonderlijk van elkaar gegeven.

 

IMG_5260

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: