super snelle, super fudgy brownies met dulce de leche en zeezout

IMG_5532 Wow! Dat is een beste lap tekst aan titel, jazeker! Maar die titel is waarschijnlijk nog langer dan het maken van deze brownies duurt. Ja echt waar, ik heb ze binnen een uur of nee zelfs binnen 45 minuten gemaakt en gegeten. Dat ze in stukjes braken omdat het nog te warm was en ik niet kon wachten tot ze afgekoeld waren is dan mijn eigen schuld maar toch, ik at ze nadat ik 45 minuten geleden eraan begonnen was from scratch

Ik had lekkere trek laat in de avond, en met laat in de avond bedoel ik om 22:00 ’s avonds.Gelukkig (of niet) had Matias ook trek in iets en dat zorgde ervoor dat ik de keukenkastjes opentrok en eens bekeek wat we in huis hadden om te maken. Thankgod hadden we alles in huis voor brownies maar wou ik natuurlijk niet gewone brownies, nee met een Uruguayaanse man in huis had ik nog een pot dulce de leche staan en ook had ik nog mijn potje zeezout van de appie heijn. Ik maakte super snelle, super fudgy brownies met dulce de leche en zeezout.

Wat heb je nodig:

  • 70 gram cacao poeder

  • 145 gram boter

  • 275 gram suiker

  • 2 eieren

  • 70 gram bloem

  • vanille essence

  • caramel pasta ( dit kan bebogeen zijn of gekookte gecondenseerde melk bijv.)

  • zeezout vlokken

verwarm de oven voor op 165.

Smelt au bain marie de boter met de suiker en voeg daarna de cacao poeder toe en roer dit goed door elkaar.

Als alles goed gemengd en gesmolten is haal het dan van het vuur af en voeg de eieren toe en meng dit samen, voeg hierna de bloem en de vanille essence toe en meng het tot een geheel.

Doe het in een ovenschaal die je hebt ingevet met boter en bloem of bakpapier ( geloof mij, doe dat anders krijg je sowieso je brownies er niet uit, ook niet als ze nog te warm zijn).

Smelt vervolgens wat caramel in de magnetron om het vloeibaarder te maken en ‘strooi’ dit over de brownies heen, meng het er doorheen, doe hoe jij het wilt. Maak het af door de zeezout vlokken erover heen te doen. It’s up to you of je veel of weinig zout wilt.

Doe het in de oven voor 30 minuten, en daarna? Daarna kan je smullen van je super snelle super fudgy brownies met dulce de leche en zeezout. Wil je de brownie nog spannender maken? Doe er dan wat pindakaas doorheen voor een snicker effect, doe er zoute krakelingen doorheen of top het af met marshmallows en maria koekjes ( denk aan s’mores)

En ja ik weet het, je kan natuurlijk zelf caramel maken wat ook veel lekkerder is dan gewoon zo uit een potje maar dan heb je natuurlijk de brownie niet binnen een uurtje in je buik zitten ;)

IMG_5522

Excuses voor de mindere kwaliteit van de foto’s. Mijn camera is helaas kapot dus maak ik voor nu de foto’s met mijn telefoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: