Take away in my days

Processed with VSCO with a5 preset

Afgelopen week was een beetje een saaie week voor jullie als lezers want ik was de hele week alleen thuis (Matias zat in Argentinie) En dus heb ik niet heel veel bijzonders gedaan behalve fulltime mommy zijn ;). Kijken jullie mee naar mijn afgelopen week?

IMG_0321

Maandag was een wat vieze grauwe dag, het regende en het was de hele dag bewolkt. Echt zo’n dag dat je binnen met thee en koekjes blijft. Mijn schoonmoeder kwam langs om te kijken of alles hier goed was en of ik nog hulp nodig had (iets heel Zuid Amerikaans;)) en samen dronken we een kop thee.

IMG_0324

Toen mijn schoonmoeder weer naar huis was had ik wel zin gekregen in chocolademelk. Ik had nog blokjes chocolade voor chocolademelk en besloot het direct te maken. Ondanks dat het er niet heel erg smakelijk uitziet met die spikkeltjes is het wel lekker! Maar… ik moet eerlijk toegeven, de allerlekkerste chocolademelk is die van chocomel.

IMG_0338

Toen Dante eenmaal op bed lag maakte ik mijn eten direct klaar, ik merk dat ik het fijn vind dit ritme voor mezelf en dat ik meer rust in de avond heb. Ik maakte simpele knoflook citroen pasta met restjes kip van de dag ervoor.

En terwijl het al laat in de avond was, zo’n uurtje of 11 gok ik werd Dante wakker en had zoals hij 95% van de tijd heeft zijn ik ben wakker en wil niet slapen uurtje.

IMG_0360

Dinsdag hadden ze code rood afgegeven in Montevideo en of dat nou ook Nederland code rood is betwijfel ik maar ze hadden harde wind voorspelt dus wij vermaakten ons weer binnenshuis.

IMG_0366

Toen ik Dante wou verschonen bleek hij alles onder te hebben gek*kt, heel fijn dus ik besloot hem maar direct in bad te doen. maar het gevaar was nog niet geweken want voordat ik hem überhaupt uit zijn kleren had plaste hij op het bed, en bij het maken van deze foto plaste hij nog een keer vrolijk. Gelukkig is de foto wel mooi geworden;)

IMG_0388

Omdat die zo makkelijk was en zo lekker, gewoon nog een keer de pasta. Dit keer zonder de kip.

IMG_0390

En als toetje at ik mijn eigen ijs. Ik zit nog een beetje met de consistentie van het ijs. Ik moet de goede match nog vinden dat het niet te vet smaakt want het was wel lekker maar je kon overduidelijk proeven dat het uit …… & ……. bestond ;)

IMG_0397

Ook vanavond hadden we weer het wakkere uurtje van Dante. Vast Zuid Amerikaans bloed.

IMG_0412

Het had toch nog behoorlijk gewaaid gister avond en dat zag ik woensdagochtend aan de palmbomen voor ons huis. Veel was er niet meer van over.

Mijn schoonmoeder kwam langs samen met Matias zijn nichtje om Dante te zien en verder heb ik niet veel bijzonders gedaan in de dag.

IMG_0431

‘S avonds at ik pannenkoeken omdat ik daar zo af en toe wel zin in heb maar Matias het eigenlijk geen avond eten vind. Kwam dat even mooi uit dat hij nu niet thuis was!

IMG_0439

En ohja, had ik al verteld dat Dante wakkere uurtjes heeft laat in de avond? Nou dat dus;)

IMG_0456

Matias en ik hadden vorige week als verrassing een pakket op de bus gedaan naar Nederland toe voor mijn ouders. En hij kwam donderdag eindelijk aan! De chocolade was niet heel erg heel meer maar dat doet vast niks af aan de smaak (zoeettttt).

IMG_0485

Toen ik naar buiten keek om 10 uur ’s ochtends zag ik een strak blauwe lucht en ik dacht direct hup naar buiten toe! Dus zo liepen Dante en ik 20 minuutjes later heerlijk aan de rambla en op het strand. Ik ben nog steeds trots op mijn aankoop van Dante zijn Tommy Hilfiger jas. In Groningen gekocht met 70% !! korting en dat scheelt heel erg veel kan ik je zeggen en het is gewoon leuk om zoiets met zoveel korting te scoren dus ik had een top deal!. De jas is nog steeds aan de grote kant voor hem omdat het vanaf 9 maand is maar agh, hij heeft het in ieder geval lekker warm zo.

IMG_0529

Dante at een nieuw hapje vanavond en ja ik maak alle hapjes zelf, zo weet ik ( misschien ben ik wel te pietluttig) wat er precies in gaat en dat er geen onnodige suikers inzitten en zolang ik mijn kind dit soort dingen nog kan geven zonder toegevoegde troep dan graag! Dante at cannellini bonen met wortel en basilicum, en zoals je ziet lustte hij het graag.

IMG_0543

En yep, Dante houd zijn wakker zijn routine mooi op peil.

IMG_0570

Vrijdag kwam Matias weer thuis en heb ik de boel thuis weer een beetje op orde gemaakt en voor de rest niet zoveel bijzonders gedaan.

Zaterdag was het alweer heel erg super lekker weer! Met z’n drietjes gingen we in de ochtend naar het strand en hebben we genoten van de zon. We konden eigenlijk zonder jas  zo lekker was het buiten dus de blote voetjes in het zand van Dante kon ook prima voor even. Zoals je ziet genoot hij ervan.

IMG_0645

In de middag deden we boodschappen en omdat we in zulk goed humeur waren door het weer haalden we een lekker biertje en besloten we te gaan gourmetten in de avond. Lekker verantwoord als ouder zijnde zo’n foto hé, het is leuk;)

IMG_0662

Lekker gemarineerde gamba’s op de gourmet met wat vlees en aardappels en natuurlijk de provolone, wat niet mag ontbreken in Uruguay als je iets gaat grillen of barbecuen en eigenlijk is gourmetten toch een mini binnenshuis barbecue.

IMG_0666

Zondag gingen we op bezoek bij mijn schoonouders, ook heel Zuid Amerikaans haha. We aten warm voor de lunch en we mochten kiezen dus we kozen milanesa oftewel voor ons Nederlanders schnitzels. Mijn schoonouders maken altijd frietjes voor mij, best lief hé.

IMG_0669

En dan zeggen ze dat in Nederland het weer zo compleet verschillend kan zijn, nou Uruguay kan er ook wat van. Gisteren nog prachtig lente weer, vandaag regende het zo hard dat bij ons voor het huis het hele gras zelfs is verdwenen. Dit is trouwens nog steeds bij Matias zijn ouders thuis.

IMG_0674

Mijn vader stuurde mij deze foto toe en ik moet zeggen. Ik herken Dante wel in mezelf terug op deze foto, lijkt hij toch nog wat op mij!

We aten restjes van de gourmet van gisteren en gingen vervolgens vroeg in bed om daar de film inside out te kijken. Aankomende week hebben we niet echt bijzondere plannen, ,alhoewel we gaan mijn gewonnen ontbijt innen wiehoe!

Hebben jullie wat leuks in de planning deze week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: