Cinnabon american pancakes

Cinnabon american pancakes , kaneel pannenkoeken of mislukte zeeuwse bolussen zoals mijn ouders het noemden na het zien van de foto.
Het doet er niet toe hoe je het wilt noemen , waar het om gaat is dat de combinatie van de kaneel met de vanille glaze en de luchtige pannenkoek perfect is voor een luxe toetje , zoetig ontbijt of koud als tussendoortje.

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 pancakes

Voor de pannenkoek
150 gram bloem
1 eetlepel baking soda of bakpoeder
170 ml melk
1 ei
snufje zout

Kaneel vulling
50 gram boter
65 gram suiker
1 eetlepel kaneel

Vanille glaze
50 gram boter
60 gram monchou
10 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker of theelepel vanille essence

We beginnen met het pancake beslag. Je doet alles samen in de kom en mixt dit samen , het is de bedoeling dat dat je beslag dik blijft. Er komen waarschijnlijk kleine bubbeltjes in je beslag maar dit komt door je baking soda.

Voor je kaneel vulling smelt je de boter en doe je de suiker en kaneel erbij en roer je dit zachtjes door totdat het grootste gedeelte van je suiker ook gesmolten is. Haal het van het vuur en doe het in een kommetje of een maatbeker met een tuitje zodat je straks het makkelijk in je pancake beslag kan gieten tijdens het bakken.

Voor de vanille glaze smelt je de boter. Vervolgens doe je dit in een kom bij de monchou ,poedersuiker en de vanille suiker/ essence en mix je dit goed door. Het slimste is om dit met een elektrische mixer te doen om klontjes te voorkomen

Dan nu het bakken van de pancake, verwarm een koekenpan op medium vuur met een klein beetje olie en doe ongeveer een (opschep) soep lepel vol van het beslag in de pan en zorg dat dit een klein beetje uitloopt.
Zodra je panecake bubbeltjes vertoont ( die bubbeltjes geven aan dat de panecake gaar is aan de andere kant) doe je de kaneel vulling in een mooie swirl door je beslag heen. Laat dit eventjes voor een halve minuut zo ´staan´ en draai dan de panecake om voor een halve minuut en haal je hem uit de pan.

Doe de glaze over je panecake heen zolang hij nog warm is zodat het mooi smelt. Serveer de pancake warm net zoals ze met een echte Cinnabon doen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: