Luxe broodje carpaccio

Carpaccio kan never nooit niet kwaad. Alleen als je zwanger bent kun je het beter niet eten ivm rood vlees. Maar zolang je dat niet bent raad ik je aan om carpaccio  zo vaak mogelijke eten. Zodra er een broodje carpaccio op een lunch kaart staat ben ik om, als het als voorgerecht ergens is ben ik degene die het direct besteld.

Het jammere is alleen dat je soms van die plekken hebt die het kant en klaar en te koud serveren of nog erger een te dik of te dun niet mooi rond plakje op het bord ‘gooien’.                        Carpaccio kun je juist! zelf heel makkelijk maken als je een goed scherp mes thuis hebt en zo beslis je dus helemaal zelf hoe vers en hoe dik of dun je het wilt. Ik heb een heerlijk broodje carpaccio voor jullie ‘gemaakt’ en ja de carpaccio heb ik ook zelf gesneden want ik heb geen Albert Heijn in de buurt die het kant en klaar heeft maar ben gelukkig wel in het bezit van prachtige scherpe messen van Global die perfect zijn voor het snijden van carpaccio.

carpaccio

Goed een luxe broodje, ik hou er van en op stipt nummer 1 van luxe broodjes is voor mij dus het broodje carpaccio. In de Albert Heijn weet ik dat je een kant en klaar pakje met gesneden carpaccio, parmezaanse kaas en pijnboompitjes kan kopen. Hier in San Juan is dat niet het geval maar Zuid-Amerika is wel in het bezit van het meest prachtige en het lekkerste vlees (check de ah excellent entrecote en je zult zien dat het uit Uruguay komt). Goed ik besloot dus om zelf een heerlijk broodje carpaccio te maken met eigen gemaakte saus en lekker dat het was!

Dit heb je nodig

  • Carpaccio kan en klaar of een zo vers mogelijk stuk biefstuk ( liefst van de slager)
  • Pesto
  • Citroen mayonaise van D&L
  • pijnboompitjes
  • Blok parmezaanse kaas
  • kappertjes
  • olie om in te frituren
  • brood ( passie & liefde brood van de Albert Heijn)

* optioneel : cherry tomaatjes , rucola, citroensap

Mix met een blender, staafmixer of zelfs een garde de pesto en citroen mayonaise samen, het kan wat gaan schiften als je verse mayonaise hebt vanwege de olie in de pesto maar dit maakt niet heel veel uit voor de smaak. ( dit roer je gewoon nog een keer  extra door voordat je het op brood doet)

Zet een koekenpan op laag vuur zonder olie en zet een klein pannetje met een laag(je) olie ook op laag vuur. In de koekenpan zonder de olie ga je kort de pijnboompitjes wat kleuren, niet te donker! anders word het namelijk te bitter.

In de pan met het laagje olie ga je de kappertjes frituren. Zorg ervoor dat de kappertjes goed uitgelekt zijn voordat je ze frituurt en frituur ze net zolang tot ze knapperig zijn. Lek ze daarna ook weer goed uit voor de overtollige olie

Besmeer je brood met de pesto mayonaise, leg er plakjes carpaccio bovenop en garneer het af met de pijnboompitjes, gefrituurde kappertjes en geschaafde parmezaanse kaas. Je kan eventueel nog gedroogde tomaatjes , rucola en of wat citroensap bij doen maar op deze manier heeft het broodje al genoeg smaak!

Het zoute van de kappertjes, het pittige van de kaas, het zachte van de pesto mayo en sja de welbekende smaak van de carpaccio! Eet smakelijk van je luxe maar toch makkelijk broodje carpaccio! foto 2 (1 of 1)

Plaats een reactie