Ieder thuis, iedere familie heeft zo zijn eigen speciale taart. Waar bij mijn ouders bij elke speciale gelegenheid de zelfgemaakte appeltaart van mijn moeder op tafel komt, zullen er bij andere weer een compleet andere soort appeltaart of slagroom taart bijvoorbeeld tevoorschijn komen. Zo ook bij mijn voogd ouders ( klinkt lekker officieel he ;)) De beste vrienden van mijn ouders dus. Zolang ik mij kan herinneren hadden ze altijd een kersen ‘monchou’ taart waarvan ik de bodem het aller lekkerste vond, een iets wat kleffe toch nog met een bite bastogne bodem met daarop een goed vullende cream cheese, monchou oid vulling en als topping lekkere kersen. Na jaaaren en als ik zeg jaren bedoel ik ook echt jaren, het niet gegeten te hebben had ik ineens onwijze zin in deze taart en vroeg ik het recept en maakte ik het op mijn 24e voor het aller eerst, en weet je wat? Het is zo lekker, zo ontzettend lekker (en makkelijk!) dat ik met Matias binnen een weekend (burp, heel slecht) een hele taart heb opgegeten. YUM
Wat heb je nodig
- 2 pakjes cream cheese philadelphia ( je kan hiervoor ook monchou gebruiken)
- 200/250 ml plus minus slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 of 2 kersenvlaai vulling
- 1 pak bastogne koeken
- 200/250 gram boter
Smelt de boter in een pannetje zachtjes terwijl je de bastogne koeken fijn pulvert, als de boter eenmaal is gesmolten (niet bruin laten worden!) doe je de bastogne kruimels erbij en roer je alles goed door elkaar, de gesmolten boter moet goed gemengd zijn met de kruimels zodat je er een stevige bodem van kan maken. Leg ondertussen in een taart vorm bakpapier en verspreid daarna de bastogne bodem over het bakpapier. Druk alles eventueel nog goed aan met de achterkant van een lepel
Ik zeg geen hoeveelheden want ik heb een pak maria koekjes gebruikt met mijn recept ( geen bastogne verkrijgbaar hier) en daar stond helaas geen grammen op, ik ga ervan uit dat je 1 pak bastogne koekjes nodig hebt en reken op ongeveer 200/250 gram boter dat je nodig hebt voor de bodem.
Mix de slagroom met de suiker stijf en schep de philadephia erdoor heen. In het begin zal dit lastig gaan dus ik raad je aan om de philadephia met een vork door de slagroom te kloppen. Zorg ervoor dat de meeste klontjes eruit gaan en het goed samen gemengd is.
Schep vervolgens de vulling van de slagroom en philadephia op de bastogne bodem en top dit af met de kersenvlaai vulling. Dek de taart af en zet voor een nachtje in de koelkast zodat het goed stijf kan worden.
En de volgende dag is je taart helemaal ready to eat! Een super onwijs mega makkelijke taart al zeg ik het zelf om te maken en misschien is het maar een gelukje dat hij zo vullend is, anders is de taart namelijk zo op ;) Enjoy!
Je kan ook wat geraspte citroen zest door de philadelphia vulling doen, eventueel extra fruit als topping of maak een bodem van verse dadels met cashewnoten. Genoeg aanvullende opties!