Homemade Lemonade

Als je iets ziet wat nou echt bij Amerika past is het van die typische lemonade stands die kinderen in hun tuin zetten en voor $1 een glas fresh homemade lemonade verkopen. Ik zelf ben groot fan van lemonade ( en ja ik zeg geen limonade) omdat het en zoet en een klein bittertje heeft maar fris is en in Nederland kocht ik altijd het citroen water van Albert Heijn als verfrissing. Vervolgens heb ik heel lang geen lemonade gehad totdat we in Colombia kwamen en ze daar de aller lekkerste lemonade van tropicana naar mijn mening hadden en ik gelijk weer verslaafd was, maar ja toen gingen we weer verhuizen en kwam ik op de plek te wonen waar ze weer geen echte lemonade verkochten dus besloot ik op een dag zelf het te gaan maken, en weet je? Het is zoveel makkelijker dan ik dacht en je kan ook nog eens zelf beslissen of je het wat zoeter of iets wat zuurder wilt hebben. Ideaal dus en je hebt binnen no time een grote fles op tafel staan met jouw fresh homemade lemonade!

lemonade 2

Wat heb je nodig

  • 200 gram suiker
  • 250 ml citroensap (ongeveer 7 citroenen)
  • water

Los in een klein pannetje de 200 gram suiker op samen met 200 ml water. Zodra de suiker compleet is opgelost zet je het vuur uit en voeg je de 250 ml citroensap toe en laat je het afkoelen. Dit is de siroop van je lemonade

Zodra je siroop is afgekoeld voeg je simpel gezegd net zoveel water toe als je wilt, met deze hoeveelheid siroop heb je ongeveer een liter fles vol lemonade.

Meestal als ik het water helemaal heb toegevoegd proef ik een beetje of het zoet of zuur is en indien het te zoet is voeg je meer citroensap toe, vind je het nog te zuur of bitter los dan nog wat suiker op in water en voeg dit toe. Voeg niet gewoon zo suiker toe aan je lemonade want dan kan de suiker niet oplossen.

Voor extra smaak kan je nog wat citroen schil of citroen partjes toevoegen en het ziet er ook nog leuk uit! Let er wel op dat je niet teveel ervan toevoegt omdat het een bittere smaak kan achter laten als het te lang erin zit.

EXTRA SMAAK

Voeg er gepureerde frambozen of gewoon zo frambozen aan toe.

Doe er aardbeien bij of pureer ze samen met de lemonade

Voeg er munt en schijf limoen aan toe voor een wat bittere smaak

Doe een beetje lemonade samen met lavendel en ginger ale (Lekker!)

lemonade 3

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: