take away in my days

Maandag

IMG_6659_2            De enige foto van maandag maar wel de liefste, namelijk een ontbijtje gemaakt door Matias en als je weet dat hij op krukken loopt is zo’n ontbijten extra lief!!

 

 

Dinsdag

IMG_6676 Wij vertrokken om 05:00 bepakt en bezakt in de auto naar Uruguay toe. Matias gaat herstellen met een fysio in Uruguay en kan dan ook lief verzorgd worden thuis;) Mijn schoonvader en ik reden naar Uruguay en dat was best pittig want de reis zou zo’n 18 uur duren.

IMG_6680  Dit was nog vroeg in de ochtend toen we nog vrolijk en wakker waren.

IMG_6683_2  Ik achterin met een bakje met komkommer en natuurlijk mijn kussen. Matias en mijn schoonouders moesten trouwens lachen om mijn meegenomen komkommers want dat kende ze niet, terwijl het zo lekker is voor onderweg en handig als je vaak zoals ik wagenziek word als je vroeg in de auto zit.

IMG_6686  We stopte vaak genoeg om even wat te eten en ook deze lieve schooier vond het gezellig bij ons. Ik heb een zwak voor honden mensen. Elke hond krijgt wel iets van mij ( als ik wat heb)

 

Woensdag

IMG_6701_2                                    Wij gingen ’s middags naar de supermarkt om yoghurt etc te kopen en natuurlijk vlees voor de asado. Ja dit nemen de Uruguayanen mee voor de asado en nee dit eet ik niet brrr.

IMG_6702_2                           Ik nam wel deze fanta mee met de illusie dat het naar cassis zou smaken en wat een flinke teleurstelling. Het smaakte namelijk naar vloeibare paarse skittles en als je mij al wat langer volgt weet je dat ik absoluut niet de paarse skittles lust en ze regelrecht in de prullenbak belanden bij mij. bah.

Donderdag

IMG_6717_2                                         En dit hadden we ook gehaald bij de supermarkt, vers fruit ! in San Juan is het maar niks met het fruit en er is niks lekkerder dan een bakje naturel  yoghurt met fruit ( ook hebben ze in San Juan geen normale yoghurt grrr)

IMG_6718_2  We aten als lunch heerlijke sorrentinos. Een pasta die meestal gevuld is met ‘ham en kaas’ oftewel mozzarella en ham samen met een soort champignon ham room sausje. En Uruguay heeft echt de lekkerste de er zijn!

VrijdagIMG_6730_2  Op vrijdag kwam mijn gewonnen pakketje van USfoodz binnen, nog nooit wat gewonnen via Facebook en ik denk dat de meeste mensen ook altijd maar delen op Facebook met de gedachte ik win toch nooit wat en nu won ik ook echt! Leuk!

IMG_6747                       Vrijdag was ook de dag dat ik voor het eerst zelf asperges zou maken en dat nog wel in Uruguay! Ik zag ze in de supermarkt en ik moest ze gewoon maken omdat ik altijd het seizoen in Nederland mis loop en ik vind asperges toch wel heel erg lekker.

IMG_6748_2                 Onderweg naar huis aten we een Uruguayaanse negerzoen ( zoete kusjes? hoe heet het nu?) deze zijn iets meer plakkerig van binnen en hebben geen krokant koekje onderin maar voor de rest smaakt het bijna hetzelfde.

IMG_6756  En tadaaaa! dit waren mijn aller eerste zelf gemaakte ( en zelf geschilde pufff) asperges en wat heb ik gesmuld mensen. Het was zo lekker dat ik geeneens aardappelen erbij nam maar alleen de asperges at.

IMG_6757_2 ’s avonds bekeken Matias en ik wat er in alle dozen hier zaten en zochten we uit wat we naar Nederland wouden meenemen. Zoals deze Giuseppe Zanotti schoenen van Matias (links boven) en mij. Super mooi maar te zwaar om telkens overal mee naar toe te nemen. Dan heb ik ze liever in Nederland staan voor gebruik als ik daar ben dan dat ze maar in de dozen liggen. Beetje te kostbaar om alleen maar opgeborgen te liggen

Zaterdag

IMG_6767                 Zaterdag speelde Franco ( 6 jaar) een wedstrijd met voetbal en natuurlijk hier in Uruguay is voetbal de sport van het land en zitten er ook veel fanatieke ouders tussen. Ik vind het te leuk om van die kleintjes te zien voetballen en vooral als ze scoren, dan gaat de viering van de goal namelijk net zo zoals ze op tv bij hun favoriete team hebben gezien.

IMG_6770_2                                     Na toch fris buiten te hebben gestaan hadden we honger gekregen en aten we bij thuiskomst lekker hotdogs op een echt zoet hotdog broodje yam!

ZondagIMG_6782_2

  Zondag gingen we op verjaardag bij de tante van mijn schoonvader. Ik zeg altijd dat zij de oudere versie van mijn moeder is haha ( ik lach even heel hard, sorry mama) maar het komt echt door het krullerige haar dat ook typisch mijn moeders haar is.

Ik had het nog met Matias erover. Op verjaardagen in bijvoorbeeld Zuid-Amerika zit je met z’n allen aan tafel te eten als een grote familie terwijl in Nederland over het algemeen iedereen met een bordje staat of zit waar die wilt in de keuken en/of woonkamer. Wij in Nederland zitten eigenlijk alleen maar aan tafel als we met familie zijn zoals broers en zussen en ouders en met uitzondering met kerst zitten we aan tafel met opa’s en oma’s.

IMG_6790                           Terwijl Matias met zijn ouders naar de voetbal wedstrijd van Lukas ging werd ik bij het huis afgezet zodat ik even kon skypen met mijn ouders. Ik word altijd vrolijk begroet door de honden (Normaal komen er nog 2 aan rennen) en dan lopen ze gezellig het stuk van de straat tot huis met mij mee.

Dit was weer mijn week, een take away na lange tijd weer maar ik hoop dat jullie het leuk vonden en tot volgende week!

Eén opmerking over 'take away in my days'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: