Homemade ijs zonder ijsmachine

IMG_0271Weet je nog dat ik op Facebook vroeg wat je liever wou zien, cinnabon rolls of zelf gemaakt ijs. Nou de meeste kozen voor ijs, geheel logisch ook in de Nederlandse zomer. Niet zo logisch voor mij in de Uruguayaanse winter maar toch begon ik aan mijn recept. Nu is het al een tijd geleden dat ik het recept heb gemaakt maar dan vraag je jezelf natuurlijk af waarom het zo lang duurde voordat ik het eindelijk online gooi.Dat is omdat toen ik het ijs proefde niet helemaal tevreden was. Ja het smaakte, de combinatie van oreo met cookie dough in een grote bak met ijs is match made in heaven maar de structuur van het ijs beviel me niet, het was iets te vet naar mijn mening. Het is niet heel erg gek dat het vet is als je de onderstaande ingrediënten ziet en om eerlijk te zijn heb ik alsnog de bak op gegeten in de loop van de dagen maar het is toch een puntje waar ik tegen aan loop. We weten allemaal dat ijs niet het gezondste is om te eten maar als het iets wat gezond smaakt is het al een big win ;) In ieder geval geef ik je mijn recept mee maar op bijvoorbeeld de bekende foodblog ohmyfoodness ( klik hier ) is een soortgelijk recept maar andere verhoudingen. Het gaat erom dat met deze 3 hoofd ingrediënten je ijs kan maken zonder ijs machine en dat is zeker het proberen waard! En waarom ik trouwens nog niet weer een poging heb gedaan met andere verhouding? Omdat 2 liter ijs met deze ingrediënten ook 2 kilo erbij op is in mijn gewicht haha.

Ingrediënten

  • 470 ml opgeklopte slagroom
  • 375 gram gecondenseerde melk ( dit is vaak 1 blikje)
  • Verse vanille van 1 stokje of 1 theelepel vanille essence
  • Ingrediënten om je ijs op smaak mee te brengen/ te vullen naar smaak

Begin met het stijf kloppen van de slagroom samen met de verse vanille of de vanille essence. Voeg de gecondenseerde melk toe zodra je slagroom stijf geklopt is en meng dit voorzichtig en luchtig met een spatel.

Nu heb je de basis van je ijs oftewel vanille ijs. Je bent klaar als je van gewone simpele vanille ijs houd maar het is natuurlijk leuk om van alles toe te voegen. Zo heb ik zelf gemaakte eetbare cookie dough en oreo’s toegevoegd ( omdat alleen oreo’s natuurlijk niet genoeg is;))

Maar je kan bijvoorbeeld ook voor een frissere variant gaan, de vanille essence achterwege laten en citroen en limoen zest er aan toe voegen.Voeg er lemon card en merengue aan toe en je hebt zo lemon pie ijs. Of wat dacht je van chocolade stukken samen met gezouten pretzels en karamel saus?

Je kan eindeloos variëren met zelfgemaakte ingrediënten of gewoon simpel weg je favoriete fruit, chocolade of zelfs snoep te kopen en dat aan je ijs toe voegen. Ook voor de volwassenen onder ons, alcohol kan maar pas op met de hoeveelheid vloeibare ingrediënten ivm kristal vorming. Enjoy!

IMG_0340

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: