Homemade pizza(bodem)

De basis voor een zelfgemaakte pizza is natuurlijk je eigen bodem maken.
En weet je een eigen bodem maken is een werkje van niks, het enige wat tijd kost is het wachten tot je deeg is gerezen and thats it.
Lees verder hoe je zelf je eigen pizza bodem maakt.

Ingredienten
500 gram bloem
7 gram gedroogde gist ( ongeveer 1 zakje)
325ml lauwwarm water
(met natuurlijk de pizza saus en je eigen gekozen topping.. kaas , paprika etc )

Weinig ingrediënten he? en met deze hoeveelheid ingrediënten kan je 4 heerlijke dunne pizza´s maken dus ben je als je het zo na rekent ook nog een stuk goedkoper uit dan een kant en klare bodem kopen. Anyway het recept….

Doe 500 gram bloem in een diepe kom met een snuf zout en meng dit even met elkaar.
Doe in een beker 325 lauwwarm water ( hand warm … lauw warm…. het mag absoluut niet te heet zijn je water) en doe hier 7 gram gist bij en roer dit even door elkaar.
Laat dit nu voor 10 minuutjes staan.

Giet na 10 minuten wachten je gist water bij je bloem en kneed dit samen voor ongeveer 10 minuten.Zorg ervoor dat het deeg elastisch blijft en als het wat plakt aan je handen strooi je wat bloem erbij.

Maak nu van je bol deeg 4 kleine bolletjes en leg dit gespreiden van elkaar op een bakplaat die je bestrooid hebt met bloem.
Leg een schone licht vochtige doek over je bolletjes deeg en laat dit voor 2!!! uur op een warmere plek in het huis staan rijzen.
Ga niet tussendoor spieken want je laat in deze 2 uur tijd je deeg rijzen en spieken onder je doek is echt uit den boze !!

voor het rijzen
Na de 2 uur rijzen


Na de 2 uur rijzen haal je een voor een een bolletje deeg van je bakplaat af en kneed je dat bolletje nog even kort door. Vervolgens is je deeg klaar om gevormd te worden tot een pizza bodem en kan je hem ´bekleden´ met saus en andere toppings ( mozzarella , vlees , groentes etc what you like !!)

Tip: ik pak mijn bolletje deeg vast en begin hem rond te draaien door telkens uiteindes vast te pakken tot dat hij steeds groter en ronder word, daarna leg ik hem op de bakplaat en probeer ik hem nog verder uit te rollen/vormen.
Het deeg gaat nog uitzetten tijdens het bakken dus het is echt niet erg als je bodem erg dun is, zorg er alleen wel voor dat je geen gaatjes erin krijgt.

Bak je pizza op de hoogste stand in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Mijn oven gaat aan op 270 graden boven en onder en dat duurt bij mij 15 minuten plus minus.


Buon appetito !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: