Wist je dat kruidenboter heel erg makkelijk is om zelf te maken en het eigenlijk zo makkelijk is dat het te gek voor woorden is dat ik er een blogpost over schrijf? Want zoveel woorden heb ik er niet eens voor nodig om het uit te leggen
Wat heb je nodig
- Boter
- Knoflook (plus minus 1.5 teentje)
- Stukje ui
- Peterselie
- Bieslook
- Zout
- Citroensap
- Beetje mosterd
Zorg ervoor dat je boter op kamer temperatuur is zodat je de kruiden er straks goed door heen kan mengen.
Doe in een keukenmachine of gebruik een mes om het heel fijn te snijden, de knoflook samen met een stukje ui ( echt maar een klein partje) wat peterselie en de bieslook. Maal dit fijn en meng dit vervolgens samen met de zout, een klein theelepeltje mosterd en een drupje citroensap door de boter.
En voila je bent klaar! Ik gebruik meestal met 1 pak boter ongeveer een handje van de peterselie en bieslook, 1 teentje knoflook en een klein partje ui. Het is eigenlijk geheel naar eigen smaak te maken. Houd jij meer van een knoflook smaak voeg dan 2 teentjes toe in plaats van 1. Houd je meer van een wat scherpere smaak gebruik dan meer ui of bieslook. Het enige waar je mee moet opletten is de mosterd want je wilt natuurlijk wel kruidenboter hebben en niet mosterd boter;)
Maak dit voor bij de gourmet en terwijl je wacht tot het vlees gaart heb jij zo deze kruidenboter op je broodje zitten! Enjoy.