Zodra je moeder bent II

Zodra je moeder bent

De post over de dingen die je ontdekt zodra je moeder bent schreef ik toen ik ongeveer anderhalf maand moeder was. Nu is Dante alweer 3 maanden oud (jemig!) en buiten Dante om die elke dag iets nieuws doet, ontdek ik ook zelf elke dag iets nieuws aan het moeder zijnde. Tijd dus voor een zodra je moeder bent deel 2!

Zo drink ik nog steeds de thee koud en moet ik nog steeds creatief zijn met het eten want hij groeit gewoon mee met onze etenstijd, alsof die het eten ruikt ;)

En normaal gezien zouden wij zo ongeveer kwijlen bij het zien van lekker eten, Dante die kwijlt de hele dag door en niet een beetje ook. Ik mag sinds een maand kiezen, of ik doe hem 24/7 twee slabbetjes om ( ja 2 slabbetjes, want met eentje gaat het er doorheen) of ik wissel hem gewoon om de 2 uur van boven kleding. En ohja bij het op z’n buik leggen kan ik beter een bakje eronder zetten want dan kwijlt die een heel zwembad bij elkaar, ik blijf in de weer gaan met doekjes en slabbetjes.

Dante wordt ouder en zo begint hij ook meer dingen zelf te doen en zo is daar ook de tijd dat hij controle krijgt over zijn handen en voeten. Die sokjes die ik zo lief en schattig vond zijn nu bloed irritant want doordat Dante zoveel schopt raak ik ze echt overal kwijt of moet ik zeggen raakt Dante overal zijn sokken kwijt ;)

Ook brengt het vele bewegen met zich mee dat waar Dante eerst nog lekker ingepakt kon worden onder z’n dekbedje hij nu zichzelf binnen 5 minuten heeft bevrijd. Het maakt niet uit hoe netjes of strak ik het dekbed doe, hij trapt zichzelf er zo onder weg en ligt dan met ‘blote’ beentjes in bed, om vervolgens daar weer wakker van te worden, oftewel ik mag vaker Dante weer instoppen dan dat ik daadwerkelijk de ‘rust’ heb als je kind slaapt. En ik merk dat ik soms wel een half uur in gevecht ben met zijn kleine trappelende beentjes als die in bed ligt… geduld loont

Met ouder worden en het meer ontdekken komt ook het groeien en krijgt ook Dante van die schattige bolle babywangetjes, armpjes, beentjes en een lekkere onderkin maar man oh man ik ben lichtelijk geobsedeerd door de viezigheid die in die oh zo schattige nekplooitjes komt. Door het slijmen, drinken, knuffelen you name it komt er werkelijk van alles bij zijn nek/keel en als je dat niet schoon houd ruik je het de dag later wel want stinken dat die plekjes kunnen! Ik loop de hele dag inspecterend en snuffelend rond bij Dante zijn nek ( en oren!)

Ik kwam vorige week ook ineens achter dat ik tot de ouders groep behoor die knuffels etc. tussen hun bed vinden. Ik heb gek genoeg meer moeite met de nachten dan voorheen en dit zorgt er ook voor dat als ik lekker lig te slapen ik ineens Dante zijn uil bij me heb liggen of nog erger, ik ruik wat en besef dat zijn spuugdoekje zo ongeveer onder mijn neus ligt.

Waar ik vroeger een dikke rotzooi kont was en werkelijk waar geen enkel probleem daar mee had wil ik nu alles netjes en schoon hebben. Ze zeggen wel eens dat je nog steeds last van nesteldrang kan hebben, wat ik trouwens nooit heb gehad. Maar zodra Dante slaapt is het enige wat ik kan denken dat ik nu alles maar beter kan gaan schoonmaken want als ik het NU niet doe doet Matias het later ook niet en kan ik het ook niet doen zodra Dante weer wakker word.

Ook merk ik dat zodra je moeder bent je goed bent in het afsnauwen van je partner. Want zeg nou zelf, jij bent degene die eigenlijk dag en nacht wakker is voor je kind dus als je partner thuis komt, moe van het werk ( je moet eens weten wat moe betekend!) en op de bank wilt luieren denk je hoezo luieren? Ik, en alleen ik mag zeggen dat ik moe ben en wil luieren. Je partner daarentegen heeft geen poot om op te staan ( volgens jou dan;))

En als laatst een goede reminder, draag geen shirtjes met een decolleté. Ik herhaal draag geen shirtjes met decolleté, tenzij je graag je kinds gespuug tussen je borsten wilt hebben, in je bh of langs je buik heen wilt hebben.

IMG_2143

Herken jij jezelf erin?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: