Dante’s Diary

Eigenlijk was ik niet van plan om foto’s te uploaden omdat sinds 1 juli de camera van mijn telefoon kapot is en niet meer op afstand scherp stelt. Ik maak dus overduidelijk minder foto’s en ik vind het ook niet heel erg leuk om foto’s online te zetten met slechte kwaliteit maar misschien is dat wel mijn pietje precies houding ( niet heel gek toch?) Maar, ik heb toch een paar foto’s met Matias zijn telefoon gemaakt en zo heb ik toch voor jullie een foto diary, of nouja. Een Dante’s diary ;)

 

IMG_8382

Goedemorgen Dante!

IMG_8385

Dit is dus de huidige status van camera en dan is deze foto niet eens van een behoorlijke afstand genomen. Hij kan nog wel van dichtbij scherpe foto’s maken maar daar blijft het ook bij.

IMG_8405

Knap ding he met mijn hoed op, hij kan zo model staan. En kijk zijn wangen trouwens! Zijn wangen zien er sinds lange tijd weer goed uit! het is korst vrij, heeft geen open eczeem meer en de roodheid verdwijnt zelfs bijna.

IMG_8446

Matias en Dante waren al een paar dagen snotterig en dinsdag moesten we naar de dermatoloog toe dus sliepen ze even samen de siësta op de bank, niet dat ze dat niet doen als ze niet snotterig zijn hoor. En ik moet zeggen, voor mij is het soms wel handig want ik kan dan rustig dingen doen in huis zonder dat ik gestoord word.

IMG_8455

Het is ook typisch dat terwijl we onderweg naar de dermatoloog zijn Dante zich in de auto krabt (uhh) De dermatoloog was blij om te zien hoe Dante zijn wangen eruit zagen tot vergelijking van een week terug. We hoeven voor nu niks nieuws te proberen maar doorgaan met ons huidige smeer routine en pas over een maand moeten we terug komen.

IMG_8467

We gingen vroeg op bed en ondanks dat we Dante altijd tussen 19:00 en 20:00 op bed doen, altijd tussen 23:00 en 00:30 komt hij zich melden en is die klaarwakker voor een uurtje. Hoezo baby’s slapen door rond deze periode???? We hebben maar samen in bed wij gaan op berenjacht gelezen en toen weer geprobeerd verder te slapen.

IMG_8494

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ik helaas ziek, en ik werd nog zieker dan Dante en Matias waren geweest. Ik kreeg koorts in de nacht en mijn hele hoofd deed zeer omdat alles zo dicht zat met snot, ja snot ja.. heerlijk, not! Ik heb de hele dag op bed gelegen en veel geslapen als Dante ook sliep. Matias die had ’s avonds een asado op de club dus was ik tot na 12en sowieso alleen thuis. Terwijl ik beneden op de bank lag hoorde ik iemand tegen 23:30 brabbelen en trof ik deze meneer zo aan.
IMG_8501

En hij vertikt het nog steeds om terug te draaien als hij op zijn buik ligt dus ik moet nog steeds alert zijn, maar Dante was in ieder geval erg vrolijk zoals je ziet.
IMG_8511

En dat vrolijk zijn uitte zich in tot na tweeën gewoon nog steeds liggen spelen in bed. Normaal kan ik dit soort buien van Dante best handelen maar als je ziek bent is het niet heel fijn om zo’n nacht tegemoet te gaan.

 

Donderdag heb ik geen foto’s omdat ik nog steeds ziek op bed lag en dus niet veel spannends had.

IMG_8562

Vrijdag zouden mijn schoonouders langs komen en omdat ze eerst ’s middags wouden langs komen maar ik nog steeds ziek was en Matias de hele dag aan het trainen was, had ik liever dat ze ’s avonds kwamen als Matias er ook was. Dus zouden ze met ons mee eten en zette ik in de middag alvast de bolognese saus op, die moet minstens 3 uur zacht pruttelen om zo het beste op smaak te komen. Helaas proefde ik er helemaal niks van door de griep haha.

Terwijl ik aan het koken was zat Dante vrolijk in zijn snack and play table die twee vrienden van Matias als cadeau hadden gegeven. Ik heb altijd wat moeite met het hoge plastic gehalte hier betreft baby spullen in Uruguay maar Dante gelukkig niet;)

IMG_8573

Zaterdag kreeg ik deze melding op Facebook dat dit een jaar geleden was. Het bericht op Facebook om te vertellen dat ik zwanger was (nadat mijn broer al op zijn eigen Facebook had gezet dat hij oom zou worden, die … ) wat vliegt de tijd toch!

IMG_8584

Verder was onze zaterdag niet veel bijzonders. Alleen dat de afgelopen nacht Dante zijn eczeem weer was terug gekomen zoals je kan zien en hij weer met korsten liep. Zo zie je dus hoe plotseling het komt en gaat de eczeem, zo was die tot gister bijna eczeem vrij in zijn gezicht en gebeurt dit er in 1 nacht tijd. Agh, het is tot nu toe minder eczeem dan de vorige aanval dus altijd iets positiefs bedenken toch?!

IMG_8625

Zondag ging Matias naar de boerderij toe met zijn ouders dat op twee uur rijden van Montevideo is. Ik bleef thuis met Dante omdat het niet slim voor mij was om er heen te gaan met de kou ( en geen verwarming daar ) en voor Dante zou het veel te koud zijn. Hij kwam net van zijn snotterige bui af en hij moet nog voor zijn vaccinaties dus hij moet wel fit blijven. Terwijl Dante een uurtje op bed lag beplakte ik lege potten met marmer decoratie folie, nu moet ik alleen nog gaan bedenken of ik er kaarsen houders van wil maken of opberg potten.

IMG_8629

En toen Dante eenmaal wakker was hebben we gezellig wat op de bank gehangen en samen Peppa pig gekeken, waarvan ik trouwens nu zo ongeveer alle afleveringen uit mijn hoofd ken.

IMG_8630

En omdat het toch meer een Dante diary is en hij zo vaak lacht, hier ook het bewijs dat hij ook echt wel eens boos is haha. Hij is boos dat dit de laatste foto van Dante’s Diary is denk ik.

 

Ik weet nog niet hoe ik ga doen met foto’s zolang mijn camera stuk is, eerst ga ik kijken wat er precies aan de hand is met mijn telefoon en wat het gaat kosten om te laten maken. Ik vrees het ergste want een nieuwe telefoon van het model dat ik heb ( iPhone 6plus) kost hier 1300 dollar!!! Twee keer zo duur als in Nederland dus ik vrees dat een reparatie ook behoorlijk wat gaat kosten. Voor nu ben ik aan het sparen voor een nieuwe camera ( dus niet op de telefoon) de canon g7x, die wordt ook door heel veel bloggers en vloggers gebruikt die ik volg en hun foto’s en vlogs zijn altijd top! Dus wie weet zodra ik die camera kan kopen word het nog leuk op thelovebagage! Keep you posted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: