Borrel night #3 Kaas plankje

Je ziet het altijd terug komen bij tapas maar ook op de gewone borrel kaart in cafeetjes en restaurants. Een kaas en of vlees plankje , en mensen wat zijn wij dol op dat soort plankjes.
We zijn dan al van nature een kaaskop en serveren op verjaardagen de blokjes kaas met mosterd of de leverworst en droge worst, maar bij een borrel avond kan je echt wel wat verder komen dan alleen het blokje kaas met mosterd of de lever en droge worst.
Deze derde editie van de borrel night gaat over kaas !

Dit is eigenlijk iets wat je gewoon zelf koopt en je alleen hoeft te snijden of te breken en leuk op een bord neer legt en klaar ben je! maar wat voor kaas of worst is nou lekker om te gebruiken op je borrel avondje ? Laten we deze keer beginnen met de kazen waarvan ik denk of vind die niet mogen ontbreken. En nee ik doe niet aan van zacht naar sterke smaak , hierbij kies ik gewoon de kazen waarvan ik vind dat ze lekker zijn ;).

 

Kazen
Oude boeren kaas
Een echt lekker oud stukje kaas , daar hou ik van en Matias helemaal niet.
Maar heb jij een kaasboer in de buurt zitten en hou jij ook van oude kaas? Koop het dan niet in de supermarkt maar ga echt naar de kaasboer en vraag zo´n heerlijk stukje oude boeren brokkel kaas.
 
Geitenkaas
Geitenkaas heb je in alle soorten , van zacht en smeerbaar tot hard en breekbaar.
Zacht is natuurlijk heerlijk om zo op je brood te smeren maar een harde geitenkaas kan je gewoon in stukjes snijden en zo opeten.
Tip- Serveer er peer en honing bij of doe er vijgen bij. Geitenkaas is de perfecte kaas om met zoet te ´mixen´.
 
Manchego
Manchego is een echte Spaanse kaas die je veel ziet terug komen bij de tapas gerechten.
Deze kaas is gemaakt van schapenmelk en heeft een licht pikante / zoute smaak.  Gewoon zo lekker om als plakje kaas te eten of met een stukje serranoham.
 
Kaas met truffel
Truffel klinkt luxe en duur en ja luxe is het zeker maar in kaas is dit zo lekker !
Matias en ik hebben ooit bij een delicatesse winkel in de folkingestraat in Groningen een stuk kaas met truffel gekocht en dit is zo´n aanrader bij de borrel. Het is een kaas die door de truffel zacht van smaak is maar ook iets ja hoe leg ik het uit , een smaak van fluweel heeft.
 
Epoisses kaas
Houd je van een lekkere sterke kaas? dan moet je echt voor deze kaas gaan.
Deze kaas is heerlijk pittig maar soepel en smelt direct op de tong, zodra je de kaas aansnijd loopt tie direct uit en dat is dan ook kenmerkend voor deze kaas.
Ik hou van deze kaas en poeh ook al ruik je hem van kilometers ver weg ik blijf er van eten.


Brie
Brie is een kaas die je bij de Albert Heijn van het huismerk al voor minder dan een euro kan kopen dus perfect voor als je on a budget bent en toch wat lekkers wilt van kaas op de plank. Doe er een stukje walnoot boven op met wat honing en je maakt het nog een tikkeltje specialer.

Nogmaals ik schrijf geheel uit mijn eigen smaak en ben geen kaas specialist of dergelijk. Ik schrijf puur uit wat ik het lekkerste vind en dus jou zou aanraden naar aanleiding van mijn eigen smaak. Ik hoop dat ik je in ieder geval enige lekkere ideeën heb kunnen geven op basis van kaas en dat jij nu weet welk kaasje je vanavond bij de borrel gaat nemen ;)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: