Sinds ik moeder ben

Sinds ik moeder ben is mijn tijdsindeling natuurlijk heel anders dan voorheen. De dingen die ik normaal heel snel deed duren nu veel langer en er moet veel meer gebeuren dan even snel tas en jas pakken en gaan. Door die andere tijdsindeling zijn er ook dingen die ik niet meer heb gedaan sinds ik moeder ben die ik voorheen wel deed, en dat is het volgende.

The sims spelen heb ik niet meer gedaan sinds ik moeder ben. Zodra er een beetje tijd vrij komt moet ik eerst nog dingen in het huishouden doen en dan zodra ik achter de computer zit ben ik bezig met mijn blog en vaak blijf ik daar ook steken ( je wilt niet weten hoeveel halve concepten er op mij staan te wachten)

Binnen 5 minuten de deur uit zijn gaat gewoon niet meer als je een kleine hebt, tenzij je alles toevallig al klaar had liggen. Maar eerlijk is eerlijk, jij bent niet meer de enige die z’n jas en schoenen moet aandoen. Het is nu eerst je eigen schoenen aan doen dan verschoon je je kleine en pak je die in om naar buiten te gaan en dan moet jij je eigen jas en tas nog mee nemen en oh… vergeet vooral de luiertas niet.

Uitgebreid makeuppen deed ik vaak voor een speciale gelegenheid of omdat ik ergens een tutorial had gezien online en dat graag wou uitproberen. Nu begin ik vaak al niet eens aan rode lipstick omdat dat (bij mij) zo’n precisie vraagt en ik weet hoe giga mis het gaat  (bij mij) als ik tussendoor een baby moet troosten, voeden of weer terug moet rollen omdat hij nog niet weet hoe dat moet.

Uitgebreid koken valt hier ook onder. Nu Dante een beetje meer ritme begint te krijgen en vroeger op bed ligt begin ik er weer wat tijd voor te krijgen maar tot nu toe waag ik mij alleen aan uitgebreide recepten als Matias thuis is en ik niet in 5 pannen tegelijkertijd hoef te roeren;)

Langer dan 5 uur achter elkaar geslapen is nou eenmaal niet gebeurd sinds de komst van Dante haha. Nou weet ik wel dat er ook veel ouders zijn die wel het geluk hebben met een kind dat snel doorslaapt, ik helaas nie

Muziek keihard aan in de auto en dan vooral muziek van het uitgaan. Nu staat het nog steeds wel op een swingend volume maar dan op een swingend volume voor Dante.

’s avonds in bed gelegen en een serie gekeken. Over het algemeen ben ik nu blij als ik in bed lig en mijn ogen dicht kan doen, of nog even rustig door social media kan scrollen. Maar om nou echt series te kijken? nahhh..  Of ik moet het als goed slaapmiddel gebruiken.

Gedoucht zonder speelgoed om mij heen gebeurd niet meer sinds Matias als een hele lieve vader een badje inclusief 4 badeenden en een speelmobile aan de wand die bellen blaast,water spuit en een watermolen heeft gekocht. Mijn shampoo heeft zich verschoven naar het hoekje en ik sta in het gezelschap van de eendjes te douchen.

IMG_4930

Sporten is eigenlijk een hele flauwe want dat deed ik al bijna niet voordat Dante er was maar ik had mij echt voorgenomen om na mijn bevalling flink te gaan sporten om weer back in shape te komen. Om heel eerlijk te zijn is sporten wel het laatste waar ik aan denk als Dante slaapt of bij Matias zit.

Gewhatsappt zonder minstens 1 foto van Dante te hebben verstuurd gebeurd echt niet meer haha, ik verstuur minstens 5 foto’s in een dag op de app naar mijn familie en vrienden #babyspam

Wat doe jij anders of niet meer nu je ouder bent?

Eén opmerking over 'Sinds ik moeder ben'

 1. Hoi Annelot,

  Ik ken Annemieke via mijn schoonmoeder Ankie en ben zo op je blog terecht gekomen. Sinds kort is er in Ned Dr Leenarts creme. Misschien heb je het al geprobeerd en je heb vast bakken vol advies al gehad, maar misschien een kijkje waard op de site.

  https://www.drleenarts.com/winkel/

  Groet
  Liesel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: