Snelle pasta met gamba’s

foto 3 (1 of 1)Ik hou van gamba’s, echt waar je kan mij er midden in de nacht voor wakker maken. Gewoon zo in een marinade, in sushi, gefrituurd of gewoon gebakken. I simply love it. Maar wat ik nog fijner aan gamba’s vind is dat ze heel erg makkelijk klaar te maken zijn. Een simpele pasta die vol met smaken zit maar in minder dan 20 minuten op tafel staat met de geliefde gamba’s, wie wil dat nou niet?

Wat heb je nodig ( 4 personen)

  • Gamba’s ( ik doe ongeveer een handje vol per persoon)
  • 5 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zeezout en peper
  • peterselie
  • verse pasta

foto 3 (1 of 1)-4

Snijd de knoflook fijn en marineer je gamba’s ( gepeld) met de knoflook en wat olijfolie en laat het voor een uur in de koelkast. Doe vervolgens een flinke laag olijfolie in een pannetje en doe je gemarineerde gamba’s ( met de knoflook!)  in de olijfolie en laat het garen op heel zacht vuur. Het enige waar je op moet letten is dat de knoflook niet verkleurd, anders word het bitter. Breng op smaak met zeezout en peper. Voor de spicy lovers, je kan eventueel een half fijn gesneden rood pepertje mee laten garen

Kook je pasta ondertussen gaar in water met zout, met verse pasta ben je binnen 4 minuten klaar dus let op als je gamba’s nog even moeten garen.

Snijd de peterselie fijn en giet je pasta af, meng de olijfolie met de gamba’s en de peterselie door je pasta heen en maak het eventueel af met wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

foto 3 (1 of 1)-3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: