Take away in my days

Ik typ deze take away in my days zondag avond om 22:30 met wallen nog dieper dan de oceaan. Ik lag bijna in bed en toen dacht ik ineens sh*t ik heb de foto nog niet geupload! En dat is toch wel een vaste prik op maandag, dus gaan met die banaan!

IMG_4847

Volgens mij was mijn maandag alles behalve interessant als ik tussen mijn foto’s kijk want dit was de enige foto die ik had gemaakt. Dat ik uit het nieuwe boekje aan het voorlezen was aan Dante. Ja het is in het Spaans het boekje maar ik lees het eerst in het spaans en vervolgens ‘leg ik het uit’ in het Nederlands .

IMG_4896

Sinds dinsdag ben ik bezig met een strak ritme te creëren voor Dante in de hoop dat hij ook zo meer rust vind ’s nachts. Dit wilt zeggen dat ik hem 3x per dag een dutje laat doen, 2 lange en 1 korte en ik zorg ervoor dat hij niet langer dan 2 uur wakker is. Aangezien Dante net druk bezig is met omdraaien doet hij dat maar ook al te graag in bed.

IMG_4915

En het ging nog wel even door het omdraaien. Na deze dag heb ik ook direct de hydrofiele luier weggehaald want dit is natuurlijk niet echt veilig zo’n beweeglijk kind met eventueel losse dingen in bed ( en mijn moeder zou direct mij op de kop geven !)

IMG_4919

Het avond eten was heerlijk maar een RAMP om te maken. Ik had van de toko in Nederland een pakje KFC hot wings meegenomen, niks mis mee want het smaakte precies zoals het moest zijn. Maar toen ik het pakje opende vloog de ‘peper’ van het meel in de lucht en echt iedereen in huis zat te proesten en te niezen, ik kon niet eens normaal de kip meer paneren zonder tranen in mijn ogen te krijgen en een doek voor mijn mond. Ik heb de ramen open gedaan en de afzuigkap op de hoogste stand, het was echt een ramp en ik had werkelijk zoiets nog nooit meegemaakt.

IMG_4930

Gisteren had Matias een badje met speelgoed gekocht voor Dante. Ik wou woensdag ochtend douchen en ik besefte me ineens dat ik nu echt bij ‘the mom life’ hoor, zodra je moet douchen tussen alle badspullen van je kind.

IMG_4955

We aten Chinese bami met kroepoek, sate en de sate saus. Ik hou ervan maar ik haat koken op zulke kleine fornuizen. Ik wil graag veel ruimte hebben ( om nog meer troep te maken)

IMG_4963

Dante sliep van 19:00 tot 01:00, wauw! En wij zaten op de bank tv te kijken met de laatste stukjes Tony Chocolony.

IMG_4973

Donderdag kwam mijn schoonmoeder langs om de papieren te brengen die ze voor ons had opgehaald ( papieren die gelegaliseerd moesten worden vanuit NL) en toen kwam ik er ineens achter dat ze verdorie op onze huwelijks akte die ik online had aangevraagd mijn geboorte datum verkeerd hebben gezet!! Ook fout van mij dat ik dat niet eerder had gezien maar nu zat ik ermee inclusief apostille (en er voor betaald natuurlijk) in Uruguay…. Het gaat nooit zonder slag of stoot dit soort dingen;)

IMG_4985

Matias had asado van de club dus at ik alleen. Ik maakte tosti’s met ham kaas en avocado als avond eten, lekker makkelijk. Ik vind namelijk koken voor mezelf niet heel gezellig.

IMG_4992

Het strakke ritme houden we nog steeds aan en ik ging vrijdag om 08:00 eruit met Dante om vervolgens te ontbijten en hem wat te laten spelen. Ik denk dat hij zo ongeveer klaar is voor zijn eerste hapjes want hij kijkt het eten zo uit mijn kommetje.

Processed with VSCO with hb1 preset

We gingen boodschappen doen en we trokken Dante zijn gekregen broekje aan met bretels. Hoe cute!! Dit mutsje heb ik hem express opgedaan omdat hij zonder het mutsje net op een kindje uit de amish gemeenschap leek haha.

IMG_5055

Eenmaal thuis deed ik Dante weer op bed en zoals je ziet, hij draait nog steeds alle kanten op. Als ik hem wakker in bed leg blijf ik meestal op de trap zitten tot hij in slaap valt omdat ik hem continue nog moet terug draaien ( hij kan wel van zijn rug op zijn buik rollen maar nog niet terug) Ik trof hem na 5 minuten zo aan.

IMG_5091

Zaterdag ochtend deed ik Dante in zijn havermout badje voordat Matias naar training moest. Hij zou een wedstrijd hebben morgen wat dus betekent dat hij op de club slaapt en ik alleen ben met Dante, daarom was het handig dat ik Dante nu in bad deed terwijl Matias er nog was.

IMG_5106

Ik probeerde ice tea van pfanner uit ( een duits merk?) want ik mis altijd zo erg de lipton ice tea van thuis en hier is die of in ieder geval dat soort ice tea niet te vinden. Dit was lekkere ice tea maar helaas zonder prik en die met prik is net ietsje beter.

IMG_5132

’s avonds keek ik de super interessante docu, the worlds best diet. hierin gaan ze van nummer 50 ( het land waar de meeste diabetes, obesitas etc voorkomen) naar nummer 1, het land waar de mensen het gezondst leven,het oudste worden en of het fitste zijn. Het was echt super interessant om te zien want ik leerde hierdoor dat Glucose-fructose eigenlijk ontstaan is vanuit een politiek oogpunt en dat kinderen in Mexico gemiddeld een halve liter aan frisdrank per dag drinken! Ook heb ik door deze docu een idee gekregen voor een nieuwe serie voor op de blog. Binnenkort meer!

IMG_5131

Terwijl ik de docu keek lag Dante vrolijk op zijn speelmat. ik heb onder en bovenop de speelmat wel 4 dekens liggen omdat hij nu rolt en ik natuurlijk niet wil dat hij met zijn hoofd op de harde grond klettert.

IMG_5194

Zondag begon eigenlijk toen de klok 00:00 sloeg want Dante had behoorlijk last van zijn eczeem en heeft geen oog dicht gedaan en ik dus ook niet. Hij huilde veel en om 05:30 besloot ik hem gewoon weer in een havermout/maizena badje te doen in de hoop dat het zijn huid voor even zou verzachten.

Om deze nacht typ ik ook deze blog met wallen dieper dan de oceaan want we sliepen pas om 09:00 in de ochtend. Dus we waren beide met z’n tweetjes doodop en Matias kwam pas begin van de avond thuis dus we moesten nog even met z’n tweeën de dag doorkomen.

IMG_5222

Maar moe of niet, als ik Dante in bed doe voor een klein dutje word hij na 20 minuten zo wakker en hoe kan je nou hem weer in slaap maken als hij je zo blijft aan kijken? haha

IMG_5232

Terwijl we de wedstrijd van Matias team bekeken zakte Dante steeds verder weg en wist ik dat het nu tijd voor bed was.

En voor nu, terwijl ik deze blog typ ligt hij nog lekker te slapen en duik ik ook mijn bed in. Ik denk dat ik wel voor 2 dagen lang zou kunnen slapen maar hé thats moms life! Morgen is Matias vrij en gaan we denk ik buiten de deur wat eten of drinken, iets wat we altijd graag doen op de vrije dagen. Iets samen buiten de deur.

Wat gaan jullie voor leuks doen deze week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: