De laatste loodjes wegen het zwaarst, of toch niet?

Het is vandaag 28 december, we naderen het einde van 2015 en volgens de Argentijnse berekeningen zou ik vandaag uitgerekend zijn. Daar tegenover stelde ze in Nederland vast dat ik 2 januari zou zijn uitgerekend maar hé! Ook dat is verrekte dichtbij. Ik loop op zijn einde, mijn datum is bijna ‘verlopen.

IMG_6194

Je leest het wel of hoort het wel vaker van zwangeren die de 40 week naderen, ze kunnen het niet meer aan of nouja niet meer aan. Het word allemaal nu echt te zwaar en hun lichaam lijkt er ook zo langzamerhand genoeg van te hebben ( vind je het gek na het 40 week lang dragen van een appelpitje die steeds groter word, geen alcohol noch rood vlees etc, een uitpuilende ballon, you name it) Men gaat ook steeds meer op je letten en werkelijk iedereen om je heen zit met je als het al niet meer is af te tellen.

Ik daarentegen mag misschien van geluk spreken. Kerstavond ging ik douchen en ik had de dag ervoor een behoorlijk groot rondje bos gelopen met mijn moeder,Matias en de honden wat mij nog prima afging trouwens, dan wel op een iets wat rustiger tempo maar toch! Op het moment dat ik mijn pyjama broek en sokken uittrok op kerstavond zag ik ineens mijn enkels en dacht – OMG – ik zag letterlijk de sok en de broek in mijn enkel staan en nadat mijn vader even drukte in mijn scheenbeen stond die afdruk er na 2 minuten nog steeds. Ik kreeg met 38.5 week mijn eerste opgezwollen pootjes maar of het vervelend was? Nee, tenzij je leuke mooie strakke laarsjes aan wilt.

Ik ging ervan uit dat die opgezwollen pootjes het resultaat waren van het grote rondje bos lopen, maar ‘helaas’ heb ik er nog steeds last van maar nogmaals volgens mij mag ik van geluk spreken want dat ik pas mijn eerste opgezwollen voeten kreeg met 38.5 week is best een goed resultaat ( al zeg ik het zelf;)).

Buiten de opgezwollen voeten worden mijn nachtelijke afspraakjes met de wc wel steeds meer en zelfs dat kan ik niet echt vervelend noemen, wat wel vervelend ervan is ( en mede/ex zwangeren snappen mij waarschijnlijk) het opstaan vanuit je comfortabele positie. Want als er iets moeilijks is aan 38+ week zwanger zijn is het wel een goede comfortabele positie te vinden om te slapen waarbij je buik niet hangt, niet drukt of je organen niet plet en dan uiteindelijk als je die hebt gevonden je jezelf eruit moet hijse. Je geliefde zal het misschien ook niet heel fijn vinden want na het bezoekje aan de wc wat hoogstens goed was voor een paar miezerige drupjes ( werd ik daar nou echt wakker van denk je dan) rol je letterlijk en figuurlijk op z’n minst 10 keer heen en weer voordat de buik weer goed ligt en jij ook weer rustig kan slapen.

Maar thats it mensen, dat zijn mijn enige echte typische zwangerschaps klachten en dat voor nu 39.2 week zwanger zijn vind ik een mijlpaal! Ja je loopt misschien niet meer met mij de halve stad door en nee ik kan niet de hele dag zonder een korte ( of heerlijke lange) siesta. Maar ik ben de dagen aan het aftellen met een aardig fit lichaam en fitte gedachte.

Het is ontzettend spannend maar ik, degene die graag dingen in eigen hand houd vind het om toe te geven ook maar wat irritant dat ik niet even kan spieken in de agenda van friko want dat zou ik nu toch wel fijn vinden;) Maar hoe je het ook went of keert, Binnen nu (het moment van het schrijven van deze blogpost) en 2 week is er een kleine en wie weet is het al bezig zodra jij, ja jij ja! deze post leest;)

IMG_6830

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: