Take away in my days

 

foto collage

Zo, dan ietsje verlaat maar toch de afgelopen week in foto’s. Ik heb vanochtend onwijs uitgeslapen want zelfs ondanks dat ik een nachtmens ben was ik dit keer toch eventjes opperdepop en lag ik al vanaf gister avond om 21:00 te draaien en doen in bed met rugpijn en agh zullen we het maar zeggen hulde aan zwanger zijn ;) Desalniettemin, kijk je mee naar mijn afgelopen week?

 

Maandag ♥IMG_0242

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dagen worden steeds warmer en zodra ik uit bed kwam vanochtend ging ik gelijk buiten zitten. Normaal heb ik mijn sloffen aan omdat de stenen vloeren zo koud zijn maar ik kon ze direct uit doen toen ik buiten zat, waahaarm!

IMG_0252

Ik maakte een lijstje voor wat we de aankomende dagen zouden gaan eten en wat er gehaald moest worden en ik moest even een foto maken van het feit dat Matias en ik dezelfde broek aan hadden vandaag. Ja we hebben dezelfde broek maar ofcourse heeft hij de mannen versie en ik de vrouwen versie en nee we gaan nooit de deur uit zo samen, dat is een beetje teveel van het goede ;)

IMG_0256

Aangezien alles dicht was in San Juan ( 1x per zoveel tijd is iedereen vrij hier en is alles dicht, nog meer dicht bovenop de siësta’s!) hingen we een beetje thuis en kreeg ik weliswaar toestemming van Matias om te knutselen op zijn enkel haha met een beetje pen en eyeliner ging ik aan de slag. Wie deed dat vroeger nog meer bij zichzelf, van die nep tatoeages tekenen?

IMG_0265

We aten vandaag restjes, ik had nog sperziebonen over van de roti die ik zou maken maar niet gedaan had, en gewone simpele aardappelen klein beetje gekookt en in kleine stukjes gesneden. Een lekker geslaagd maaltijdje was het toch van restjes!

Dinsdag ♥IMG_0278

Vandaag gingen we direct boodschappen doen zodat we nog vroeg waren voordat alle groente en fruit (voornamelijk) weg waren. Ik hou ervan als de koelkast weer helemaal gevuld is. Kun jij de 2 producten spotten die ik waarschijnlijk uit Nederland heb gekregen? ;) IMG_0286

We hadden ook verse mango gehaald en Matias deed er wat van in zijn yoghurt en ik kluifde de rest af, yum dit is zo lekker!

IMG_0292

Ik had heel veel yoghurt gekocht omdat ik hangop wou maken. Ik dacht dat met deze yoghurt het mij wel zou lukken maar ik weet niet waar het aan ligt ( de doek?) maar dit was mijn tweede poging ever tot hangop en weer niet gelukt.

IMG_0300

S’avonds aten we boerenkool met knakworstjes en de boerenkool prakte ik met een vork haha goede uitvinding hé! Ik moest al heel blij zijn met Matias want die vertelde altijd dat hij boerenkool verschrikkelijk vind en het 1 keer had gegeten bij een stampot buffet in Groningen en aangezien ik dit keer boerenkool had gevonden moest en wou ik nu dit eten dus arme Matias. En wat bleek? Hij vond het hartstikke lekker! Toen hij eenmaal uitlegde wat hij niet lustte kwam ik erachter dat het zuurkool was en niet boerenkool.

IMG_0310

Meestal als ik in bed lig scroll ik altijd door 9gag, wat over het algemeen voor de fun is maar soms zitten er ook rake plaatjes tussen en dat vond ik bij deze. In Zuid-Amerika heb je ‘public’ en ‘private’ schools en kost een openbare school al heel erg veel geld, zoveel geld dat de meeste jongeren niet eens kunnen studeren of hun middelbare school kunnen afmaken. Ik vind het ten eerste ronduit belachelijk dat er onderscheid word gemaakt in een openbare en privé school qua lesstof etc, en dat er onderscheid word gemaakt in of je geld of niet hebt. Ik ben van mening dat de kinderen/jongeren de toekomst zijn en als je daar niet in investeert, investeer je dus ook niet in dat je land groeit en in armoede blijft hangen. Hoe moet iemand die weinig geld heeft ooit de kans krijgen op een goede baan als diegene niet eens de basis onderwijs kan betalen die hij/zij nodig heeft? Anyway, dit plaatje vond ik dus heel pakkend.

Woensdag ♥IMG_0318

Vandaag ging ik eindelijk met Matias mee om te zwemmen! om 10:00 s’ochtends kuchkuch. Ik weet het, dat is niet zo vroeg maar wel voor mij om in koud water te liggen en oefeningen te doen. Je zwemt hier namelijk niet vrij, je krijgt opdrachten van de fysio hoe je moet zwemmen, welke slag, hoeveel baantjes etc. En dat is toch pittig als je al heel (heel erg ) niks meer hebt gedaan qua sport.

IMG_0353

Vervolgens heb ik de rest van de dag niks anders gedaan dan voor pampus gehangen, hebben jullie het ook altijd dat je van zwemmen zo slaperig word? Ik in ieder geval wel! Goed, ik at restjes boerenkool want Matias had asado op de club. Mijn boerenkool had ik verwarmd met jus en het was meer soep boerenkool dan gewone boerenkool geworden haha.

IMG_0355

Laat in de avond had ik toch nog trek ( wanneer heb ik dat nu niet?) en had ik een grote kom met mislukte hangop, oftewel yoghurt en fruit en wat passievruchten pulp die ik uit Chili had meegenomen, Yummie!

Donderdag ♥

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ik begon de dag waarmee ik gisteren was geëindigd. Fruit fruit en nog eens fruit, als ik met mijn continue honger andere dingen zou snacken zou ik waarschijnlijk al wel meer dan 10 kilo zijn aangekomen en dat staat niet in mijn planning ;) Gelukkig ben ik dol op fruit en is dit een van de lekkerste ontbijtjes.

IMG_0379

Ik bekeek de weersvoorspelling en je kan bijna niet geloven dat het officieel nog winter is hier. Inmiddels is de voorspelling nog warmer geworden en ik word er alleen maar blijer van.

Processed with VSCOcam with f2 preset

In de middag had ik alweer, ja alweer honger en at ik een grote bak met salade weg in m’n up. Wel iets van caesar dressing erover heen voor de extra lekkere smaak.

IMG_0405

We kregen ook eindelijk onze ipad terug na een maand. We hadden hem voor reparatie opgestuurd omdat het scherm helemaal kapot was en zoals altijd in Zuid-Amerika duurde het allemaal langer en kwamen er dingen niet aan etc etc. anderhalve maand waren we hem kwijt maar we hebben hem dan nu toch terug, en zo ook Rocco een beetje ;)

Vrijdag ♥IMG_0427

Vandaag gingen we weer zwemmen en terwijl we de deur uit gingen kreeg ik een kaartje! Van mijn tante, heel erg lief! leuk verhaal van dit kaartje is dat we ongeveer 3 week terug een lege envelop kregen van haar. Wat bleek, het kaartje was eruit gevallen/gehaald en wij kregen alleen de lege envelop ( heel logisch) en nog leuker detail. Ze heeft al sinds midden juni een pakketje gestuurd en nog steeds hebben wij die niet ontvangen. De vraag is, is die kwijt het pakketje, of zit die ergens verstopt.

IMG_0429

Na het zwemmen moesten we nog wat dingetjes halen bij de supermarkt want het gebeurt altijd dat als we voor de weekboodschappen gaan er iets niet is. Dit keer was het de kip en het nadeel met extra naar de supermarkt gaan is, is dat je altijd meer koopt dan de bedoeling en je veel duurder uit bent, en al helemaal in Zuid-Amerika. Boodschappen doen hier, doet zeer aan je portomonnee.

IMG_0433

Ik zag bij de supermarkt eindelijk geitenkaas en het voelde zacht en ik dacht YES eindelijk zachte geitenkaas van gepasteuriseerde melk, dus hupakee dat ging mee naar huis. Eenmaal thuis, bleek het een sterke brie achtige kaas te zijn en ook al heb ik niks tegen brie en vind ik brie zelfs lekker. Dit was wel hele sterke smaak en het was helemaal niet wat ik er van verwacht had, dikke domper dus.

Zaterdag ♥IMG_0451

Zaterdag wou Matias de auto wassen en dat is altijd naast de shopping dus goed excuus om te lunchen en even buiten de deur te zijn. Ik nam de club sandwich en ondanks dat het een werkje is om goed te eten (let op: zonder dat alles eruit valt of je handen er helemaal onder komen te zitten) is het wel altijd mijn favoriete sandwich.

IMG_0452

Matias ging even langs bij de kapper om de zijkanten kort te maken en ik probeerde ondertussen rollercoaster tycoon te spelen. We hadden de ipad mee omdat we een hoesje moesten halen en natuurlijk wel een goed passend hoesje wouden.

IMG_0454

En jaaaa! hier had ik al zo lang zoveel zin in. Een mcflurry mmm, en eigenlijk vind ik die met m&m’s het lekkerste maar die heb ik hier in Zuid-Amerika nog nooit gezien. Ik koos voor de chocolate chip cookies zonder saus, want als je hier met saus neemt krijg je een kilo dulche de leche en nee bedankt, ik pass liever daarvoor. Ik hou van gewoon simpel ijs met een beetje toevoeging.

IMG_0456

Terwijl we terug reden naar huis zag ik deze soort van paarden trailer. Ik weet niet of dit goed gekeurd word in Nederland zo open en bloot de paarden achterin haha en ik weet ook niet hoe veilig dit is.

IMG_0464

In de avond besloot ik loempia vulling te maken en loempia’s te gaan rollen terwijl Matias naar de voetbal wedstrijd ging. Ik maakte de loempia’s met filo deeg want ze hebben hier natuurlijk geen loempia vellen en ik kan je vertellen, wat een RAMP is het om met filo deeg te rollen. Ik zal er meer over vertellen bij het recept die ik online ga plaatsen maar ik werd er gewoon gefrustreerd van.

Zondag ♥IMG_0475

En mijn enige foto van de zondag,  zoals ik al eerder zei. De weersvoorspellingen worden hier alleen maar beter en warmer! Heerlijk.

 

Voor aankomende week heb ik niet veel in de planning, alleen dat ik weer twee keer ga zwemmen want ik merk toch dat het fijn is als je beweegt, al is het voor je eigen voldoening! Hebben jullie nog leuke plannen voor deze week?! Till next time.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: