Cream cheese fruit taart met oreo bodem

img_1648

Afgelopen weekend zou een klein gedeelte van mijn schoonfamilie langs komen om te komen barbecuen voor mijn verjaardag. Ik had gezegd tegen Matias dat ik geen tijd had om een taart zelf te maken omdat ik ook nog een babyshower had waar ik cupcakes voor zou maken en Matias was het hele weekend weg plus dat we nog naar zijn wedstrijd gingen. Het was naar mijn mening wel het laatste waar ik tijd voor zou hebben maar hé ik ben een kind van mijn moeder en ineens kwam zaterdag (toen was Matias de ochtend nog thuis ) de bak en kook genen naar boven en besloot ik in de kostbare tijd dat Matias nog op Dante kon letten niet 1 maar 2 taarten te maken.

Omdat het wel een kort ochtendje was dat Matias thuis was besloot ik voor makkelijk te gaan. Ik maakte eerst onze verjaardag appeltaart die never nooit faalt en waarvan je het recept hier kan vinden. Daarna besloot ik spontaan nog een taart te maken, zo uit mijn hoofd. Gewoon puur op wat ik dacht dat wel goed samen zou gaan en guess what? Het was verd*md lekker! Nee niet gewoon lekker, het was verrukkelijk al zeg ik het zelf en toen vond ik het ook helemaal niet erg dat ik de taart de week daarop nog een keer moest maken omdat ik dan goede foto’s voor de blog zou hebben. Dus ben je benieuwd naar het recept? Lees dan vooral verder.

Wat heb je nodig:

  • 2 pakjes cream cheese Philadelphia (2x 226 gram)
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 a 2 volle eetlepel vanille essence
  • 3 rollen oreo koekjes
  • 70/100 gram boter
  • Vers fruit zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien

Bekleed een bakvorm met bakpapier ( de bodem en de zijkanten)

Maal je oreo koekjes fijn in een mixer en doe dit vervolgens in een kom. Smelt je boter in de magnetron en voeg dit toe aan de Oreo en zorg dat je dit goed samen mengt. Als je het nog te droog vind kun je nog altijd wat extra boter omsmelten en toe voegen maar pas op dat het niet te nat is anders word je bodem later keihard. Zodra het goed samen gemengd is doe je dit op de bodem van je bakvorm en druk je het goed aan.

Klop je slagroom stijf samen met 4 eetlepels suiker. Zodra je slagroom stijf genoeg is ( dat het niet uit je kom loopt) voeg je de Philadephia cream cheese toe samen met de vanille essence en klop dit samen tot 1 geheel.

Als het een mooi samenhangend geheel is giet je de cream cheese vulling op de oreo bodem en laat je dit rusten in de koelkast voor minimaal 3 uur. Je kan het ook de avond ervoor alvast maken.

Voordat je de taart serveert top je de taart af met het fruit. Ik heb frambozen, blauwe bessen en aardbeien gebruikt maar je kan ook zeker bramen toevoegen. Je kan dit ook al eerder doen maar omdat het rode fruit vaak uitloopt in je vulling is dit wat minder mooi voor het serveren.

As simple as it is en je taart is klaar! Deze taart heb je binnen 20 minuutjes gemaakt en als je de wacht tijd niet meerekent heb je dit zo op tafel staan zonder enige inspanning en serieus mensen, dit is een van mijn beste taarten ever die werkelijk waar iedereen lust! ( behalve mijn nichtje die geen fruit lust;))

Als ik je nog één tip mag meegeven, zorg ervoor met een cream cheese taart dat je de bodem en topping goed zoet houd want uit ervaring ( een mislukte limoen passievruchten taart, zout en zuur gaat slecht samen) weet ik dat cream cheese of monchou een aardig zoute vulling is als je niks qua vanille of ander zoetigheid toevoegt. Dus als je zelf bijvoorbeeld wilt experimenteren met ander fruit met deze taart houd dit dan zeker in gedachte.

img_1636

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: