Big tasty bacon burger

Big, fat, amazing, tasty burger. Dat is de omschrijving van deze real american deal.                           Ik zocht het recept voor de saus van de big tasty bacon van de MCDonalds, de echte vette hamburger die welgeteld 885 calorieën heeft maar oh zo lekker is en dan vooral de saus!        Maar natuurlijk heeft MCDonalds die recepten niet open en bloot liggen maar met een beetje google research, knutselen en knoeien in de keuken met mijn vorige bigmac saus was daar dan ineens de Big tasty bacon burger. En nee niet die van MCDonalds maar de homemade versie van Annelot.

foto 1 (1 of 1)

Wat heb je nodig

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 knoflook teentje
  • 1.5 eetlepel worchestersaus
  • 1 eetlepel barbecue saus
  • pancetta

Voor de saus

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels barbecue saus
1 theelepel mosterd
2 eetlepels piccalilly
1 eetlepel suiker
paar druppels azijn
fijn gesnipperd augurk ( stuk of 3)
fijn gesnipperd uitje

foto 2 (1 of 1)

Doe het gehakt samen met het fijngesnipperde knoflook teentje , worchestersaus, barbecuesaus en een snuf zout en peper en kneed dit tot een geheel. Maak er vervolgens ongeveer 4 burgers van en wikkel die in de pancetta en laat het voor een uur in de koelkast

Vervolgens is de saus heel simpel, je doet alle bovenstaande beschreven ingrediënten samen en mengt dit samen. Het is een kwestie van proeven! Vind je de saus te zuur voeg dan meer suiker toe, vind je hem te zoet of smaakt het teveel naar mayonaise? Voeg dan meer piccalilly en/of barbecue saus toe.

Grill je burger zachtjes zodat je pancetta de tijd heeft om iets wat krokant te worden. Smeer er tijdens het grillen wat mosterd bovenop. Wil je er heerlijk gesmolten kaas bovenop? De tip is om een beetje water in de hete pan te doen en terwijl dat verdampt vang je met een hitte bestendige kom de damp op boven je burger. Nu zorg je ervoor dat de damp de kaas laat smelten zonder dat jij je burger hoeft om te draaien en je kaas aan de pan gaat plakken.

Eet je big tasty bacon op een real American burger bun met een dun gesneden rood uitje, tomaat,blaadje sla en natuurlijk niet te vergeten je eigen gemaakte big tasty barbecue saus. Enjoy!

foto 3 (1 of 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: