Ons weekmenu

Ik heb wel eens eerder gezegd in mijn blogs of photo diary’s dat ik altijd een week menu maak om verschillende redenen, zo is het goedkoper omdat ik alles in een keer koop en niet continue voor verleiding kom te staan in de supermarkt en ik zorg ervoor dat ik minder ‘vreet’ en er zit op deze manier een goed ritme in huis. Ik bedacht mij dat het misschien wel leuk was om jullie een kijkje te geven in onze week planning qua eten/ boodschappen en zo eventueel op een idee breng met onze gekozen maaltijden.
Normaal plan ik altijd avond eten voor 6 dagen en laat ik 1 dag open omdat we vaak wel bij Matias zijn familie eten of we bestellen wat. Ik hou van eten en ondanks dat ik streng ben met het plannen wil ik het ook leuk houden en daarom hou ik altijd een dag open voor iets lekkers waar ik zelf niet voor in de keuken hoef te staan. Voor deze week staan de komende gerechten bij ons op tafel,

Italiaanse tomatensoep met maisbrood en homemade kruidenboter

Italiaanse tomatensoep is een van de makkelijkste gerechten ever en ik hoef er vrij weinig voor te doen. Met deze tomatensoep kies ik er echter wel zelf voor om brood te maken en kruidenboter. Het recept voor de tomatensoep vind je trouwens hier

Griekse gehaktballetjes met aardappelschijfjes en komkommer salade

Iets fris en een soort van AVG aardappels vlees en groente, met een knoflook yoghurt saus erbij om te dippen jum! Dit gerechtje maak ik niet heel vaak maar als ik het een keer weer eet vraag ik mezelf altijd af waarom ik het niet vaker maak want ook dit is weer een simpel maar smaakvol gerecht. Voor jullie is het trouwens nu ook een ideaal gerecht met het zomerse weer in Nederland.

Turkse pizza by Jamie Oliver

Dit gerecht zou in 15 minuten klaar moeten zijn maar ik heb het al een keer eerder gemaakt en dat lukt nou net weer niet. Maakt ook verder niet uit, deze pizza maak je met een wrap en een heerlijke frisse vulling met o.a. komkommer,azijn, lente ui en feta kaas. bij de eerste keer maken van dit recept had ik een kant en klare bodem gekocht wat ook zeker niet verkeerd is maar zo wel je maaltijd een stuk duurder uit kan laten vallen.

IMG_4054

Uruguayaanse stoof

Aangezien het hier kouder word (stom!) hebben wij ook meer zin in warm vullend eten. Matias wou dit graag eten en koken dus een win situatie voor mij aangezien ik dan zelf een keertje niet in de keuken hoef te staan;) Het heet trouwens geen stoof maar Guiso? ik weet nooit hoe ik het schrijf maar het is een soort goulash met linzen, tomatensaus, aardappels, vlees etc.

IMG_4009

KFC kip met aardappels en groente

Ik heb nog een mix meegenomen uit de toko in Nederland voor hot wings omdat dat gewoon heel af en toe super lekker is en als hier nou eenmaal geen KFC is in Uruguay moet ik het maar zelf maken;) Je kan trouwens zelf ook de kruidenmix maken maar dit is veel makkelijker en ook ik hou zo nu en dan van makkelijk. We eten de KFC kip met aardappeltjes uit de oven en een maiskolf.

Pasta Bolognese

Mijn moeders pasta bolognese is echt the bomb om het zo maar even te benoemen, en het grappige hieraan is dat ik het vroeger dus tien keer niks vond maar nu vind ik het dus echt heel erg lekker met de wat koudere dagen. Het recept voor deze pasta bolognese vind je hier
Dit was ons weekmenu! Ik probeer altijd als ik de gerechten kies voor afwisseling te zorgen. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat we een dag soep eten, een dag vlees eten, een gerecht met veel groente en ook bijvoorbeeld een pasta gerecht hebben. Ik ben niet zo’n giga fan van de typisch Nederlandse gerechten dus bij ons zul je vaker buitenlandse gerechten zien terug komen en dan vooral Aziatisch, Italiaans en Amerikaans. Keukens waar veel simpele maar onwijs smaakvolle gerechten vandaan komen alhoewel, Amerikaans is iets compleet anders vergeleken met de Aziatische en Italiaanse keuken maar ook de fastfood honger moet zo af en toe gestild worden maar dan wel homemade;)

Eten jullie altijd met een week menu thuis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: