Diary

 

IMG_0035Maandag hebben we vrij weinig gedaan en daardoor ook niet echt foto’s. Matias moet ’s middags trainen dus sliep hij wat uit terwijl Dante en ik de ochtend samen door brachten en toen Dante voor zijn siësta ging dook ik ook onder het dekbed. Het is hier steeds kouders aan het worden en ik heb echt een hekel aan de stenen vloer want het is zo KOUD!! Dus dan leef ik het liefste onder het dekbed.

Dinsdag gingen we voor Dante zijn vaccinaties. Hier in Uruguay vaccineren ze met 2, 4 en 6 maand dus dat is anders dan in Nederland. Wij moesten al eventjes voor Dante zijn 6 maand vaccinatie maar omdat hij afgelopen anderhalf week wat ziek was wouden we dat eerst afwachten.

IMG_0029Bij de vaccinaties huilde hij even maar dat was na 5 seconden ook weer klaar, tuurlijk ben ik dan trots;) Eenmaal thuis ploffen de heren zowat op de bank en slapen ze siësta terwijl ik de was doe en wat food inspiratie online zoek voor het week menu.

IMG_0043We aten restjes voor avond eten. Ik wil de vriezer leeg hebben omdat Matias een tijdje terug een bierflesje erin heeft laten zitten en die geknapt was dus ik moet de vriezer nog schoonmaken en dus eten we nu maar de vriezer leeg. Na het avond eten deed Matias Dante in bad en was het tijd voor bed.

Wooww woensdag! Mag ik elke dag een vaccinatie shotje voor Dante? Ongein natuurlijk, maar Dante sliep van 01:00 tot 06:00 met af en toe even de speen aangeven tussendoor maar daarna zonder te drinken heeft hij verder geslapen tot 09:00. Dit is niet meer gebeurd sinds minstens maart dat hij zo lang heeft geslapen en wat voelt dat fijn!

IMG_0061IMG_0060Terwijl Matias naar de kapper ging maakte ik Dante en mezelf rustig klaar. Mijn schoonmoeder kwam tussen de middag langs en ging samen met Matias weer weg toen hij naar training ging. Ik maakte nog even een foto van Dante om te kijken hoe de lens eraan toe was. Dante kan lachen, maar ook zo naar het huilen gaan haha.

Matias had asado op de club maar kwam nog tussendoor thuis wat handig voor mij was want hij kon nu mooi Dante op bed toen terwijl ik mijn eten maakte. De aller laatste restjes at ik ( we moeten nu echt boodschappen gaan doen) Ik bakte 3 aardappels aan in de pan en at er 2 hamburgers bij en wat mais met avocado saus. Niet gek voor restjes al zeg ik het zelf.

IMG_0100Donderdag ochtend ging ik koffie drinken met twee dames, oftewel mede Nederlanders die hier ook in Uruguay wonen. En het is zo leuk om in je eigen taal te kunnen kletsen en dan ook vooral over cultuur verschillen betreft Uruguay/ Nederland. Als ik aan thuis dingen uitleg van hier begrijpen ze het toch anders dan degene die ook geëmigreerd zijn.  Terwijl ik koffie dronk zat Matias met Dante in het cafe tegenover te ontbijten, lekker op het terras in de winter zon.

IMG_0119Na Matias zijn training deden we boodschappen voor de hele week maar dit keer was het alleen voor mijzelf want Matias zou morgen naar Argentinie gaan voor trainingskamp. Bij thuis komst bleken we ook een pakketje te hebben gekregen, nouja wij… Matias had een pakketje van mijn tante voor zijn verjaardag, we wisten er al vanaf en nu eindelijk was die daar! Stroopwafels, orka’s ( Matias zijn favoriet) koetjesrepen etc, zoveel lekkers en zo lief!

IMG_0130

Ik werd vrijdag ochtend wakker met een tweet dat ik een ontbijt had gewonnen bij The Lab coffee roasters. Een van de betere koffie plekjes hier in Montevideo, hoe leuk dat ik daar nu iets heb gewonnen! Dat word snel een ontbijtje halen daar,yum!

IMG_0140Ook kreeg ik ineens op instagram allemaal likes en een nieuwe volger wat een fanpage van thelovebagage bleek te zijn. Eerst vond ik het nog wel komisch en kon ik de lol er wel van inzien, ik had toch echt gedacht dat het waarschijnlijk in 2 dagen in een win a iPhone page zou veranderen. Toch vond ik het later wat vreemd worden want Matias en ik kregen ook privé berichtjes met I love you en dat Dante de most beautiful and best was. Dus (sorry voor degene als het echt serieus was) de pagina is een paar keer gerapporteerd en bestaat nu niet meer. Ik kreeg er toch een beetje de kriebels van omdat toch de foto’s van Dante werden gedeeld door een vreemde en ik geen zin heb in rare dingen straks.

IMG_0182Dante had een behoorlijke eczeem aanval vandaag en ik besloot hem in bad te doen met havermout en maizena. Alleen was dit keer het bad echt een drama, hij kon niet ophouden met krabben (hij doet zichzelf dan ook zeer) en hij krijste en schopte alles bij elkaar, zo erg dat ik zelfs zijn handen niet meer kon weerhouden van het krabben. Hup uit bad en ik zette hem in zijn bed met speelgoed terwijl ik zachtjes zijn gezicht probeerde te deppen met een nat washandje.

IMG_0184

Toen Dante eenmaal sliep kon ik zelf eten. Ik at spinazie salade met krieltjes uit de oven. Ik houd van lekker maar makkelijk als ik alleen ben en nu al helemaal met een kleine erbij.

Zaterdag haalde mijn schoonouders Dante om op te passen voor de dag. Ze wouden langs komen om mij ook een beetje te helpen maar als ze hier zijn zit doe ik toch niet helemaal relaxed mijn ding dus namen ze Dante mee naar hun huis. Eerst keer oppassen voor hun en eerste keer voor mij hier helemaal alleen!

IMG_0211Ik deed de grote was in de wasmachines hier op het complex omdat die heel heet kunnen wassen en ze hebben er drogers. Ik waste al het beddengoed en alle rompertjes, hydrofiele luiers en slaapzakken van Dante. Na zo’n eczeem aanval van Dante is het fijn maar ook belangrijk om alles weer goed schoon te hebben ivm bacteriën.

IMG_0227Voor de rest heb ik keihard geboend vandaag en daarna lekker uitgebreid gedoucht, maskertje opgedaan en in badjas in bed aan mijn blog gewerkt. Het is wel stil in huis zo zonder Matias en Dante, maar het is ook wel een keertje lekker!

IMG_0232Als avond eten at ik de restjes spinazie salade van gisteren en broodje pindakaas met sambal. Daarna ging ik lekker in bed netflix kijken met een grote kop thee erbij. Een heerlijk relaxed dagje was dit waar ik ook veel af heb gekregen!

IMG_0239Zondag begon ik de dag lekker relaxed en terwijl Dante bij mij in bed lag met Woezel en Pip zat ik rustig met een kop thee achter de computer. We mochten rustig aan doen vond ik want vannacht waren alle barbecues voor ons huis bezet door mede bewoners van het complex en kon ik tot minstens 02:00 mee genieten van hun feestjes, bummer.

Nadat Dante weer voor een uurtje had geslapen gingen we naar beneden en hebben we even geskypet ( is het nou geskyped, geskypt ?) met mijn ouders. Ik probeer minstens 1 keer per week op skype te gaan met ze en vaak eindigt dit in de zondag omdat ze dan meestal samen thuis zijn haha.

IMG_0264

En terwijl Dante zijn siësta sliep nam ik mijn ontbijt/ lunch. Twee broodjes pindakaas met sambal ( alsof je saté op brood hebt. yum!) zelf gemaakte tonijn salade en een kop koffie.

IMG_0283

Voor het slapen gaan wou ik samen douchen met Dante, ik had bedacht als ik met hem samen ging douchen ik hem beter kon weerhouden van het kriebelen en dan zou ik ondertussen wel met een washandje zijn eczeem deppen. Terwijl ik alles klaar legde had ik Dante in zijn bed gezet. Ik stond in de badkamer en ineens spotte Dante mij vanuit zijn bed en ik zag toen dat het tijd is om het bed lager te zetten, voor je het weet klimt hij er zo overheen haha.

IMG_0299

Als avond eten at ik heel erg snel en slordige gerolde springrolls met restjes groente en kip die ik nog over had samen met een hoisin saus en daarbij at ik een makkelijke caesar salade. Alweer makkelijk maar lekker.

Nu ga ik lekker Masterchef Australie kijken (mijn favoriet!) in bed en op naar een nieuwe week.

Till next week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: