Take away in my days

IMG_4202

Goeiemorgen maandag! Matias was vrij vandaag en we begonnen de dag rustig. Dante begint bijna om te rollen en hij kriebelt op deze manier zijn hoofd ( door heen en weer te gaan) 2 vliegen in 1 klap? En ja ik weet het, hij mist een sok. Drama baby sokjes!

IMG_4270

We besloten om naar La Madriguera te gaan in carrasco om een koffie te drinken en een broodje te eten. Het was zulk lekker weer dat we het mee namen en buiten op een bankje gingen zitten. Ik had een broodje brie met parmaham ( de enige keus die er ook was) en…. boter, getverdemme.

IMG_4291

Vervolgens wou ik een crêpe proberen van Crepas? Het schijnt bekend te zijn maar om heel eerlijk te zijn? Ik kan betere crêpes of nouja pannenkoeken maken. Ze vielen mee en ze kostte ook nog eens 250 pesos wat uitkomt op ongeveer 7 euro.

IMG_4342

Dinsdag ochtend hadden we eindelijk een afspraak bij de dermatoloog voor Dante. We kwamen bij een ontzettende aardige vrouw ( eerste dokter die aardig was in het ziekenhuis!) Ze wist direct wat Dante had en bevestigde daarmee al onze vermoedens want wij hadden natuurlijk allang gedacht dat het eczeem was. We kregen een hele lijst met dingen om te doen en te geven aan Dante.

IMG_4375

Maar voordat we begonnen aan die hele lijst namen Dante en ik even een kleine siësta terwijl Matias naar de fysio ging. Aangezien ik weet hoe Dante in zijn bedje ’s nachts slaapt weet ik ook hoe erg het overdag is dus hebben we samen in het grote bed zo gelegen. Of dat veilig slapen is? nee! ( Sorry mam) Dit gebeurt ook alleen op hoge uitzondering.

IMG_4387

’s avonds begonnen we met de eerste stap die de dermatoloog ons had voorgeschreven namelijk Dante voor 15 minuten in een bad met havermout, maizena en olie doen. Het klinkt als een huis en tuin middel maar het helpt echt! Nadat Dante uit bad kwam was zijn huid al stukken rustiger.

IMG_4406

Alsof de dermatoloog direct al wonderen had verricht sliep Dante vannacht ineens stukken beter, hij sliep niet langer achter elkaar door maar hij was niet meer ontroostbaar en hij bleef gewoon doorslapen als ik hem na het voeden in z’n bedje legde, wauw! Woensdag ochtend kwamen de bestelde rompertjes aan voor Dante bij mijn ouders. In Nederland is het veel goedkoper en hebben we in ieder geval gewone naturel kleuren, hier in Uruguay kan ik alleen maar roze, blauw of alle kleuren van de regenboog vinden haha.

IMG_4410

Ik had online gelezen dat je karnemelk kon maken door 1 beker melk met 1 eetlepel citroensap te mengen. Ik probeerde het uit en wonder boven wonder doet de citroensap echt wat met de melk! Het gaat richting de karnemelk maar de smaak bleef toch teveel naar melk neigen.

IMG_4436

Mijn schoonmoeder en schoonzus kwamen in de middag langs terwijl Matias ging trainen. Na Matias zijn training gingen we met zijn allen naar de shopping omdat mijn schoonmoeder een cadeautje mocht uitzoeken alvast voor moederdag.

IMG_4440

Goeiemorgen, is het alweer donderdag denkt Dante?! Hij heeft gewoon in zijn bed geslapen hoor, hij wordt steeds rustiger ( maar slaapt nog steeds niet langer door dan 2 uur) dus ik ben al zoveel meer uitgerust dan voorheen.

Processed with VSCO with a6 preset

Wij maakte ons klaar om weer boodschappen te gaan doen en natuurlijk wou ik even op de foto met Dante omdat we matchend waren met onze schoenen.

IMG_4466

Kijk nou! kwamen we zomaar Holland edition chocolade van Droste tegen, altijd leuk alleen viel de prijs behoorlijk tegen, 14 euro ongeveer..

IMG_4483

Na het boodschappen doen gingen we nog even wat lezen uit het boek Gevaarlijk! een leuk boek die zeker weten nog leuker is als een kindje zelf ook wat meer begrijpt. Enne, Matias waagt zich niet aan dit boek want het gaat namelijk over een hobbelig knobbelig bobbelig ding …. iets teveel struikel gevaar over de woorden.

IMG_4522

Vrijdag hing er weer baby was aan de lijn bij mijn ouders, ik mis de tuin bij mijn ouders thuis.

IMG_4524

Dante dacht agh, ondanks mijn rustige nacht wil ik net als mijn vader zijn en siësta’s op de bank doen. Trouwens zijn huid is al zoveel beter, voor nu al helemaal korst vrij, behalve dan op zijn neus waar hij zich toevallig had gekrabt.

IMG_4544

En hij sliep einde van de middag vrolijk weer verder in de meest handige posities. Dante en ik waren alleen thuis tot en met morgen omdat Matias een wedstrijd had zaterdag en daarom op de club moest blijven.

IMG_4575

Dante leert al vroeg hoe hij selfies moet maken en dat op de vroege zaterdag ochtend! Ik had gisteren dutch braids gemaakt zovan met het idee een Kim Kardashian kapsel te hebben maar ik leek eerder op een jodelende jodelaar ( is dat überhaupt een woord?) regelrecht weg gelopen uit de film sound of music… niet echt wat ik wou.

Processed with VSCO with a5 preset

En terwijl ik rustig op de bank mijn thee zat te drinken en Dante op zijn rug lag op zijn speelmat keek ik ineens 2 minuutjes later en zag ik hem ineens op zijn buik liggen! Hallo stiekemerd je hebt je gewoon omgedraaid terwijl ik niet keek, hoe typisch is dat? Zit je als moeder er continue bovenop met je camera te wachten tot hij zich omdraait, doet hij het als je niet kijkt.

IMG_4690

Matias kwam tegen 6en weer thuis van de wedstrijd en na een biefstukje met krieltjes en sperziebonen gegeten te hebben had ik nog steeds zin in iets zoetig en ik bleek alle ingrediënten voor churros in huis te hebben dus besloot ik dat maar te maken. Mijn eerste keer churros, best lekker maar niet top ( helemaal tevreden ben ik nooit met mijn eigen kook kunsten)

Processed with VSCO with a5 preset

Kijk deze knapperd nou even op zondag ochtend , moederdag in Uruguay. Mijn cadeautje was deze grote lach van hem ( en het ontbijt op bed van Matias) Ik vind Dante z’n outfit goed gelukt al zeg ik het zelf en ik ben helemaal verliefd op zijn schoentjes, in tegenstelling tot andere mensen die deze schoenen gods gruwelijk vinden ( degene die dat vinden weten dat ik nu boos naar ze kijk;))

IMG_4768

En geloof mij, dat kind van ons lacht echt uit zichzelf en niet op commando haha. Hier had hij een slappe lach/ geniepig lachje met z’n vader, jammer dat de foto niet scherp is geworden.

Processed with VSCO with hb1 preset

We gingen op weg naar mijn schoonfamilie waar we warme chocolademelk en zoetigheden zouden krijgen.

IMG_4797

En die zoetigheden maakte we zelf. Deeg gevuld met dulce de leche of membrillo en dat dan frituren ( zoet zoeter zoetst) En of het nou moederdag was of niet, wij vrouwen maakte dit gewoon terwijl de mannen op de bank voetbal aan het kijken waren.

In de avond kreeg ik bij thuiskomst nog een moederdag cadeautje namelijk een boekje om met Dante uit te lezen in het Spaans, een spekjes lolly en klei om Dante zijn voet en hand afdruk mee te maken.

Moederdag

En dit is het resultaat! Ik heb ook van mijzelf een voet afdruk toen ik net een week oud was en ik bewaar dat toch altijd. Het is later toch iets moois om op terug te kijken en te beseffen dat je zulke kleine handjes en voetjes had.

Dit was mijn afgelopen week, voor aankomende week heb ik niet veel bijzonders op de planning staan behalve dat ik een dag flink de bezem door het huis moet halen. Hier is het echt herfst dus buiten dingen doen is niet heel aantrekkelijk. Heb jij iets leuks op de agenda staan voor aankomende week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: