Het niet zo vieze regen weer van Nederland

Code oranje, storm, binnen blijven! Ik zie het allemaal op nu.nl en social media voorbij komen. Ik verbaas mij er nog over dat het hier nog redelijk weer is. Het regent dan wel en af en toe komt er een beste stoot wind maar voor de rest kan ik dit geen storm noemen. Het gekke is dat men zo ontzettend klaagt over dit weer en dat ik hier binnen er eigenlijk wel van aan het genieten ben.

Zodra ik in Nederland ben heb ik soms van die geluksmomentjes die mij te binnen vliegen op de gekste momenten. Ik had het afgelopen maandag ineens, het had wat geregend en mijn moeder, de honden, Dante en ik liepen een rondje bos. Ik zag in de verte donkere wolken maar die vielen ons nog niet lastig. En terwijl we in het bos liepen rook ik die typische geur die het bos heeft na een fikse regenbui. Ik kan niet eens uitleggen hoe dat ruikt maar op het moment dat ik daar liep en ik rook de regen, het bos en ondanks dat het wat guur weer was ik wel met de jas open kon lopen. Ik was even heel erg gelukkig tijdens de wandeling. Ik besefte weer hoe fijn ik Nederland vind ook tijdens dit zulk soort dagen en hoe mooi Nederland kan zijn met regen en de donkere lucht.

In Zuid Amerika ( ik spreek dan voornamelijk over Uruguay) is het tijdens een storm of een fikse regenbui alles behalve charmant. Tijdens dit soort dagen is het net zoals in Nederland koud buiten alleen zodra het koud buiten is in Uruguay is het ook koud binnen. Een koude stenen vloer, enkel glas waar de wind nog net niet doorheen waait, niet een warme verwarming achter de bank of een eindeloze warme douche die je eventueel kan nemen na een wandeling in de stromende regen.

De term uitwaaien is dan ook iets heel erg Nederlands denk ik. Wij waaien uit op het strand of tijdens een wandeling in het bos omdat we vervolgens thuis kunnen komen in een verwarmd huis, we gaan aan de warme chocomel ( met een drupje rum) en een toef slagroom en als het héél erg koud is kunnen we nog onszelf opwarmen door een giga hete lange stomende douche te nemen. In Uruguay doet men niet aan uitwaaien omdat je thuis komt in een huis die net zo koud is als buiten en who to blame? Ik ga ook echt niet naar buiten als het binnen al niet warm is, ik kom zelfs met grote moeite mijn bed uit in de wintermaanden omdat het zo koud is!.

Misschien is dit juist ook wel de reden dat ik zo van het zogenoemde vieze weer geniet in Nederland. Kijk don’t get me wrong, ik ga net als jullie niet graag de deur uit als het stroomt van de regen of de wind een windkracht 12 heeft. Maar ik zit binnen en ik vind het zo fijn hoe de regen tikt op het raam, de wind die ik door de schoorsteen heen hoor, de plasjes water in de tuin waar je de regen in ziet vallen, de echte diehards met een regenpak aan die achter mijn ouders huis fietsen, de was die mijn moeder met alle goede hoop buiten heeft gehangen en nu nat word ( sorry mam!) en de normaal saaie boerenkool die nu perfect zal smaken door het weer. Ik vind het zo fijn om een wandeling buiten te maken nadat het heeft geregend en je de regen ruikt om vervolgens terug te gaan met een fris gezicht en je binnen stapt in een warm huis.

Nu op dit moment tijdens de ‘storm’ zit ik binnen in een heerlijk warm huis met een giga kop winterthee. Ik heb mijn grote schapen wollen sloffen aan en zodra Dante zijn dutje doet ga ik minstens 20 minuten lang onder de warme douche heb ik net besloten om vervolgens daarna gewoon weer een winterthee te drinken uit mijn XL blond theemok.

Verklaar me voor gek maar Nederland, ik vind je prachtig. Prachtig tijdens je stromende regen dagen met windkracht 12.

img_4617

Wist je dat ik een youtube kanaal heb waar je leuke vlogs kan zien? Klik hier voor The love bagage youtube kanaal

Volg jij ons al op instagram? Elke dag foto’s van (vooral) Dante , eten en uitstapjes? Klik hier om naar The love bagage instagram te gaan

Eén opmerking over 'Het niet zo vieze regen weer van Nederland'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: