Het leukste geklaag over zwanger zijn

Op een dag kijken jij en je partner elkaar aan en besluiten dat je nu al zolang van elkaar houd en je nog zo veel langer van elkaar gaat houden en dat je jullie liefde wilt bekronen met hoe kan het ook anders, een kindje! heerlijk zoetsappig maar wel met een knipoog zeg ik dit want het is zeker waar dat op het moment dat je besluit dat je kinderen wilt dit doet omdat je gelukkig met elkaar bent en je jullie relatie wilt ‘uitbreiden’  met iets moois. Maar! laten we eens compleet eerlijk zijn als zwangeren, want het volgende maken we allemaal wel mee en het is echt niet allemaal zo romantisch of cliché als er van te voren word gezet.

Laten we beginnen met dat je eerst  geen hap door je keel krijgt en ben je sowieso veel te bang om alles te eten voor het geval het er sneller uit is dan het in je lichaam blijft, en dan vervolgens een maand later heb je doodleuk elk uur honger of  nouja elk uur? je hebt gewoon nooit het gevoel dat je vol zit!

Vervolgens nadat je een paar dagen netjes fruit en groentes hebt gegeten een halve zak chips leeg eet ( zeg gerust vreet, je zal en moet nu zoveel mogelijk chips naar binnen proppen) en het moment daarna dat je door huis loopt bij elke stap je jezelf dikker voelt worden. Ik hoor al continue het olifanten nummer van the jungle book als ik loop.

En ja laten we vooral niet gaan ontkennen hoevaak we in de spiegel kijken of er wat kilo’s bij gekomen zijn. Vooral in de spiegel blijven kijken en niet op de weegschaal gaan, dat zou namelijk veel te confronterend zijn.

Serieus, laten we eerlijk zijn als zwangeren of ‘ex zwangeren’ onder elkaar. Dachten we nou echt allemaal bij de eerste echo die we kregen wauw ik kan precies zien dat dat een baby is? dachten we niet allemaal stiekem dat het net op een wormpje, appelpitje, alien,  drolletje leek? Tot 14 week kon ik er in ieder geval niet veel van maken en ja daar kom ik ook eerlijk voor uit ;)

En als je voor die desbetreffende echo aan het wachten bent al die zoetsappige geluk stralende stelletjes ziet en je tegen elkaar zegt – zo klef zijn wij toch echt niet hé?- Geloof mij, je loopt net zo breed lachend de echo kamer uit zoals al die andere stelletjes, al is het maar om dat je net je zogenoemde wormpje op het scherm zag.

Trouwens, hoe is het mogelijk dat wij van die onwijze vreetbuien kunnen hebben en daadwerkelijk ook echt kunnen vreten maar dat het eten op magische redenen verdwijnt in je lichaam? Want naar de wc gaan is echt niet iets zoals je deed voordat je zwanger was. We kunnen gerust een paar dagen op alleen een plasje hier en daar leven en ik mij continue maar afvragen waar al dat eten is gebleven dat ik de afgelopen dagen naar binnen heb gewerkt.

Je lichaam verandert zichzelf en bij mij veranderde vanaf week 21 in een automatisch melk bedrijf. Natuurlijk moeten we eerlijk zijn, het is een goed teken dat dit gebeurt maar moet nou echt de ‘machines’ aangezet worden s’avonds als ik lekker op bed lig en Matias mij ineens op een giga vlek op mijn shirt moet wijzen? Heel romantisch is dat niet, en op je zij liggen terwijl je dus op je ‘melkmachines’ leunt zorgt ervoor dat ze gegarandeerd open for business zijn!

Wij vrouwen kennen die onverklaarbare hormonen al van 1 keer per maand, maar zodra je zwanger bent kan je op de gekste momenten ineens op de bank zitten en bedenken dat je je wel heel erg boos voelt of heel verdrietig maar uitleg aan dit gevoel geven kan je echt niet. De enige logische reden is degene die in huis is, oftewel je partner de schuld geven. Al zit die muisstil op de bank, dat is al genoeg voor een goede reden voor je onverklaarbare gevoel.

pregnant 3

En over onverklaarbare hormonen gesproken, je traanbuizen zitten ook permanent  vol vanaf het moment dat je zwanger bent.  foto’s van zwerfdieren, verdrietige films of zelfs niet eens verdrietig maar onwijs lieve momenten in de film, prachtige filmpjes van mooie gebaren. Kom maar op met die brok in de keel en beter kun je dan even weg kijken voordat de tranen op je kin hangen, snik.

Ik veranderde volgens mij de eerste 3 maanden in een beer die ready steady was voor haar winterslaap. Elk moment van de dag kon ik in slaap vallen en ik voelde mij dan ook constant moe. Filmpje kijken met je lief? schrijf mij maar weg na 10 minuten. Oh heb je al uitgeslapen tot 11:00 uur? die siësta om 13:00 kan er ook nog wel bij hoor.

En ligt het nou aan mij of lijken mijn schattige blonde donshaartjes op mijn buik, die er altijd al lichtjes waren en alleen zichtbaar werden tijdens het zonnen op vakantie nu ineens veel meer te zijn geworden en ook helemaal niet meer zo zacht donzig als dat ik dacht dat ze waren.

Till so far mijn leukste geklaag over het zwanger zijn, en agh volgens mij kunnen we er beter maar allemaal om lachen niet?;)

Disclaimer: Ik schrijf dit natuurlijk met een grote knipoog naar alle dingen die gebaseerd zijn op mijn eigen ervaringen sinds ik zwanger ben ( op het moment van schrijven is dat van 0-23 week). Ik spreek niet voor elke zwangere en iedere vrouw ervaart haar eigen zwangerschap op haar manier en dat wilt absoluut niet zeggen dat het net zoals bij mijn zwangerschap gaat.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: