(Help) Ik ben zwanger in het buitenland #8 week plus minus

Jemig lieve iedereen wat was of nee ben ik nog steeds overrompeld door alle reacties, likes, lezers aantallen en nog veel meer naar aanleiding van de aller eerste post over dat ik zwanger ben, en wat een avontuur is het mensen. Ik was wat ‘angstig’ voor alle reacties want het laatste wat ik wil is dat het zoetsappige verhalen worden op een grote roze wolk en dat jullie dat ook zo zouden zien. Ik deel met jullie vandaag deel 2 van mijn avontuur! Het deel dat van niks weten naar ineens heel veel weten ging en heel vaak de zin : o my god is this for real? viel. Lees je mee?

Als je de eerste post nog niet hebt gelezen lees die dan vooral! we gaan namelijk verder waar het bij de eerste post eindigde. Dit keer alleen week 8 plus minus ongeveer omdat het anders een heel lang verhaal word en we moeten het wel leuk leesbaar en spannend houden niet? ;)

week 8

Daar zat ik dan op mijn knieën op de koude badkamer vloer met een whatsapp gesprek open van Matias die af ging met alleen maar dezelfde woorden -i see two stripes!- Mijn antwoord daarop was letterlijk: i guess so? Ik ben zo’n iemand die op dit soort momenten totaal niet weet wat die moet zeggen ( Wie wel?) en dan ook vooral met antwoorden komt waar de ander letterlijk niks aan heeft. Ik bleef zitten en keek continue op dat strookje wat ik trouwens nog steeds een pietluttig strookje vond en ondertussen hoorde ik Matias beneden naar de woonkamer gaan, hij appte -come down Prins-. Minstens 5 minuten duurde het voordat ik antwoordde want wat dacht die Jones nou wel niet, dat ik dood normaal naar beneden zou lopen terwijl hij samen met zijn ouders op de bank zat nadat we net een foto van een strookje waar ik gezellig over heen had gepiest over de app hadden gedeeld? Een strookje dat letterlijk zei -je hele leven gaat vanaf dit punt veranderen- Ik weet niet meer hoelang het duurde voordat ik naar beneden kwam maar het duurde vast zo lang dat ze beneden dachten dat ik in de wc was gevallen.

Hoe awkward ik mij voelde toen ik uiteindelijk beneden zat en naar Matias keek. Waar stelletjes vol met liefde samen wachten als ze zo’n test doen, waar stelletjes huilend elkaar in de armen vallen, waar stelletjes al fantaseren over namen bij het wachten of waar zelfs heel romantisch de vrouw de partner verrast op de meest lieve manieren, hadden wij zojuist dit hele gebeuren over de app gedeeld en zaten we letterlijk naast mijn schoonouders toen we elkaar voor het eerst onder ogen kwamen na het nieuws.

Het was zaterdag avond, morgen was het moederdag ( zullen we even cliché zeggen oh my Annelot je eerste pre-moederdag ;)) maandag werd Matias geopereerd en maandag zouden ook mijn ouders op vakantie gaan. Hoe doe je dit? is er geen gebruiksaanwijzing voor : ik ben zwanger in het buitenland en alles gaat altijd zoals het niet bij normale mensen gaat?  We besloten dat aangezien ik nog 1 test had ik die morgenochtend zou doen en als daar weer positief uit kwam we het maar ‘moesten’ vertellen aan schoonouders en ouders want ondanks dat je zoiets langer geheim wilt houden zaten wij echt wel in een positie waarvan we nou eenmaal hulp moesten krijgen (want wat als Matias niet mee kon met mij naar een eerste gesprek?) en jemig waarom moest mijn moeder nou expert op dit gebied zijn vanwege haar werk en ik juist vond dat ik haar hulp best wel kon gebruiken ( was verkoopster geworden moeder, dan had je het nog niet direct geweten).

Het was geen verrassing dat de volgende ochtend precies hetzelfde verscheen op de test en het zo duidelijk was al wat en ik naar Matias keek en nu? Weet je wat, stop die 2 testen in je gips been en ik stuur het naar mijn ouders toe en zeg wel heel onopvallend -er komen rare dingen uit Matias z’n been, ik denk dat dit gevolgen heeft voor na de operatie-  De foto was gestuurd naar mijn ouders en ik zat met mijn ogen dicht met de telefoon naast mij, af toe keek ik op de app of het al gelezen was, totdat ik zag dat mijn vader de foto had gezien, het enige wat ik toen kon uitbrengen was -o my god o my god o my god, my dad saw the photo, o my god, o my god- Mijn vader, die letterlijk alles ziet en overal op let, altijd de meest bijdehante opmerkingen heeft waarvan iedereen denkt hoe bedenk je het, juist die vader van mij zag het niet. Maak je het mij nou nog moeilijker dacht ik, moet ik na al die zenuwen van de foto sturen het ook nog echt in woorden schrijven? Kut

IMG_0872

IMG_8852

Voor zover ik weet nadat mijn vader het eindelijk begreep appte hij mijn moeder apart dat ze misschien toch echt even op de app moest kijken en daar reageerde mijn moeder hoor, en wat denk je als ik net vertelde dat mijn moeder verpleegkundige/verloskundige is? Een van de eerste dingen die ze zei was ( om eerlijk te zijn het derde iets wat ze zei) -eerste dag laatste menstruatie- Yep zo ken ik je moeder, mijn moeder die direct in werk modus ( op de lieve manier) springt en dat is ook waarom ik mijn moeder het direct ‘moest’ vertellen, juist haar ervaring had ik nodig zo ver weg. Ouders 1 klaar en nu was het tijd voor ouders 2, mijn schoonouders.

IMG_6379

Aangezien het moederdag was en mijn schoonmoeder hier was maakte ik zoals wij bij ons thuis in Nederland zouden doen een ontbijt klaar en had Matias ondertussen het meest lachwekkende (vind ik nu) idee om het zijn ouders te vertellen,Matias had bedacht dat als zijn ouders de thee zouden pakken hij zou zeggen -heb je misschien een roerstaafje erbij nodig?- Vind je het gek dat terwijl ik dit typ nog steeds in de lach schiet bij dit idee? Een roerstaafje schat, echt? We blijven origineel niet? Het moest wel duidelijk zijn dat als hij dit idee door wou zetten hij echt wel goed moest opletten waar zijn ouders het staafje zouden pakken want niemand wilt een staafje bij de pies kant pakken leek mij duidelijk.

Het moment supreme brak aan, mijn schoonouders kwamen beneden en gingen op de bank zitten waar ze volgens mij nog niet echt begrepen dat het ontbijt dat ik had gemaakt speciaal voor moederdag was ( doen ze dit in Uruguay niet dan?) Mijn schoonmoeder pakte haar thee en ik verborg mijn alsmaar roder wordende gezicht in de fleece deken die ik over mij heen had geslagen. Matias legde de twee testen op het tafeltje en ja hoor daar pakte mijn schoonmoeder de strookjes precies bij het stukje waar je het niet wilt pakken, goed gedaan schat! Mijn schoonmoeder keek, mijn schoonvader keek, hun bril ging op het puntje van de neus. Mijn schoonmoeder zei – que es eso?- oftewel wat is dit? En mijn schoonvader antwoordde -ze is zwanger-. Voordat ik het wist had ik stevige armen om mij heen en werd Matias zowaar van achter mij weg getrokken en hoorde ik alleen nog maar tiental Spaanse woorden om mij heen.

Word vervolgd

 

4 gedachten over “(Help) Ik ben zwanger in het buitenland #8 week plus minus

  1. Wat leuk om te lezen! Het lijkt mij best pittig om je ouders, juist op dat moment, niet om je heen te kunnen hebben. Ik vind dat je het goed doet!

    Like

  2. Wat leuk om te lezen zeg, echt hilarisch al die reacties haha. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap, super gaaf!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: