Zodra je moeder bent

Ik ben nu bijna al 2 maand moeder en zelfs bij het schrijven ervan besef ik mij nog steeds niet dat ik echt moeder ben, maar schreeuwt mijn dagelijks ritme nu toch echt alles wat met moeder te maken heeft. Ik kom achter heel veel dingen die veranderen zodra je moeder bent en JA je hele leven is compleet anders nadat je een kleine op de wereld hebt.

thLLCP43LX

Zo komt het namelijk vaker voor dat je jouw thee koud drinkt dan dat het heet gedronken kan worden. Het is namelijk (bijna) altijd zo dat de kleine net op dat moment aandacht wilt, buikkrampjes heeft of zelf ook honger heeft en voeding moet. Voor je het weet ben je een uur verder en is je thee niet meer warm dus.

Maar ook met het eten komt dit regelmatig voor, en laat je met eten nou vaak wel 2 handen nodig moeten hebben dus als je kleine eenmaal het op het huilen heeft gezet is het creatief eten en desnoods schuif je die hele biefstuk in z’n geheel naar binnen. En nee ineens op een ander tijdstip gaan eten zodat je kleine ligt te slapen helpt ook niet, ze weten het aaaaltijd wanneer jij aan tafel schuift ;)

Ook is je dag indeling natuurlijk helemaal anders, maar sinds de komst van een kleine kun je het wel vergeten om plannen te maken voor een lange termijn. Nee je plant om de 3 uur want als je kind nu heeft gedronken en verschoond is, is die als het goed is minstens 3 uur zoet en dan kan je dus aan de slag! ( of rustig shoppen). Daarna gaat het hele riedeltje weer overnieuw. Dus ja je tijdschema word ietsje anders maar.

Ik besef me ook ineens hoe gelukkig ik mij mocht prijzen met de 8 uur slaap die ik vroeger kreeg en waar ik zo ontzettend over kon zeuren dat ik zo moe was. Hoezo was ik moe?!! Het hoogst haalbare op dit moment is 6 uur slaap in totaal met tussen pauzes dus nee niet eens achter elkaar. En als je kind dan wel ineens een uurtje langer door slaapt kan je wel een gat in de lucht springen van blijdschap. Slaap, het is ineens iets bijzonders geworden.

En wat trouwens nog meer bijzonder is geworden is het even snel het dorp in gaan, even snel nog wat bij albert heijn halen want hoezo snel?! Eerst moet je je kleine voeden, verschonen, warme kleding aan doen, je luiertas klaar maken, de kinderwagen in de auto doen, de maxicosi gereed maken en dan moet je zelf nog je eigen jas aantrekken en vooral niet vergeten waarvoor je in eerste instantie de deur uit moest;)

Je krijgt trouwens ook ineens hele andere gespreksstof met jan en alleman, of nouja met je moeder en je partner dan vooral. Het gaat ineens over buikkrampjes, volgepoepte luiers – Ja hoor ik zie het al! hij gaat poepen- of -Hij heeft sinds gisteren niks meer gedaan dus ik denk dat hij straks een grote gaat maken-. En als er iemand je vraagt wat je aan het doen bent?: aan het voeden of aan het troosten is het meest gekozen antwoord. Ik heb meer breastelfies ( borstvoeding selfies) of knuffelselfies gestuurd naar Matias dan een leuke vlotte selfie van mij alleen zonder onder gespuugde kleding.

En om het maar over die onder gespuugde kleding te hebben. vroeger douchte ik om de dag maar sinds ik borstvoeding geef douche ik elke dag. Gewoon omdat de kleine vaak genoeg z’n boertje net iets te enthousiast doet of als hij drinkt hij ook zo ongeveer de helft morst over mij heen. Maar ik moet zeggen dat douchen is niet heel erg want dat is nou net het halfuurtje dat ik in alle rust kan zijn. Kind ligt bij opa of oma en mama kan even heerlijk rustig douchen zonder paraat te moeten staan.

Je hebt dan natuurlijk ook nog de kleine veranderingen in je leven, zoals nagellak dragen niet zo slim is als je kind graag aan de pink sabbelt, veel knoflook eten als je borstvoeding geeft ook niet heel chill is voor je kleine, borstvoedings bh’s absoluut niet sexy zijn. Je kleine het allerliefst de hele boel onderkakt als je hem net verschoond hebt of wat die nog leuker vind is dat hij heerlijk bij jou ligt te slapen en je denkt dat hij rustig in z’n bed verder kan slapen en z’n hoofd het matras nog niet eens raakt of de ogen staan alweer wagenwijd open, is it playtime mommy? Of wat dacht je van spuugdoekjes, hydrofiele luiers everywhere?

Wat veranderde er bij jou?

 

 

 

 

 

Eén opmerking over 'Zodra je moeder bent'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: