Take away in my days

TAKE AWAY COLLAGE 2

Jullie weten inmiddels dat ik elke week verbaasd ben over hoe de week zo snel voorbij vliegt en weet je? Ik heb nu een nog beter (of leuker?) argument voor dat het zo snel voorbij vliegt, namelijk over precies 3 week als jullie mijn take away lezen heb ik mijn eerste nacht in Nederland gehad en word ik wakker in mijn ouders huis in mijn oude bed. Wauw gek niet?! Goed laten we niet teveel vooruit lopen, eerst maar eens terug kijken naar afgelopen week;)

IMG_1117

Maandag begon met scherven (scherven brengen geluk toch?) Ik doe altijd overdag het matras omhoog om te luchten en dit keer stond helaas een glas in de beurt en die schoof ik iets te hard opzij met het matras, oepsie.

IMG_1118

Ondertussen moest de was gevouwen worden, ook zo’n leuke bezigheid. Wie is er allemaal nog meer blij zodra je tussen alle stapels schone was handdoeken vind? Juist omdat die zo lekker makkelijk op te vouwen zijn haha.

IMG_1127

En agh om de maandag maar helemaal burgerlijk te maken, bakte ik ook wat! Een hele speciale cake niet? Dit is de pandan cake die ik nog had van mijn ouders. Ik ben een beetje dingen aan het opmaken uit de voorraad omdat ik dus bijna naar Nederland ga en Matias dit niet snel uit zichzelf zou maken.

IMG_1144

En oké dit is echt heel erg slecht, Nadat we al avond hadden gegeten (ik weet niet eens meer wat ik had gekookt) hadden we zin in een ijsje en ja dat ik volgens mij echt een zwangerschaps craving van mij, ijs en….. een bigmac burger. Ik weet niet hoe het komt maar ik heb er iets mee sinds ik zwanger ben en sja als late night snack vond ik dit nog best wel kunnen. (Vind je het een wonder dat ik mij een olifant voel?)

IMG_1167

Dinsdag wou ik even zelf ‘luchten’ en ging ik naar de supermarkt om wat eten en wat drinken te halen en besloot ik in het park te gaan zitten om te lunchen. Ik heb er volgens mij wel 2 uur gezeten met muziek aan en gewoon gezeten en voor mij uit gekeken. Soms is dat best lekker om even te doen en vooral als het ook nog eens mooi weer is!

IMG_1181

Toen ik weer thuis kwam was ik iets wat moe. Ik merk dat ik nu sneller s’middages mij wat moe voel al klinkt dat heel gek, maar ik heb het gevoel dat ik even 15 minuutjes een powernap nodig heb. In ieder geval ik sliep dus even wat in de middag maar werd wakker van een beetje geschud, een mini aardbeving dus wat hier normaal is, ik appte mijn ouders dat ik en friko werden wakker geschud maar schijnbaar toen ik in het park was er een aardbeving en dat was de enige die was vastgelegd op internet want ik kreeg deze foto toegestuurd van mijn vader maar om eerlijk te zijn heb ik dus van die aardbeving niks gemerkt haha.

IMG_1183

Ik kookte chili sin carne in de avond, ja je leest het goed. Niet con carne maar sin carne, het vlees was niet meer goed dus ik moest het zonder doen en dat smaakte net zo lekker ;) ondertussen tijdens het eten was ik wat door foto’s aan het scrollen van Rocco en vond ik deze typische puppy foto. Koop een groot zacht kussen en ze gaan in een hoekje op je kleren liggen.

IMG_1200

Matias hoefde woensdag pas in de middag te trainen en terwijl ik nog in bed lag werd ik wakker van de voordeur die open ging. Matias was naar de supermarkt gegaan om ontbijt te halen en hoe lief, had hij ook nog een kindersurprise ei gehaald en werd ik dus niet wakker met ontbijt op bed maar met een choco ei op bed;)

IMG_1204

Om toch maar niet alleen op een chocolade ei te leven maakte ik later een pan tosti met kaas. Helaas was het brood niet heel erg lekker en zelfs als tosti vond ik het maar matig terwijl je met een tosti niet vaak de mist in kan gaan.

IMG_1228

Ik heb echt een hele saaie dag gehad, dus sorry heel veel interessante foto’s zul je vandaag niet zien. Matias was weg naar training en zou ook op de club eten dus ik was wat afleveringen van Modern family aan het kijken op de apple tv aangezien er op de gewone tv niet heel veel te zien was voor mij.

IMG_1230

En ja nog meer food foto’s (sorry niet alleen vandaag maar deze week is ietswat saai, dus zijn de food foto’s gewoon in overvloed) Omdat Matias dus niet thuis at, nam ik zelf een omelet met nog restjes van de chili sin carne. Een beetje english breakfast idee, ei met tomatensaus en bonen.

IMG_1255

Donderdag was het weer tijd om boodschappen te doen en ik had dit keer echt mijn best gedaan om zo weinig mogelijk te halen, of te moeten kopen dus. Helaas moet ik het denk ik maar accepteren dat Nederland goedkoop is en Zuid-Amerika duur. De boodschappen kostte desondanks mijn goede poging al 130 euro inclusief fruit en drinken. Dat doet zeker auw aan de portemonnee elke keer.

IMG_1254

Maar geen slecht humeur! Overal in de supermarkt vind je dingen met minions, zo ook de pakken chocomelk en als er iets met minions is gaat het altijd over en weer op de familie app, herkenbaar voor iemand?

IMG_1271

Ik zorgde er alvast voor dat de gamba’s in de marinade stonden van olie, rood pepertje, knoflook en peterselie. We aten namelijk vanavond pasta met deze marinade en de gamba’s. Super lekker en zo gemaakt!

IMG_1292

Met die dure boodschappen van gisteren kon ik vrijdag wel lekkere verse sinaasappelsap maken en dat is een heel erg goed en lekker begin van de dag! Ik ben deze week gestopt met de zwangerschap vitamine (voorlopig) omdat ik merkte dat ik er heel misselijk van werd na het innemen ervan en toen mijn moeder zei dat ze dat ook had na het innemen van ijzer vroeger en zei ze dat ik genoeg vitamine binnenkreeg dus dat ik het op zich niet heel erg nodig heb. Dus vond ik het niet zo erg om het achterwege te laten. Maar die vitamines moeten natuurlijk wel blijven komen op een andere manier en dan is verse jus een goed idee!

IMG_1293

De afwas moet ook gedaan worden en dat is iets wat ik echt heel erg lang en te vaak uit stel. Ik heb echt een gruwelijke hekel aan afwassen terwijl je ja ik weet het sneller klaar bent als je direct je bordje afwast in plaats van het op stapelt.

IMG_1295

Ik maakte de lunch voor Matias en mij en nog steeds eet Matias geen complete maaltijd meer als lunch waar ik super blij mee ben en eten we nu vaak als lunch een omelet of iets dergelijks. Vandaag stond omelet met kaas, lenteui, avocado, en gedroogde ui op het menu.

IMG_1321

Ook maakte ik vandaag lekkere makkelijke guacemole voor het weekend voor als dip bij de chips of op brood. Binnenkort vind je het recept ervoor op de blog!

IMG_1333

Zaterdag werden wij wel heel vroeg en heel abrupt wakker. Om 05:13 schudde alles in huis en was er een aardbeving. Dit keer was de aardbeving echt in San Juan met een magnitude van 5.0 dus dat is nog wel een goede aardbeving om te voelen. De kastdeur hoorde we heen en weer gaan en de honden maakte lawaai buiten. Matias zat rechtop in bed en het enige wat ik zei was of hij de honden ook hoorde omdat ze altijd zeggen dat dieren dit soort dingen voelen aankomen. Het was na mijn eerste aardbeving hier in het hotel de grootste die ik heb gevoeld en voor Matias was dit zijn eerste aardbeving die hij echt meemaakte. Ik vind het altijd wel grappig en ik appte mijn ouders ook direct dat we weer wakker waren geschud en dat het dit keer wel een wat zwaardere was maar niks kapot was of dergelijk.

IMG_1369

Vandaag was het ook de dag dat ik precies 24 week zwanger ben! Tijd vliegt en het is echt waar, volgens mij zit ik officieel in het laatste trimester en ik moet zeggen dat is ENG!

IMG_1381

Ik probeerde in de middag wat foto’s uit door een keer niet het eten te fotograferen maar producten uit mijn make-up stash. Ik heb zelf een behoorlijke ( al zeg ik het zelf) make-up stash waar ik echt wel trots op ben en soms ook wel over zou willen bloggen maar nog niet echt weet hoe. Goed mijn eerste tip voor jullie dan alvast hierbij, voor zachte nagelriemen/handen is deze crème van Lush de beste! Ik zette dit dus op de foto en ik denk dat ik nog even wat blijf knutselen met make-up foto’s ;) Laat me weten als je het leuk vind om dingen te lezen, foto’s te zien van make-up.

IMG_1399

S’avonds had ik behoorlijk lol om een vriendin van mij die veel te nieuwsgierig is en maar lastig vind dat wij niet willen zeggen wat friko word. Het klinkt gemeen maar dat is het juist totaal niet hoor! Ik moet echt zeggen dat mijn vriendin voor behoorlijk vermaak zorgt en ik het ook maar al te leuk vind om her en der haar ermee te plagen. Een van de leukste dingen van het geslacht niet vertellen is toch wel de nieuwsgierige mensen die het geheim proberen te ontrafelen, dus lieve kar blijf maar raden hoor, ik vind het maar al te leuk haha.

IMG_1420

Goedemorgen zondag! Wat doe ik in vredesnaam in mijn slaap dat mijn net gisteren gelakte keurige nagels nu al helemaal gechipt zijn en niet meer mooi? Het is een lakje van de Hema trouwens en ik ben dol op deze neutrale kleur alleen zoals je ziet blijft het niet heel mooi en lang zitten.

IMG_1451

Terwijl ik voorbereidingen maakte voor empenada’s voor vanavond maakte Matias onze lunch want hij was vrij vandaag. Super lekkere salade met asperges, cherry tomaten, komkommer, paprika en ham. Beetje balsamico erover en klaar is kees. Ik hou echt van deze salade en nog meer als het zo gemaakt is.

IMG_1449

En oh ja echt waar. Ik heb een foto van mij met buikje die ik dus ook daadwerkelijk online zet. Matias maakte even snel een foto voordat we de deur uit gingen. Ik moet zeggen ik groei nog aardig ‘recht’ voor mijn gevoel in plaats van een echt bolletje te krijgen alhoewel je nu het wel steeds meer begint te zien. (misschien groei ik recht omdat ook de boezem mee groeit;))

IMG_1441

En omdat diezelfde vriendin van de app van gisteren in alles een hint zoekt, in dingen waar ik zelfs never nooit niet aan denk of laat staan op let pest ik haar maar al te graag. Dus ik stuurde deze foto door welke ik nou weer moest kiezen, altijd leuk dat geplaag ;)

 

Deze week was niet heel veel bijzonders en overheerste de food foto’s en de hang foto’s meer dan dat er daadwerkelijk iets te zien was. Sorry daarvoor! Ik kan je alvast vertellen dat in 3 week tijd de foto’s heel veel leuker worden als ik weer in Nederland ben want dan weet ik zeker dat ik voor lange tijd geen rust zal hebben (wat ik ook helemaal niet erg vind!) Till next time!.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: