Mijn eet dagboek

In de Grazia komt bijna elke week een eet dagboek van een BN’er en ik moet zeggen dat ik het altijd wel interessant vind om te lezen wat andere eten. Niet alleen om te vergelijken met mijn eigen eet gewoontes maar ook om te zien wat men eet qua gezonde tussendoortjes of juist veel vette hap hebben bij het avond eten. Ik besloot een week lang mijn eigen eet gewoontes bij te houden in een dagboek en nu staat tie online voor jullie om te lezen! Eet ik uber gezond of snack ik juist heel veel?

DINSDAG

Om 15:45 eet ik een handje cashewnoten omdat ik nog niks heb gegeten maar dat is niet genoeg om de dag door te komen dus om 16:00 eet ik een meergranen broodje met geitenkaas, balsamico en komkommer en daarbij een glas water.

17:15 ik drink een XL kop thee met twee dadels, eigenlijk drink ik de thee maar half op omdat Dante moet eten en niet zo’n happy bui heeft dus verder geen tijd meer voor de thee. Om 18:50 drink ik een cappuccino die Matias voor mij heeft gemaakt

20:22 Lekker laat maar ik eet nu pas avond eten, couscous salade met ras el hanout kip van francesca kookt. Hierbij drink ik een san pellegrino aranciata . Ik zit sneller vol dan verwacht en laat de helft van de kip liggen, die bewaar ik morgen voor de lunch of voor als Matias thuis komt, dan heeft hij wat extra kip bij zijn eten.

WOENSDAG

07:18 na een nacht waarin ik maar anderhalf uur heb geslapen ( Dante had een verschrikkelijke nacht) word ik alweer wakker gemaakt door hem om 07:00 …. het vroegste sinds maaaaanden dat die wakker is. Ik ontbijt met een smoothie van frambozen, bosbessen, aardbeien, kokosmelk en maracuya sap en ik eet een klein bakje yoghurt met passievruchten en pistache granola

13:30 ik ben in slaap gevallen om 10:00 met Dante en word veeeel te laat wakker, ik eet 1 wasa cracker met aardbeien jam omdat ik nog niet echt wakker ben en ik niet meer op kan. 16:00 ik begin een soort van trek te krijgen maar niet echt in een broodje dus ik eet 2 handjes cashew noten en paar stukjes zoete bananen chips en ik drink een glas water met prik, ik drink veel te weinig op een dag, heel slecht maar ik vergeet gewoon te drinken.

17:30 tijdens de voorbereidingen van het eten heb ik onwijs zin in een heel koud glas cola , en toevallig heb ik cola in huis dus ik drink een glas en ik pik wat augurken mee tijdens de voorbereidingen van het eten. 18:30 Oke het is duidelijk ik moet wat uitgebreider lunchen of eerder avond eten want ik graai naar wat salt en vinegar zoutjes en ( wat een combi) ik pik twee druifjes uit de koelkast en neem een glas water

Om 20:00 eten we avond eten, zelf gemaakte focaccia met kip salade en taugé ( gebaseerd op een panini van la place ) en een snelle salade. Lekker makkelijk want met dit benauwde weer heb ik alles behalve zin in flink kokkerellen.

DONDERDAG

09:30 ik pik wat stukjes banaan mee van Dante zijn ontbijt en drink een beetje water met prik erbij. Ik ben een hele slechte ontbijter, meestal komt de trek pas bij mij tegen middag tijd. 12:00 ik drink een zelf gemaakte Smoothie van kokosmelk, dadels, banaan en een handje bosbessen en om 13:15 eet ik 1 stuk focaccia van gisteren door midden gesneden en daarop de kipsalade van gisteren. Eigenlijk dus het avond eten van gisteren haha. Ik drink er een glas water met prik bij

16:50 Matias gaat met teamgenoten aan de rambla mate drinken en neemt koekjes mee. Ik mag er ook een voordat hij weg gaat ( zandkoekjes met jam) 19:30 Ik heb cupcakes gemaakt voor zaterdag en ik heb er veel te veel dus ik eet er eentje op terwijl die nog warm is omdat hij net uit de oven komt. Om 20:45 is het tijd voor avond eten, maar mijn eten is koud omdat ik Dante in bed probeer te krijgen wat niet echt lukt. Ik eet asperges met saus  van kookwater, boter, peterselie, bieslook, ei en ham en daarbij heb ik zoete aardappel frietjes. De frietjes waren alleen mislukt en de asperges waren helaas wat touwerig. Niet heel relaxed om zo asperges te eten.

img_2272

Vrijdag

Ik ben een beetje vergeten de tijden bij te houden maar na het consultatie bureau, tegen half 11 halen Matias en ik wat te drinken/ eten. Ik kies voor een koude lemonade met een plakje lemon poppy seed cake. Om 14:00 eet ik samen met mijn schoonmoeder een broodje met een gebakken eit en wat saus van de asperges van gisteren erop en ik heb er een groot glas water bij.

Om 20:20 eet ik een halve avocado en 2 handjes cashewnoten , Dante heeft weer koorts dus ik denk niet aan eten. 22:00 matias is thuis van vrijwilligerswerk bij de open dag van mc donalds voor zieke kinderen en we besluiten toch nog avond eten maken, ik eet twee broodje hamburgers helemaal zelfgemaakt ( dus nee niks van MCDonalds;)).

ZATERDAG

Om 10:00 eet ik een halve banaan want Dante heeft de andere helft als ontbijt. Het is nog steeds chaos thuis maar terwijl Dante eventjes slaapt eet ik om 12:00 de cashew noten op en daarbij 3 dadels en ik drink een glas maracuja sap, wat hetzelfde is als passievruchten sap trouwens, geen idee waarom ik geen brood maak. Ik ben te lui denk ik.

Om 18:30 eet ik een halve avocado en om het helemaal af te maken eet ik een halve bus pringles leeg en weer drink ik een glas maracuja sap. Om 21:00 heb ik toch wat trek en eet ik gebakken zoete aardappel en daarna ga ik naar boven met een bak yoghurt en passievruchten pistache granola.

ZONDAG

om 13:30 eet ik een muffin die nog over was van de babyshower, aangezien ik nog niks heb gegeten behalve 2 hapjes banaan van Dante zijn tussendoortje is dit soort van ontbijt/ lunch. Heel slecht ik weet het haha.
20:55 We gaan avond eten en dat is pasta mosselen! Een van mijn favoriete maaltijden tijdens warmere dagen. Omdat het net als Italië voelt neem ik er een glas witte wijn bij, er zit tenslotte ook wat van de wijn in het eten dus goeie combi;). We eten om 23:00 nog wat jalapeno chips en ik drink maracuja sap erbij.

MAANDAG

We worden laat wakker en de lunch is mijn ontbijt , 3 hotdogs (zonder brood) met wat zuurkool en een glas water. We besluiten met het lekkere weer ( 28 graden!) naar buiten te gaan om te wandelen en na het wandelen gaan we langs de ijsco bar! ik neem een hoorntje met 3 bolletjes; maracuja , kokos biscuit en lemon pie is mijn keuze, jammie! Ik drink als we thuis zijn een koffie en daarbij eet ik 3 aardbeitjes.

Om 21:30 eten we restjes uit de koelkast wat o.a. de pasta mosselen van gisteren is en wat avocado en salade. Ondanks de gekke combi smaakt het wel lekker, restjes hoeven niet verkeerd te zijn;)

img_2331

Ik vond het best grappig om mijn eigen eet dagboek terug te lezen omdat ik dondersgoed weet dat ik niet altijd verantwoord eet. Ik sla bijna altijd het ontbijt over en soms kan ik giga vreetbuien hebben en ik drink ook zeker veel te weinig in een dag. Maar wat ik wel probeer is zo veelzijdig mogelijk te eten. Ik vind koken best leuk wat het natuurlijk makkelijker maakt om verschillende gerechten te maken in een week ipv uit pakjes en zakjes te koken of voor de vette hap te gaan.

Als ik zelf een mening moet geven over mijn eet stijl is dat het wel beter kan overdag betreft ontbijt, water drinken en misschien mag ik ook wat meer fruit eten maar ik vind zelf dat ik het wel goed doe met het avond eten en daarin een goede balans heb. Ik eet niet teveel en snoep ook niet elke dag en als ik wel snoep ga ik niet compleet los, dus ik ben best tevreden! Wat denk jij ervan? Enne, vond je dit leuk om vaker terug te lezen op de blog?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: