10 dingen die ik uit Nederland mis waarvan je het niet verwacht

Ik ben behoorlijk eerlijk in dat ik heel erg veel mis vanuit Nederland qua etenswaar. Het is niet zo dat ik een echte kaaskop ben die van stampotten en rookworsten leeft, in tegendeel. Ik houd meer van de buitenlandse keuken dan (naar mijn mening) onze saaie Hollandse keuken. Anyway, er zijn behoorlijk wat dingen die ik mis uit Nederland waar ik nooit van te voren aan had gedacht dat ik dat überhaupt zou missen. Het eerste waar je zou denken is namelijk; kaas, stroopwafels, kroketten etc maar er zijn ook behoorlijk wat dingen in het dagelijkse leven wat niet altijd met etenswaar te maken heeft wat je kan missen zodra je in het buitenland woont. Ik heb alle dingen op een rijtje gezet en ik ben benieuwd of jij (als je in Nederland woont) ooit had verwacht dat je dat kon gaan missen.

De mogelijkheden om iets te ondernemen op je vrije dag. Eerlijk is eerlijk, ik woon in Uruguay en dat is misschien niet helemaal hetzelfde als je in Amerika, Barcelona, Dubai of dergelijk woont. Misschien is het mijn eigen fout wel maar ik mis heel erg de mogelijkheden om iets te doen op vrije dagen. In Nederland ben je binnen no time in een andere stad en het maximum wat je rijdt naar een andere stad is hoogstens 3 uur, Er zijn zoveel plekken,steden etc om heen te gaan in Nederland en ik merk dat ik in Uruguay niet echt verder kom dan of naar de rambla, naar de shopping of ergens wat te gaan eten.

MCDonalds frietsaus. Ha! tuurlijk kan ik het niet laten om iets van eten in dit lijstje te zetten. Mensen in Nederland zijn vaak heel verbaasd als ik vertel dat wij bij de MCDonalds mayonaise of ketchup krijgen want frietsaus van de MCDonalds is toch iets wat overal te krijgen is? Nops, tot nu toe heb ik geen enkele MCDonalds met frietsaus buiten Nederland gevonden.

Verse bloemen. In Colombia had ik moet ik eerlijk zijn best een goede keus aan goede kwaliteit verse bloemen ( o.a. dank aan Venezuela voor de import) Maar hier in Uruguay is het aanbod van verse bloemen een beetje bagger. Je betaald je of helemaal scheel aan goeie geurende bloemen of je hebt gifgroene,hard roze soort van plastic uitziende bloemen die niet eens ergens naar ruiken. Ik mis toch een beetje de bloemen winkels in Nederland met mooie zonnebloemen, tulpen, narcissen etc.

Winkels zoals Kruidvat, Xenos, Ikea, Hema, de goedkopere maar leuke winkels met hebbe dingetjes. Ik heb mij suf gezocht in Uruguay voor goedkope maskertjes, normaal kocht ik die altijd in bij de kruidvat voor 1 euro/1,50 en dan ging het mee in de koffer. In Uruguay is het goedkoopste maskertje wat ik kan vinden al gauw 90 pesos en nou is dat 3 euro en is dat ook niet kneiterduur maar ze verkopen het bij de farmacy en hebben niet echt een drogisterij winkel zoals Kruidvat waar je van alles voor niet teveel geld kan halen. Ook mis ik best wel de Xenos, Hema en Ikea voor de huiselijke of leuke hebbe dingetjes. In Uruguay heb je wel wat winkeltjes met dit soort producten maar voor de echt leuke hebbe dingetjes ( tenminste die ik leuk vind) betaal je weer veel meer en dat vind ik zonde aangezien ik een voetbal nomade ben en niet alles in de koffer past;) Om je even een beeld te geven, ik betaal voor 6 nep Ball potten/bekers met deksel en rietje 20 euro. Of zo betaal ik voor een leuke marmer snijplank al wel tegen de 40 euro.

Het uitgaansleven. Of ik nou moeder ben of niet, ik mis soms best wel het stappen in Groningen. De mogelijkheid die je daar hebt om minstens 10 verschillende clubs in een uur te bezoeken als je dat wilt, overal een drankje te kunnen doen en aan het einde van de nacht een patatje oorlog te halen. Matias is niet echt te spreken over het nachtleven in Uruguay, er is wel genoeg barretjes om ergens wat te drinken begrijp mij niet verkeerd maar het echt (diehard?) stappen is toch anders. Misschien wel een leuk feitje, Matias was maar 2x op stap geweest in Uruguay voordat hij naar Nederland kwam, en toen was hij 19 jaar. Op die leeftijd had ik al vele nacht uurtjes gemaakt inclusief alcohol en patat ;)

Sushi zonder Philadelphia kaas. Ik bedoel come on Zuid-Amerika, hoe kom je er in godsnaam bij om Philadelphia kaas in je sushi te stoppen? Ik wil gewoon nummertje 19, gefrituurde gamba met saus van Imono en wat tonijn sushi and thats it.

Het wij zijn niet van suiker mentaliteit. Zodra het hier plus 20 graden is loop ik al in beste zomerkleding te genieten van het prachtige weer buiten en iedere keer verbaas ik mij er weer over dat men of heel zomers gekleed is of nog steeds ingepakt in winterjas en al rond loopt. Het zal je dan ook niet verbazen dat zodra het hier richting de 10 graden gaat men echt niet naar buiten wilt en al helemaal niet als het regent. Dat wij Nederlanders gewend zijn aan een beetje kou en regen is duidelijk en ik mis dan ook wel hier het wij zijn niet van suiker mentaliteit. Zuid-Amerikanen duiken toch echt liever hun bed in voor een lange siesta en zetten geen voet buiten de deur met een beetje miezer regen.

img_7657

Denken om je buren. Misschien ligt dit helemaal aan de straat of het gebouw waar ik woon maar in Uruguay, Colombia en Argentinie had ik alle keren hetzelfde probleem. Men denkt niet echt aan de buren betreft geluidsoverlast, feestjes, nachtelijke escapades. Ik ben opgevoed met dat als ik een feestje vierde ik netjes de buren informeerde dat er eventueel wat geluidsoverlast kon zijn en doordat ik dit altijd zei van te voren waren de mensen ook veel relaxter ermee en ik denk dat wij Nederlanders toch iets netter opgevoed zijn of misschien beter gezegd iets degelijker zijn. Zuid-Amerikanen zijn niet echt het stilste volk op aarde, nog erger zelfs ik ben zo ongeveer doof na een avondje schoonfamilie bezoek en ook doet men hier gewoon zo hard als ze willen hun muziek aan ongeacht tijdsstip. In Colombia had ik zelfs iemand die dag en nacht ( i’m not kidding) de liefde bedreef met zo’n lawaai dat ik op geven moment na de vierde keer in een uur tijd met de bezemsteel op het plafond sloeg en schreeuwde ”IK KAN ALLES HOREN” om vervolgens even stilte te hebben en na 10 minuten gewoon weer hun activiteiten te horen, nee thanks. Men doet gewoon wat die wilt en denkt zeker niet als eerste aan de mensen die erom heen wonen.

Gewoon een boterham voor de lunch. Zuid-Amerikanen eten twee keer warm op een dag, ’s middags en ’s avonds en dan is de lunch niet eens om 12:00, meestal is dat tegen 15:00 om daarna pas avond te eten tegen 21:00. In ieder geval, ik ben dol op broodjes. Broodjes gezond, broodje carpaccio, broodje filet americain you name it. Al die warme maaltijden zoals is veel te veel voor mij om dat 2x per dag te eten en ik mis gewoon een lekker broodje haha.

De Nederlandse tv. Misschien niet iets wat heel gek is om dat te missen, en ik kijk niet eens urenlang tv in Nederland maar ik vind de Zuid-Amerikaanse tv zo ontzettend nep. Een hele populaire show hier in Uruguay is afkomstig uit Argentinie en is een soort van dancing with the stars maar het enige verschil is dat ze 2 minuten dansen om vervolgens 30 minuten als het al niet meer is per koppel alleen maar te roddelen, ruzie maken,huilen whatever. En de dag daarna is dan de hele middag een progamma over diezelfde avondshow waar ze alleen maar roddelen over elkaar en nee dan heb ik het niet over het roddelen a la rtl boulevard stijl ik heb het over gewoon diehard middelbare school stijl roddelen. Ik vind het bijna te schaamtelijk om naar te kijken en ik mis dan ook wel onze iets wat nuchtere hollandse tv.

Er zijn nog veel meer dingen die ik zou kunnen noemen die ik mis die ik zeker niet had verwacht van te voren dat ik die zou missen. Had je deze dingen verwacht?

Wist je?

Dat ik een Youtube kanaal heb waar elke dinsdag een weekvlog online komt? Klik hier om naar mijn kanaal te gaan en als je je abonneert mis je geen enkele vlog meer!

Dat ik heel veel leuke, lekkere, gezellig foto’s plaats op de instagram van  Thelovebagage ? <<<<< Klik daar om naar de instagram van thelovebagage te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: