Zodra je moeder bent deel III

mother 2Als moeder ( en ook niet moeder zijnde hoor;)) maak je elke dag wel weer iets mee wat typisch bij het ouderschap hoort. Vandaag heb ik alweer deel 3 voor je met typische zodra je moeder bent momenten, lees je mee?

Wasjes draaien, was ophangen, was vouwen. Het houd maar niet op,ik wist nooit dat ik zoveel wasjes in een dag kon draaien en ook zoveel was kon opvouwen, of nouja opvouwen.. Die bult blijft wel wat langer liggen want je kleine meldt zich sneller dan dat jij de was kan opvouwen

Ik houd van lekker dromen onder de douche oftewel een half uur minstens onder de warme douche staan en gewoon relaxen. Met een kind is het kiezen, of snel douchen terwijl je kleine in z’n bedje ligt, of je zet hem in de wipstoel in de badkamer en maakt veel gekke gezichten you name it. Zolang je je kleine maar vermaakt kan jij minstens 20 minuten douchen.

Zodra je moeder bent heb je niet meer de hipste en hotste nummers uit de top 40 of uit de nacht van het stappen in je hoofd. Nee je loopt de hele dag met kinderliedjes in je hoofd, van in de maneschijn tot aan twinkle twinkle little star toe. Ik loop al weken north star noooorth star little shiny pretty star van Peppa pig ( in het Engels) in mijn hoofd en ja ik word er zelfs soms mee wakker.

Ken je dat als jij op de bijrijders stoel zit en er plots geremd moet worden je mee remt met je voet? Een soort van automatische reactie. Nou dat doe ik dus tegenwoordig met het wiegen. Ik wieg de hele dag door op automatische piloot, of ik Dante nou bij me heb of niet, zodra hij onrustig is en iemand anders heeft hem wieg ik mee.

En weet je nog die tijd dat jouw hele foto album op je telefoon bestond uit selfies, stap foto’s, quotes en lollige foto die je over en weer kreeg op de app? Als moeder zijnde bestaat je foto album zo’n ongeveer 95% uit foto’s van je kleine, en of het nou 10 stuks waar hij zo ongeveer op allen hetzelfde kijkt dat maakt natuurlijk niet uit. En verwijderen? Nee!

Je gaat als je moeder klinken, geheid dat het gebeurt. Al word je heel enthousiast om iets wat je kind doet of juist heel boos, er zal een moment zijn dat je partner het je verteld of dat je er zelf van schrikt, wat er zojuist uit mijn mond kwam zou zo mijn moeder kunnen zijn.

mother 5

Matias zei laatst tegen mij schat we need to talk, dit kan zo niet dat je al de hele dag in je badjas loopt ipv normale kleren. Nou schat ik zal je vertellen waarom dat wel kan! Vanavond hebben we een feestje en aangezien de kans 97% is dat Dante over mij heen spuugt of knoeit loop ik liever nu nog in kleding die vies mag worden ipv mijn mooie kleding die ik graag schoon wil houden. Als moeder zijnde gaat er namelijk ook behoorlijk wat kleding van jezelf in die tig wasjes in de dag.

Ik had ook nooit verwacht dat ik zo effectief met mijn tijd kon omgaan. Eerder was ik nog lui en hing ik chill op de bank, de kamer opruimen of de afwas doen kon later ook wel. Nu kan ik heel erg veel in veel minder tijd doen. Ik denk dat zodra je moeder bent je ook ineens beseft dat die luttele ‘vrije’ uurtjes heel belangrijk zijn, en vaak ook kort van duur;)

Ja.. Lang haar sucks als je moeder bent! Het zit continue in de weg, maar afknippen, nee!

Wat is voor jou typisch sinds je moeder bent?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: