Take away in my days

IMG_5252

Maandag begon vroeg, heel vroeg. Als dit kleine monster niet last van zijn eczeem heeft dan spookt hij zelf wel en dan graag de hele nacht. En nog het ergste? Dat het kleine monster er ook nog eens flink om lacht haha.

IMG_5263

Desondanks dat we lang wakker waren vannacht ging ik om 08:00 met Dante naar beneden om wakker te worden, wat te spelen en even tv te koekeloeren. Dante vond mijn kop ( die inmiddels leeg was) maar al te leuk of moet ik zeggen lekker?

IMG_5289

De rest van de maandag is er niet veel gebeurd, volgens mij heb ik het wel vaker een soort van after weekend dip dat ik dus ook vervolgens niet meer weet wat ik überhaupt de maandag heb gedaan. ’s avonds gingen wij vroeg op bed omdat we morgen om 07:45!! de dermatoloog hadden. Terwijl we nog een aflevering van pablo escobar keken zei Matias ineens kijk nou! Lag Dante er vrolijk zo bij die aap…

IMG_5294

Zoals ik al zei moesten we vroeg op pad dinsdag. Om 07:30 stonden bij voor de deur bij de dermatoloog, controleren of er verbetering was en of er dingen moesten veranderd worden. We weten dat met de eczeem je goede en slechte dagen hebt en Dante had meer slechte dagen dan goede maar we hebben nu wat kleine dingetjes veranderd in onze routine om te kijken hoe dat gaat.

IMG_5297

Het is en blijft alsnog een lekker vrolijk kind ;)

Processed with VSCO with a6 preset

Na de dermatoloog besloten we ons ontbijt te halen bij onze favo plek La Madriguera. Het is niet bij ons om de hoek dus we moesten eventjes in de auto maar agh, we waren er toch al zo vroeg uit dus dan kon dit ook nog.

IMG_5314

De uitstraling van La Madriguera is een beetje hipster stijl wat je nu steeds meer begint te zien in Uruguay, en ik vind dat super tof want ik hou daar van! Check de chrome bekers op de achtergrond, hier schenken ze de limonade in. I want!

Processed with VSCO with a6 preset

We hadden alleen de koffie bij La Madriguera gehaald en de broodjes bij Camelia die aan de overkant zat. Dit is een soort starbucks, ze hadden hier ook een citroen drankje die ik graag wou proberen. Lekker en niet overmatig zoet.

IMG_5374

De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan. Matias moest in de middag trainen en nadat hij weer thuis kwam moesten we nog wat kleine dingetjes halen zo o.a. fruit bij de groente boer bij ons in de straat, check even hoe groot deze jalapeno peper is! Wow.

IMG_5397

Woensdag vroeg keek deze meneer mij aan of het al tijd was om eruit te gaan.

IMG_5406

Terwijl Dante op de speelmat lag, was ik wat op booking.com aan het rond speuren voor hotels in Buenos Aires. Wij willen als Matias volgende maand vakantie heeft even een weekendje weg (met Dante) en Buenos Aires is mooi in de buurt. Dit hotel leek me wel goed, voor de babysit service haha.

IMG_5412

En ondertussen kan deze al en duimen en zijn voetjes vast houden, lenig ding.

IMG_5439

Donderdag ontvingen we eindelijk het geboorte kaartje van de dochter van mijn broer, oftewel mijn nichtje! Dante vind Sophie om op te eten.

IMG_5474

Toen Matias thuis kwam van training gingen wij naar Degusto Montevideo toe. Een soort mini food festival en er was al een eerdere editie ( en veel groter) geweest maar toen konden wij niet, dus besloten we nu om hier onze lunch te gaan verorberen.

IMG_5486

We hadden beide een burger en lekkere dikke frieten, niet heel gezond maar wel lekker! Het enige wat ik een beetje miste was lekkere mayonaise bij de frieten maar misschien had ik erom moeten vragen, ik ben ook zo Hollands dat ik die klodder mayo er gewoon automatisch bij verwacht denk ik .

IMG_5543

Thuis deed ik Dante in z’n havermout maizena badje en hij vond dat het badeendje wel goed als speen kon dienen, en dat terwijl hij helemaal geen speen heeft noch pakt! Ik vond het wel een grappig gezicht zo met die speen.

IMG_5549

Ik kookte gezond, of nouja gezond als de bacon weg was dan was het echt gezond! Mais pannenkoeken met avocado, lenteui en bacon met daarbij tomaten uit de oven en pompoen ( die op de foto ontbreekt) Lekker licht maar voedzaam.

IMG_5558

Vrijdag ochtend besloot ik toen ik beneden was met Dante om de ongebruikte pompoen te koken en te puren om te gebruiken als proef hapjes voor Dante. Het schijnt goed te kunnen helpen om eventuele allergieën te voorkomen voor bepaald voedsel om daar wat eerder mee te beginnen plus helpt het soms om ze wat voller te laten voelen, en aangezien Dante zich nog steeds om de 2 uur meld in de nacht wou ik dit graag proberen.

IMG_5567

Zelf ontbeet ik met koffie en bloed sinaasappel en kiwi. Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met bloed sinaasappel, de ene keer vind ik het lekker en de andere keer vind ik het helemaal niks. Misschien omdat het soms bitterder is dan normaal?

IMG_5592

om 18:00 gaf ik Dante zijn 3 proef hapjes ( wauw het is bijna te burgerlijk voor woorden!) En hij heeft gewoon niks uitgespuugd of vies gekeken! Hij vond het wel leuk en sabbelde vrolijk mee en deed zelf de lepel in z’n mond, wat natuurlijk heel normaal is want alles ontdekken ze nu met de mond.En ohja kun je zien dat het slabbetje een haai is? Gekregen van zijn oom die dol op haaien is in tegenstelling tot mij ;)

Processed with VSCO with a5 preset

Zaterdagochtend werden Dante en ik verrast door Matias die thuis kwam met koffie van hoe kan het ook anders, La Madriguera. Een heerlijk begin van de dag!

IMG_5657

We hebben relaxed een uurtje in bed gelegen en Dante vermaakte zich ook prima.

IMG_5659

En om deze foto moest ik zo lachen! Hij kijkt recht in de camera alsof hij bijna zegt what the heck is dit nou? Hallo???

IMG_5680

Matias had ook een focaccia meegenomen en die aten we met de restjes kruidenboter die we nog in de koelkast hadden staan.

IMG_5705

En tegen 4 uur was de champions league finale die natuurlijk gekeken moest worden. En zoals je ziet, is het overduidelijk dat dit vader en zoon is. Beide geconcentreerd in voetbal en ja Dante die let ook echt op! Of hij het mee krijgt is natuurlijk een ander verhaal maar toch;)

En zal dit een voorteken zijn? We gaven Dante de voetbal waar hij eigenlijk nog niet heel veel mee had gedaan en ineens zat hij met de voetbal in z’n up te lachen en te spelen en dat heb ik nog niet eerder gezien bij hem met ander speelgoed. Trouwens dat Matias voetbalt wilt natuurlijk niet zeggen dat Dante dat ook moet gaan doen, een kind mag zelf kiezen wat hij of zij wilt doen en als ouder zijnde mag je daar niet je kind in dwingen is onze mening dus dat Dante nu met de voetbal speelt wilt niet zeggen dat wij hem daartoe ‘dwingen’ ;)

Matias is na de wedstrijd naar de club gegaan om daar te blijven want morgen is er weer een wedstrijd.

IMG_5721

Dante heeft er een handje van dat zodra ik alleen met hem ben (waarom?) hij alles bij elkaar spookt en zo nu dan ook weer. Van 19:00 tot 01:00 heeft hij gewoon vrolijk in zijn bed liggen spelen en draaien en doen. Ik vind het geen probleem aangezien hij toch een keer moe moet worden en dan in slaap valt maar hij kan nog niet terug draaien van zijn buik naar zijn rug toe (andersom dus wel) en moet ik hem continue terug draaien, en dat is nog een leuk klusje als je dat de hele avond moet doen;)

IMG_5753

Onze zondag was verder heel lui. Ik was door de wekker heen geslapen en heb met Dante van 9 uur tot 12 geslapen, wat uitslapen is nu haha. Matias kwam pas laat in de middag thuis en terwijl Dante nu ligt te slapen heb ik voorbereidingen gemaakt voor een passievruchten merengue taart, als die lukt komt tie online;)

Morgen is Matias alweer vrij en gaan we sowieso naar een cafeetje waar macarons schijnen verkocht te worden en die moeten we natuurlijk even proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: